Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
2919
2

МФК Рівне-ДЮСШ 4 - Контингент - 4:4 (пен. 5:3)

Кубкове фіаско клубу з вищої ліги

МФК Рівне-ДЮСШ 4 - Контингент - 4:4 (пен. 5:3)

Двобій 1/16 фіналу Кубка в Рівному між давніми знайомими, як по першій, так і по вищій лізі, пройшов за одним сценарієм - господарі виходили вперед, а гості наполегливо повертали статус-кво.

Уже в дебюті матчу рівнянам вдалася швидка контратака - два гравці «біло-голубих» вийшли на одного захисника гостей, Ситник точною передачею знайшов Дацюка на дальній стійці, якому вразити ближній кут воріт суперника не склало великих труднощів. Подібний розвиток подій у грі примусив «жовто-чорних» шукати шляхів до порятунку становища та активізувати свої дії попереду. Проте завершальним ударам гостей бракувало акцентованості та влучності. У свою чергу, МФК «Рівне» отримав чудову нагоду зіграти на швидких контратаках і в одному з епізодів лише дивом Дацюк не оформив дубль - м'яч Проценко виносив буквально з лінії воріт.

Гол у відповідь житомиряни забили, скориставшись з помилки оборони господарів, які залишили поруч з воротами ні ким не прикритого Федоренка. Гравець «Контингенту» зумів спокійно обробити передачу, розвернутися і ударом із шести метрів примусити капітулювати Павла Чемериса.

Майже одразу господарі поновили перевагу після багатоходівки Дармовіс - Жак - Дармовіс - Волох. Капітан МФК «Рівне» Павло Дармовіс розпочав комбінацію на власній половині майданчика і в її завершальній стадії зумів прийняти високу передачу Жака на груди та скинути м'яч перед воротами на «сімку» господарів – екс-капітана. Роман Волох з лівої в один дотик пробив у дальню дев'ятку. Склалося враження, що господарі зможуть зберегти прийнятний їм рахунок до перерви, але їхні надії перекреслила чергова недбалість у власній обороні. Майже за хвилину до свистка про закінчення першого тайму Коваль прийняв м'яч, перебуваючи спиною до воріт Чемериса, зумів розвернутися за повної бездіяльності Жака і «розстріляти» голкіпера рівнян – 2:2.

Другий тайм розпочався атаками господарів, одна з яких виявилася результативною. На передачу Жака з правого флангу відгукнулося одразу двоє партнерів - Волох і Петрик, якраз останній і замкнув простріл з кількох метрів і втретє протягом матчу вивів МФК «Рівне» вперед. За кілька хвилин після цього все той же Петрик просто зобов’язаний був забивати ще раз. Після паса Жака Едуард опинився перед голкіпером «Контингента» в гордій самоті і напевно не очікував такого подарунку, тому що його удар прийшовся прямісінько у Проценка. А за хвилину розіграш кутового поблизу володінь Чемериса закінчився потужним пострілом у карну зону рівнян, м’яч потрапив комусь із оборонців у руку. Удар Доманського з шестиметрової позначки виявився точним.

На 29-ій хвилині Литвиновський  вдруге побачив перед собою жовте світло, яке одразу вилилося у вилучення. Після цього гості опинилися в меншості, але не дивлячись на намагання рівнян змінити рахунок зуміли вистояти ці дві хвилини, так і не пропустивши м'яча. Проте гол господарі таки провели, але вже за рівних складів. Дармовіс центрі майданчика до кінця поборовся з опонентом і зумів «видряпати» в того м’яч, а потім в оточенні трьох гравців «Контингенту» наблизився до карного майданчика «жовто-чорних», фінтом прибрав опонента і точно пробити повз здивованого Проценка.

Але і цього разу МФК «Рівне» не вдалося втримати перевагу, переможний рахунок протримався лише дві хвилини. Черговий розіграш кутового на правому фланзі атаки гостей сильним і точним ударом завершив Доманський, у підсумку м'яч зрикошетив від дальньої стійки і опинився у сітці воріт Чемериса.

Наприкінці гри  обидві команди «включили» додаткові швидкості, намагаючись вирішити питання потрапляння до наступного етапу Кубка в основний час, проте ні один з багаточисельних ударів, як однієї так і іншої команди успіхом не увінчався.

