Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
4320
0

ТВД - Тайм - 1:3

Український футзал має відбуватися за українськими правилами!

ТВД - Тайм - 1:3

Чергове львівське дербі, яке так не любить Станіслав Гончаренко, але від них нікуди не дінешся. Однак серйозних проблем із здобуттям чергової перемоги «червоно-чорні» не мали.

На відміну від матчу першого кола, коли «Тайму» вже на 2-й хвилині вдалось перемагати 2:0, цього разу швидких голів не було, та й загалом половина першого тайму пройшла у рівній боротьбі. На початку зустрічі команди обмінялись ударами. У одних пробивав Кордоба, а в інших загрожував воротам Чепорнюк. У обох випадках на висоті були воротарі. А от на 7-й хвилині обидві команди мали майже стовідсоткові моменти. Спочатку «Тайм» розіграв комбінацію, і лише самовідданість Кордоби врятувала господарів від голу, адже він вибив м’яч з лінії воріт. А згодом вихід два в один, і Засенко віддає на того ж Кордобу, але він з двох метрів не замкнув передачу партнера. Надалі воротарі ще кілька раз рятували свої команди. Мельник особливо мусив попрацювати після пострілів з гострого кута Макаєва і Чепорнюка. Парирував Мельник і «гармату» Легчанова зі штрафного.

Відкрили рахунок на 13-й хвилині. Кондратюк отримав м’яч в п’яти метрах від воріт і щосили пробив. Сфера від перекладини вдарилась об підлогу, торкнулась сітки і в цей момент Денис вибив м’яча з воріт. Головний арбітр зустрічі Сергій Дребужан не роздумуючи показав на центр майданчика.

Після цього «теведисти» відразу почали апелювати до арбітра, мовляв м’яч не пересік лінію воріт. Виникла деяка пауза у грі. Головний тренер «ТВД» Роман Ковальчик вибіг на поле і покликав адмністратора Леоніда Маковського, який знімав матч на відео. «Теведисти» апелювали й до делегата АМФУ Володимира Залойло. Почали демонструвати йому відеоповтор, хоча цього моменту чітко не було видно.

Загалом дивує, яке право під часу матчу мав переглядати відеоповтор делегат АМФУ. Наскільки відомо такого правила у футболі, футзалі поки що немає, що команда може оскаржити рішення арбітра під час гри за допомогою відеоповтору. Але у нашому футзалі, як бачимо, можливо все.

Звичайно, арбітр гол не відмінив, але такі дії із перегляданням повтору трохи здивували. Відразу пригадався епізод чотирирічної чи п’ятирічної давності, коли у грі, яка відбувалась у Львові у палаці спорту «Галичина», здається за участю «Енергії», другий тайм розпочався із догравання однієї секунди першого. Так що нічому дивуватись не приходиться. Як кажуть, правила нам не указ.

Після того як пристрасті трохи стихли, відновилась гра. Але не пройшло й хвилини, як черговий міні-скандал, у якому цього разу винні арбітри. Вахула на чужій частині майданчика збив Чепорнюка. Обидва арбітри промовчали, чи то не побачили порушення правил, чи то хотіли дати відкладений фол. Але через п’ять секунд другий арбітр зустрічі Олександр Король все-таки зупиняє гру, демонструє Вахулі жовту картку і показує фол у бік воріт «ТВД». А це вже шостий фол, який карається дабл-пенальті. Тут у гру вступив Дребужан. Він відміняє рішення напарника і дає спірний удар. Яка логіка? Можливо я не зовсім знаю всі деталі правил. Готовий вислухати трактування цього епізоду від професійного арбітра.

На цьому цікаві епізоди першого тайму не завершились. На 17-й хвилині Вахула міг вирівнювати рахунок, але не реалізував вихід один на один, влучивши у штангу. Згодом Скорий мав забивати, але пробив занадто легко і до м’яча встиг захисник.

Ще один сплеск емоцій відбувся за 7 секунд до закінчення тайму. Павленко відібрав м’яч у центрі майданчику у Чеботарьова, вийшов один на один, обіграв голкіпера і бив по порожніх воротах. Але Чеботарьов все таки встиг прикрити ворота, але лише рукою. Пенальті і червона картка. Сам капітан команди підходить до м’яча, і з шестиметрової позначки не зміг переграти Мельника, але на добиванні розправився із голкіпером.

«ТВД» відразу розводить м’яч із центра і проходить дві секунди і м’яч влучає у руку Скорому. Шостий фол. Десятиметровий штрафний удар. Засенко також не зумів переграти воротаря із точки, але на добиванні першим був Сільченко.

Друга половина гри виявилась не настільки насичена подіями, як перша. На початку «Тайму» Сільченко пробивав з під захисника, і Лисенко лише в останній момент парирував м’яч. На 30-й хвилині Павленко офрмив дубль. Гол виявився дуже ефектним. Після прострілу справа Чепорнюка Павленко п’ятою переправив м’яч у ворота.

За шість хвилин до сирени Кордоба вийшов п’ятим польовим. Але як таких шансів господарі не мали. А коли на 37-й хвилині Овсянніков вийшов п’ятим польовим у «Тайму», то підопічні Романа Ковальчика догравали матч без м’яча.

Володимир КРУПЧУК

«ТВД» (Львов) - «Тайм» (Львов) - 1:3

«ТВД» (Львов)
: Мельник Андрей - Вахула Роман, Денис Василий, Засенко Андрей, Кордоба Роман -  Сильченко Дмитрий, Ткачук Андрей, Хавер Юрий, Чеботарев Олег - Цымбаляк Назарий, Киндий Мирон
«Тайм» (Львов): Лысенко Владислав - Бондарь Александр, Кондратюк Александр, Легчанов Валерий, Макаев Ильдар, Москвин Евгений, Овсянников Денис, Павленко Максим, Скорый Виталий, Чепорнюк Сергей, Якунин Сергей
Арбитры: Дребужан (Мукачево), Король (Донецк)
Сильченко Дмитрий, 20 - Кондратюк Александр, 13, Павленко Максим, 20, 30
Вахула Роман, 14. Цымбаляк Назарий, 24.
На 20-й минуте Павленко Максим не реализовал пенальти (вратарь). 

Удары (в створ): 13 (11) - 17 (13)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

www.futsal.sport.ua 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.