Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 22 июля 2017, 10:07
1506
0

АФУ вперше проведе чемпіонат Дитячо-юнацької футзальної Екстра-ліги

В першому сезоні ДЮФЕЛ гратимуть 9 команд юнаків, не старших 2002 р. н.

| Обновлено 22 июля 2017, 10:07
1506
0
АФУ вперше проведе чемпіонат Дитячо-юнацької футзальної Екстра-ліги
21 липня у приміщення Будинку футболу відбулось засідання Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ. На ньому були присутні відомі діячі вітчизняного дитячо-юнацького футзалу. Серед них – Василь Симонов, який ще нещодавно очолював Комітет, головний тренер чорноморського «Іллічівця» Олександр Каплун, головний тренер львівської «Інтер-Енергії» Назар Станкевич, тренер рівненської ДЮСШ-4 Андрій Мозеров, тренер хмельницької ДЮСШ «Спортлідер+» Віталій Розпаченюк, керівник СК «Сокіл» (Хмельницький) Артем Глас, виконавчий директор НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Олег Ковальський та інші. Головував на засіданні Президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, який віднині є і Головою Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ.
 
Під час цього засідання були підбиті підсумки сезону 2016/2017 р. р., а також окреслені плани на сезон 2017/2018 р. р. Серед них окреме місце посіла дискусія щодо створення дитячо-юнацької футзальної Екстра-ліги (ДЮФЕЛ). Про це та про інші контури нового сезону прес-службі Асоціації футзалу України розповів тренер львівської «Інтер-Енергії» Назар Станкевич, який є одним з авторів проекту ДЮФЕЛ.
 
- Розпочну одразу з того, що це було перше засідання Комітету в новому складі. Головував на ньому Президент АФУ Сергій Васильович Владико, який відтепер є також і головою Комітету дитячо-юнацького футзалу. Секретарем був обраний Юрій Кондратьєв, а членами Комітету стали Володимир Слободян з «Урагану», якого на засіданні Комітету замінив виконавчий директор клубу Олег Ковальський, екс-Голова Комітету дитячо-юнацького футзалу АФУ Василь Симонов, головний тренер «Іллічівця» Олександр Каплун, головний тренер «Темпа-ЗАЕС» Ігор Черненко (щоправда, він був відсутній на засіданні), тренер рівненської ДЮСШ-4 Андрій Мозеров. Під час засідання були розглянуті питання щодо формату змагань у наступному сезоні. Зокрема, дуже жвава дискусія була щодо формату ДЮФЕЛ. Принаймні, представники Східної та Південної Конференції виступали за те, щоб проводити змагання ДЮФЕЛ у трьох вікових категоріях – «U-17», «U-15» та «U-13». Позиція Західної Конференції була в тому, що у нас, на жаль, є провал по 2001 р. н., а найвищий прогрес мають юнаки 2002 р. н. Тому, Західна Конференція пропонувала формат проведення ДЮФЕЛ у категорії «U-16».
 
- І до якого рішення все-таки прийшли?
- Вирішили, що в першому сезоні дитячо-юнацької футзальної Екстра-ліги гратимуть юнаки не старші 2002 р. н. Тобто, це буде категорія «U-16». Формат змагань буде наступним: команди гратимуть спарені тури за системою «дім-виїзд». За нашими підрахунками, буде зіграно приблизно тридцяти ігор, що для дитячо-юнацького футзалу є дуже пристойною кількістю. На даний момент у ДЮФЕЛ готові грати дев’ять команд: «Енергія-Інтер» (Львів), «Ураган» (Івано-Франківськ), «Спортлідер+» (Хмельницький), ДЮСШ-4 (Рівне), «Юність» (Славута), «Надія-Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «Іллічівець» (Чорноморськ), «Темп-ЗАЕС» (Енергодар), «Футзал-Дніпро» (Дніпро).
 
- У інтерв’ю офіційному сайту АФУ Василь Михайлович Симонов казав, що планується проведення змагань у двох лігах – Екстра-лізі та Вищій… 
- Ні, в цьому сезоні у категорії «U-16» буде тільки Екстра-ліга. Це наш перший проект Екстра-ліги, і ми хочемо побачити у ньому всі плюси та мінуси.
 
- А за яким форматом будуть проходити змагання в інших вікових категоріях?
- У вікових категоріях «U-15», «U-13» та «U-11» змагання проходитимуть у форматі Конференцій. Зазначу, що цього сезону в нас планується не чотири Конференції, а дві – Західна та Об’єднана, до якої входитимуть Північна, Східна та Центральна Конференції. У цих вікових категоріях будуть зіграні спочатку матчі так званого регулярного чемпіонату, а потім – плей-офф. І після цього буде сформована фінальна стадія. Тут варто уточнити, що у чемпіонатах «U-13» та «U-11» до фінальної стадії пройдуть шість найкращих команд, які потім визначать чемпіонів України в одноколових турнірах. А ось у чемпіонаті «U-15» до фінального етапу вийде четвірка найкращих команд, яка і розіграє звання чемпіона України.
 
- Чи є вже варіант Регламенту всеукраїнських дитячо-юнацьких змагань на сезон 2017/2017 р. р.?
- Регламент Дитячо-юнацької футзальної Екстра-ліги, чемпіонатів, Першостей та Кубку України серед дитячо-юнацьких команд з’явиться трохи згодом на офіційному сайті АФУ.
 
- У яких вікових категоріях проводитиметься цього сезону «Кубок Конференцій»?
- У тих же, що і минулого сезону – «U-15» та «U-13». Планується його провести у тому місті, де буде проводитись дорослий «Фінал чотирьох» Кубку України.
 
- У яких вікових категоріях проходитимуть кубкові змагання та Першості України?
- Вирішено, що Кубок України буде розіграний у вікових категоріях «U-17», «U-15», «U-13» та «U-11». Першість України заплановано провести у вікових категоріях «U-9», «U-8» і, можливо, «U-7».
 
- Які ще змагання планується провести під егідою Комітету?
- Планується провести в Україні два міжнародних дитячо-юнацьких турніри у вікових категоріях «U-15» та «U-17». Орієнтовні терміни проведення – січень та травень.
 
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 17:15 0
Фавориты? Стали известны коэффициенты на первый матч Украины на Евро-2024

17 июня подопечные Сергея Реброва проведут поединок против Румынии в 1-м туре группы Е

Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем
Футбол | 28 марта 2024, 14:52 2
Хацкевич рассказал, были ли у Яремчука проблемы с режимом и алкоголем

Бывший главный тренер «Динамо» считает Романа самым профессиональным футболистом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.