Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2196
0

МФК Ровно - Тайм - 2:4

«Тайм» перериває чорну смугу

МФК Ровно - Тайм - 2:4

У першому матчі нового року МФК «Рівне» приймав одного із лідерів чемпіонату львівський «Тайм». Львів’яни заключні два матчі провели не вдало – нічия 2:2 в матчі із земляками з «ТВД» та несподівана домашня поразка в матчі з харківським «Локомотивом» - 1:2 звісно не порадували керівництво клубу. Тому до матчу в Рівному «Тайм» підійшов з усією серйозністю. Чергова втрата очок явно не входила в плани команди, адже могла суттєво завадити високим завданням, які перед командою поставило керівництво клубу.

Гра розпочалася, як і очікувалося на високих швидкостях, проте до загострень біля воріт довгий час справа не доходила. Перший більш-менш небезпечний удар наніс «таймівець» Дмитро Бондар, але м’яч просвистів повз стійку. Згодом партнера по команді підтримали Чепорнюк, Павленко і Олександр Бондар. Але в одних випадках львів’ян підводила влучність, в інших на шляху м’яча до воріт ставав Павло Чемерис. Лише на 4-й хвилині рівняни завдали першого удару по воротам Євгена Іваняка, але удар Басюка голкіпер парирував в аут. Добре знайомий з ігровим майданчиком, адже мав нагоду захищати кольори рівненської команди, Олександр Бондар був найактивнішим у складі гостей і не раз намагався пробити по воротам.

Відбивши стартовий натиск гостей, господарі посміливішали і самі заходилися плести мережива атак на половині суперника. Сондак, Жовтун, Басюк і двічі Жак безуспішно намагалися пробити Іваняка. Така активність господарів викликала занепокоєння у головного тренера «Тайму» і Станіслав Гончаренко взяв хвилинну перерву, щоб внести корективи у гру команди. Одразу після поновлення гри Роман Волох неподалік центру майданчика недозволеним прийомом зупиняє прохід Дмитра Бондаря, за що отримує жовту картку. Ільдар Макаєв виконує штрафний і перевіряє на міцність ліву стійку воріт Чемериса. Відповідь рівнян - і вже Дармовіс з п’ятачка головою намагається переправити м’яч у ворота, але той стає легкою здобиччю Євгена Іваняка. Сондак і Басич протягом наступної десятої хвилини наносять удари, але знову надійно грає голкіпер «Тайму». Вкотре нагадує про себе Олександр Бондар, але м’яч пролітає в кількох сантиметрах від лівої стійки.

Господарі не залишаються у боргу. Спочатку прохід лівим флангом небезпечним ударом в дальній кут воріт завершує Жак, і Євгену Іванюку доводиться продемонструвати неабияку майстерність, щоб врятувати ворота. У падінні страж воріт «Тайму» таки переводить м’яч на кутовий. За хвилину вже з іншого флангу атаку завершує Дармовіс, проте і цей удар Іванюк парирує на кутовий. Львів’яни відповідають випадами Павленка і Чепорнюка. Останній наносить удар з 7 метрів Чемерис на місці. А згодом спочатку удар Максима Павло відбиває на набігаючого Чепорнюка, а потім і парирує удар Сергія. На 15-й хвилині гри Жак виконує штрафний, Іваняк в карколомному стрибку відбиває м’яч. А за хвилину Євгену доводиться вступати у гру після ударів з ліва та справа  Жака і Волоха. У заключні три хвилини більш активними були гості. Чемерису довелося попотіти, щоб не дозволити м’ячу опинитися у воротах, після пострілів Олександра та Дмитра Бондарів і двічі Сергія Чепорнюка. Отже, перший тайм так і не приніс успіху жодній з команд та завершився нульовою нічиєю.
 
Другий тайм рівняни розпочали активніше. Жовтун зі штрафного перевіряє реакцію Іванюка, а згодом Жак метрів з 5 влучає у поперечину. Перший удар по воротам Чемериса гості наносять лише на 26-й хвилині, але постріл справа Олександра Бондаря Чемерис відбиває руками. Рівняни відповідають ударом Басича з-за меж воротарського майданчика. Швидка контратака львів’ян. Передача з лівого флангу у воротарський майданчик на Олександра Бондара, який потужним ударом знімає павутину з правої дев’ятки воріт Чемериса – 0:1.

