Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
934
0

Віталій ОДЕГОВ: «З остаточним варіантом складу ще не визначився»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу про підготовку до відбіркового турніру ЮОІ-2018

Віталій ОДЕГОВ: «З остаточним варіантом складу ще не визначився»
Два тижні залишилось до старту юнацької збірної України U-17 у відбірковому турнірі Юнацьких Олімпійських Ігор 2018 року. 1 листопада у наших юнаків перший матч – проти однолітків з Сербії. Про останні новини зі стану юнацької збірної офіційному сайту Асоціації футзалу України розповів головний тренер команди Віталій Одегов
 
- Юнацька команда U-17 на початку та в середині жовтня провела одразу два навчально-тренувальних збори – в Івано-Франківську та Сумах. Які завдання на них стояли перед кандидатами до збірної?
- Оскільки в цих хлопців на поточний момент немає регулярного чемпіонату, і в них немає ігрової практики, по-перше, треба було надати їм цю ігрову практику. По-друге, як і в будь-якій команді, яка планує грати разом, треба було, щоб вони відчули один одного, були якийсь час, як один колектив.
 
- Скільки всього гравців залучалися на ці два збори?
- Всього 15 гравців. На першому зборі було троє гравців, яких потім не було на другому. Тобто, в Івано-Франківську працювали 14 гравців, а в Сумах 12.
 
- Чи всіх кандидатів до юнацької збірної України вдалося залучити на ці навчально-тренувальні збори?
- Нажаль, ні. Після того, як були узгоджені всі терміни проведення зборів, в клуби були розіслані листи з проханням дати згоду на виклик гравців-кандидатів до збірної. Але від гравців хмельницького «Сокола» Владислава Липчинського, Владислава Вербового та Романа Мельника на адресу Асоціації футзалу України надійшли листи за підписами гравців з проханням не залучати їх на збори у зв’язку із зайнятістю в учбовому процесі.     
 
- В Сумах юнаки збиралися вже не перший раз. Що можете сказати про умови для тренувань, побуту?
- Так, в Сумах ця команда зібралася вдруге, а в Івано-Франківську збір був вперше. Щодо Сум, то там ідеальні умови для тренувальної роботи – все розташоване поруч. Є спортивний зал високого рівня, в 15-ти метрах від нього готель, в якому є конференц-зал, де можна проводити теоретичні заняття з переглядом відео.
 
- Впродовж зборів команда загалом провела ще й 5 матчів. Хлопці працювали в двохразовому режимі?
- Природньо, ігри були з тренуванням, які проходили вранці. На них у нас було лише награвання стандартів, без затяжних серій ударів по воротах та двосторонніх ігор. Приділяли увагу награванню дій з п’ятим польовим гравцем. Рівень суперників в контрольних матчах був від аматорських команд до команд Першої ліги. Щодо спортивного результату, то одного разу юнаки виграли, раз зіграли внічию та тричі програли.
 
- Можна вже казати, що для себе ви вже сформували кістяк гравців, на яких будете покладатися в іграх в Сербії?
- Так, але з остаточним варіантом складу я ще до кінця не визначився. Є ще час, і один збір безпосередньо перед виїздом до Сербії.
 
- Скільки всього гравців потрапляє до заявки на кваліфікаційний турнір до ЮОІ-2018?
- Всього 10 – двоє воротарів та 8 гравців, що на майданчику.
 
- Часом у вас немає інформації, чому такий обмежений розмір заявки? Адже навіть дорослим гравцям дуже важко було б відіграти три гри за чотири доби, маючи в команді всього 10 виконавців.
- Мене самого це дуже дивує. Це дуже важко – відіграти три гри в 8 польових гравців. Я не знаю, чому так, чим керувалася УЄФА, коли приймалося рішення про такий обмежений склад команд.
 
- На початку розмови ви вже сказали, що в більшості гравців немає ігрової практики. Але десь же вони займаються, тренуються?
- Два голкіпери, які представляють другу команду «Урагану», тільки тренуються, бо чемпіонат в Першій лізі, в якому вона буде грати, ще не стартував.  Це стосується і чотирьох гравців, що на майданчику, які також з івано-франківського клубу. Те ж саме у двох гравців з «Продексіму», юнацька команда якого буде грати в Другій лізі. Два харківські хлопці, голкіпер та польовий гравець, мають ігрову практику на рівні чемпіонату міста.
 
- Які терміни встановлені при заявках гравців на відбірковий кваліфікаційний турнір? Коли той дедлайн, коли має бути оприлюднена остаточна заявка з 10-ти гравців?
- До 25-го жовтня до УЄФА треба надати список з десяти гравців, але до 30 жовтня його можна корегувати, і якщо щось зміниться, то можна зробити заміну, і внести в цей список інше прізвище. 
 
- Чи є у вас інформація, як ведуть підготовку до відбіркового турніру суперники збірної України?
- Так, щодо цього є постійна інформація від Асоціації футзалу України. Збірна Португалії нещодавно провела вдома два матчі з Іспанією, і в обох програла – 4:6 та 2:3. 24-25 жовтня ці ж команди проведуть ще два матчі, але вже в Іспанії. На них викликані 14 гравців, з них п’ятеро зі «Спортинга» та двоє з «Бенфіки». А наш перший суперник, збірна Сербії, з 17-го жовтня розпочала чотириденний збір, на який викликані 15 гравців. На ньому серби вже провели одну гру, в якій зіграли 1:1 з командою з першої сербської ліги. Відео матчів збірних Сербії та Португалії в «Турнірах розвитку» у нас є. Зі збірною Угорщини ми вже грали, і в якому вона буде стані, будемо передивлятися вже безпосередньо в Сербії.
 
- Перша гра в відбірковому турнірі 1 листопада. Який план у збірної команди на останні дні перед від’їздом до Сербії?
- 25 жовтня ми збираємося в Ужгороді на заключний збір, на який плануємо викликати 13 гравців:
- воротарі: Володимир Гнатковський, Євген Козлов, Микола Гуйван.
- польові гравці: Мар’ян Масевич, Олег Негела, Владислав Завертаний, Петро Сенюк, Денис Бланк, Данило Белан, Едуард Нагорний, Максим Галич, Ігор Головльов, Владислав Вербовий.
 
Впродовж п’яти днів ми будемо працювати в Ужгороді, де й буде зроблений остаточний вибір. А на місце проведення турніру – це місто Врнячка Баня – збірна прибуде 30 жовтня, до два дні до першої гри.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.