Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2463
0

ГОНЧАРЕНКО: «Ми дуже серйозну гру сьогодні витягнули»

«Ураган» – «Тайм» – 2:4. Послематчевые комментарии

ГОНЧАРЕНКО: «Ми дуже серйозну гру сьогодні витягнули»
Станислав Гончаренко и Сергей Гупаленко

Станіслав ГОНЧАРЕНКО, головний тренер «Тайму»:

- Почали ми виважено, розумно, взяли під контроль гру. Але в якійсь певний час, на якійсь станції, я би так сказав, ми трішки не зрозуміли, де ми знаходимось. Дуже легко давались 10 хвилин, які тоді перетворилися у дві хвилини, на які ми не зреагували. Тому ці два прикрі голи загалом не по марці нашій команді. Але якщо вони залетіли, то є претензії до того, як ми реагуємо на такі події. Я розумію, що нам не вистачило у той момент цілеспрямованості і точності. Не перший раз як ми опиняємося у своїй штрафній усі четверо, ми пропускаємо гол. Ці голи ми пропускаємо у дуже важливих іграх, як я помітив, і це мене трішки турбує. Але немає такої команди, немає таких гравців, які не роблять помилок. З цієї ситуації ми вийшли ще у першому таймі, тобто не запанікували, не здалися, не впали духом. Зрозуміли, що ще у першому таймі треба щось кардинально міняти.

Ми вдалися до гри з п'ятим польовим для того, щоби зовсім поміняти філософію і малюнок гри. Другий тайм підказував, що у роздягальні буде тільки одна настанова: виходити і грати на перемогу. Хтось скаже: «Як це так можна робити?». Ні, в нас дуже розумна і впевнена команда. Те що сталося - це, мабуть, характеристики їхнього таланту. Виваженість не тільки у співвідношенні тих пропорцій, які здійснюють гравці на майданчику. Це і співвідношення у роздягальні, співвідношення побуту, співвідношення відношення до футболу.

Хочу сказати, що ми дуже серйозну гру сьогодні витягнули. Суперник у нас був дуже гідний. Він нам дав у першому таймі урок і, як бачите, на другий тайм ми його дуже добре вивчили. Хочу сказати, що ми стояли на межі. Могло так статися, що мали можливість дуже помилитися, а могли і виграти. Але ми не помилилися - і це найголовніше, що було у другому таймі. Ми не помилилися, а суперник не зміг цим скористатися. Тому що ми не зробили жодної болючої помилки, яка б могла вплинути на результат. Саме, як на мене, стало ключовим у цій грі.

- Чи ви очікували такого початку гри? Якщо так, то чим вас сьогодні здивував «Ураган»?
- Ми розуміли куди ми їдемо. «Ураган» дуже відкрито заявив про те, що вони гратимуть на перемогу. Що вони стануть першими, хто нас переможе. Ми розуміли це і поважали думку нашого супернику. Однак те, що ми за одну хвилину пропустили одразу два м'ячі, мене це здивувало. Але ми ж винирнули з цього «болота».

- На яких тонах відбулася розмова з гравцями у перерві? Ви вдавалися до підвищених тонів, щоб настроїти їх на перемогу?
- Ні до гри, ні в перерві жодного високого тембру з мого боку не було. Всі розуміли, що ми приїхали за перемогою. Думаю, що це було ключовим - аура і психологія, яка є у команді. Розумієте, треба акцентувати сьогодні на тому, що роздягальня - це місце для спокою, це місце для виважених поглядів і слів. А дії робляться до того. Ми вже дійшли до того, що можемо реагувати на події і відштовхувати від того, що відбувається на майданчику.

- По ходу матчу ви програвали 0:2 і випускали змішані четвірки і цілком нетипові…
- Ми швидко попрацювали над цим у роздягальні у перерві і зрозуміли, що уп'ятьох ми не витягнемо цю гру. Тому нам просто необхідно було мінятися і давати свіжість у матчі. Ми не боялися і Макаєва, і Якуніна на п'ятого пускати. У нас сьогодні на п'ятого було задіяні 8 чоловік. Але ця швидка зміна складу дозволила нам швидко відновлюватися.

- Яким ви бачите наступний сезон? Скільки би Вам хотілося бачити команд і як відноситесь до системи плей-офф?
- На наступний рік я би хотів бачити у вищій лізі 14 команд, які б грали у два кола. А тоді вісімка кращих гратиме у плей-офф. Тільки не до двох перемог, а до трьох. Так буде і справедливіше, і цікавіше для вболівальників.

- Доречі, як Вам підтримка вболівальників як з одної сторони, так і з іншої?
- Свято є свято. Сьогодні воно вдалось, і гравці від цього дуже задоволені. Якщо є така аура, то спектакль виходить набагато видовищніший.


Сергій ГУПАЛЕНКО, головний тренер «Урагану»:

- «Тайм» на даний момент - це чемпіон України. Це - команда-«машина», в якої дуже налагоджена гра. У першому таймі ми грали другим номером, але зуміли забити два м'ячі. Мали можливість забити і втретє, але не зуміли реалізувати цей момент. Хто знає, якби тоді усе розгорталося б? У другому таймі злагоджені дії команди суперника призвели до пропущених м'ячів. Мене дуже розстроїв другий пропущений м'яч, адже при нашій атаці ми попускаємо гол у відповідь. Це - дуже погано.

Загалом, по грі, хлопці цілком виклалися у цьому матчі, за дуже їм вдячний. Знову ж таки скажу, що виграє та команда, яка менше помиляється. Тому сьогодні відволіклись чи то помилилися чотири рази, а «Тайм» - двічі. Звідси і результат. Правильно сказав Станіслав Гончаренко про те, що на межі стояли і ми, і вони. Можливо, моя помилка у тому, що я не випустив швидше п'ятого польового. Але, на даний момент, у нас не налагоджена така гра, як у суперника. Тому і не ризикнули.

- Чемпіонат закінчився для вашої команди. Далі - матчі «фінальної шістки». На яке місце буде сподіватися «Ураган»?
- Звісно ж ми будемо боротися у кожній грі, як сьогодні з «Таймом». І грати виключно на перемогу. Взагалі-то у нас завдання на сезону - бути у трійці призерів.

www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.