Одразу гострий випад МФК «Рівне». Волох проривається лівим флангом під гострим кутом переадресовує м’яч на Жака, але не без труднощів Євгену Іваняку таки вдається ліквідувати загрозу відбивши м’яч руками з лівого кута воріт. Кілька небезпечних атак господарів так і не приносять успіху, натомість черговий гострий випад львів’ян завершується другим голом. На цей раз  Чепорнюк зі зручної позиції не залишив шансів Чемерису – 0:2.

Цей гол ще більш підбадьорив рівнян, і вони не примусили вболівальників довго чекати з відповіддю і за наступні дві хвилини відновили статус-кво. Спочатку передачу Дармовіса з правого флангу на протилежній стійці своєчасно замкнув Петрик, а за хвилину вже сам Дармовіс в аналогічній ситуації скористався передачею Жака – 2:2.

Намагаючись розвинути успіх МФК «Рівне» кинувся на штурм воріт «Тайму». Чудову нагоду вивести вперед господарів не використовує Жак і, захопившись атакою господарі пропускають контратаку гостей, і Максим Павленко опинившись у безпосередній близькості від воріт свого шансу не марнує – 2:3.

На 32-й хвилині Сондак самотужки намагався переграти всю команду. Розпочавши свій спурт на своїй половині, він обвів послідовно одного за одним гравців «Тайму», змістився з центру на правий фланг атаки, але на точний удар майже з лінії воротарського майданчика сил забракло і Євген Іваняк без особливих проблем заволодів м’ячем. Згодом двічі поспіль воротам суперника загрожував Басич, але теж не зміг відзначитися.

Небезпечний сигнал для рівнян пролунав на 35-й хвилині, коли Максим Павленко перехопив передачу на Жака на половині рівнян, прокинув м’яч собі на хід і вже виходив віч-на-віч з Чемерисом. Проте Вадиму Жаку вдалося випередити суперника і вибити м’яч на кутовий. А ось за хвилину обрізка Жака коштувала четвертого гола у ворота МФК «Рівне»: Чепорнюк пройшов правим флангом і знайшов ніким не прикритого Павленка. Максиму нічого не залишалося, як підставити ногу і переправити м’яч у порожній кут воріт – 2:4.

Після цього Юрій Баховський бере хвилинну перерву, а за три хвилини до завершення гри МФК «Рівне» йде ва-банк, замінивши Чемериса 5 польовим гравцем – Басичем. Проте довгий розіграш м’яча не приніс успіху. «Тайм» надто не мудрував і всією командою зустрічав рівнян у воротарському майданчику, за такої гри суперника рівнянам було важко вивести на ударну позицію когось із партнерів. Натомість за будь-якої нагоди львів’яни намагалися контратакувати, але більше голів вболівальники так і не побачили.

Отже безкомпромісний і цікавий поєдинок команд з різних полюсів турнірної таблиці завершився перемогою – 4:2 більш досвідченішої. Досвід, раціональність і краща реалізація голевих моментів, взяли гору над молодістю, енергією і запалом. Гра не залишила байдужими вболівальників і вони до фінального свистка підтримували свою команду в надії, що все ж таки вдасться врятувати бодай очко, але друга команда чемпіонату зайвий раз не ризикувала і втримала переможний рахунок матчу.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

МФК «Рівне» (Рівне) - «Тайм» (Львів) – 2:4

МФК «Рівне»: Чемерис – Жак, Волох , Жовтун, Кравчук - Басюк, Петрик, Сондак, Басич, Дармовіс – Тушич, Колядюк.
«Тайм»: Іваняк – Кузик, Кольцун, Москвін, О. Бондар, Д. Бондар, Кудінов,  Макаєв, Павленко, Скорий, Чепорнюк, Борозенець. 
Судді: Подраний, Конюхов (обидва - Житомир).
Голи: Петрик (29), Дармовіс (30) – О. Бондар (26), Чепорнюк (28), Павленко (30, 36).
Попередження: Волох (8) – Д. Бондар (35), Макаєв (36).

Удари (в ствір) 28 (25) – 25 (19).
Глядачі: 600.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ ЗДЕСЬ

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.