Продовженням кубкової дуелі стала серія післяматчевих пенальті, в якій вирішальним виявився перший невлучний удар гостей. Після влучного удару рів нянина Жака житомирянин Юрій Коваль влучив у стійку. У подальшому гравці обох команд продемонстрували своє вміння влучно завершувати шестиметрові і п'ятий результативний пенальті у виконанні Дацюка зафіксував загальну перемогу господарів в серії пенальті – 5:3.

Головний тренер МФК «Рівне» Юрій Баховський:

- Граючи в першій лізі ми мали бажання перевірити свої сили в офіційному матчі з вищою за рангом командою і тому дали згоду на участь в Кубку України. Що стосується сьогоднішньої гри, то за «дисциплінованістю» ця гра була однією з найкращих, включаючи навіть минулорічні матчі у вищій лізі. Звичайно були незначні помарки, але хлопці повністю виконали установку на гру. Гра протягом усього матчу тримала в напрузі вболівальників. Ми вели у рахунку і 1:0, і 2:1, і 3:2, і 4:3, але супернику постійно вдавалося зрівняти рахунок.

На мою думку сьогоднішня гра була дуже видовищна. Відмітив би практично всіх футболістів. Приємно, що вони все-таки прислухалися і виконали установку на гру. І, як кажуть, результат на лице. Ну і звісно ми виграли сьогодні лотерею. Навіть важко згадати, коли останнього разу це було.

Звичайно після попередньої поразки в чемпіонаті України в першій лізі в матчі з «Метрополітеном» у нас відбулася чоловіча розмова з командою, і я знову ж таки дякую хлопцям, що вони прислухалися. Напевно вони і самі все чудово розуміли. Ось це напевно й зіграло сьогоднішні в підсумку матчу. Є дисципліна, є результат. Вважаю в такому випадку і самим футболістам приємно – здобувати перемогу і давати позитивний результат.

Ви помітили, що після того, як ми зіграли чотири в три, у нас трохи збився склад четвірок, але загалом у кожному матчі ми наприкінці поєдинку міняємо гравців не четвірками, а по одному. Це пов’язано з тим, що не всі виконавці повністю витримують темп гри і тому ми змушені йти на такий крок, випускаючи на майданчик тих, хто виглядає більш свіжіше. Це дозволяє нам грати на результат.

Василь ШТУНДЕР, Юрій РАЧКОВСЬКИЙ, Спеціально для  www.futsal.sport.ua

МФК «Рівне-ДЮСШ 4» - «Контингент» (Житомир) - 4:4 (2:2), по пенальті 5:3

МФК «Рівне-ДЮСШ 4»: Чемерис – Ситник, Прислупський; Дацюк; Дармовіс - Волох; Басюк; Петрик; Жак – Кручок; Сульжук; Колодюк.
«Контингент»: Проценко – Пихоцький, Коваль, Доманський, Черниш, Киришун, Литвиновський, Федоренко, Дригус, Ковальов – Галунець.
Судді: Хоботов (Київ), Маслов (Біла Церква).
Голи: Пацюк (2), Волох (15), Петрик (24), Дармовіс (32) – Федоренко (14), Коваль (19), Доманський (26 - з шестиметрового, 34).
Попередження: Петрик (24), Дармовіс (30) – Коваль (17), Литвиновський (20), Пихоцький (33), Доманський (36).
Вилучення: Литвиновський (29, друге попередження).
Пенальті реалізували: Жак, Ситник, Волох, Дармовіс, Дацюк – Киришун, Федоренко, Дригус.
Пенальті не реалізував: Коваль (стійка).

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Усик ответил Бетербиеву, который считает, что победил украинца на ОИ-2012
Бокс | 27 марта 2024, 15:54 1
Усик ответил Бетербиеву, который считает, что победил украинца на ОИ-2012

Александр хорошо помнит тот бой

Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»
Футбол | 27 марта 2024, 18:18 2
Александр ХАЦКЕВИЧ: «Лунин сейчас дороже Куртуа»

Бывший тренер киевского «Динамо» оценил прогресс украинского вратаря «Реала»

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lancast
"Що стосується сьогоднішньої гри, то за «дисциплінованістю» ця гра була однією з найкращих, включаючи навіть минулорічні матчі у вищій лізі."
Не знаю, що це за така дисципліна - пропускати два голи з "пятачка", втрачаючи апонента в центрі за 2-3 метра перед воротами.
Молодці за вдалу лотерею, та і суддям респект за не поставлені та деякі придумані фоли.
mikerivne
Molodci hlopci