Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 06 декабря 2016, 08:05
716
0

Олександр КОСЕНКО: «Всі дебютанти провели непоганий турнір»

Головний тренер збірної України з футзалу про підсумки турніру CFA International Futsal Tournament

| Обновлено 06 декабря 2016, 08:05
716
0
Олександр КОСЕНКО: «Всі дебютанти провели непоганий турнір»
Після повернення збірної України з Китаю її головний тренер Олександр Косенко розповів про підсумки турніру «CFA International Futsal Tournament 2016», в якому наша команда стала переможцем. 
 
- Олександр Петрович, зазвичай на подібних турнірах є дві складові – спортивна і безпосередньо робота над командною грою. На передтурнірній прес-конференції Ви підкреслювали, для Вас важливо, щоб збірна України здобула три перемоги. Який зараз можете дати підсумок результату грі команди на турнірі?
- Результатом ми задоволені, тому що три гри й виграли. Щодо якості гри, то були хороші моменти, які потрібно і надалі вдосконалювати. Також були моменти, які треба виправляти, а були й такі, які не можна, щоб взагалі були присутніми. Спортивного результату ми досягли – виграли три гри. Але більш важливо, що подивились молодих хлопців, яких було вперше залучено до збірної – це було одним із завдань турніру. Ми навмисно не хотіли, щоб нашими суперниками були якісь сильні команди, тому що хлопці перший раз в збірній, могли й стушуватися, могли й ні, тут важко біло передбачити. Наступний наш суперник – ці збірна Іспанії, тому йдемо на підйом – від не дуже сильних суперників будемо готуватися до більш сильних, прямуючи до відбіркових ігор чемпіонату Європи.
 
- В цьому турнірі з 15-ти залучених гравців семеро не приймали участі в чемпіонаті в Колумбії. Чи можна казати, що в збірній почався процес зміни поколінь?
- Я казав би так, що ротація має йти постійно, тому що збірна – це не клуб. Так? Якщо будуть дійсно з’являтися футболісти, які своєю грою будуть доводити, що вони готові грати в збірній, шанс давати ми будемо всім. Щодо зміни поколінь, то в Китаї ж були товариські ігри, і в них ми хотіли переглянути молодих гравців. Будемо і надалі дивитися, як футболісти будуть виступати в своїх клубах. Ми лише поширили список футболістів, які потенційно можуть грати в збірній. Ми нікого не списуємо, але ветерани повинні розуміти, що є молоді, які вже готові, вже стукають до дверей збірної. Будемо вже безпосередньо перед іграми з Іспанією думати, кого викликати.
 
- Тобто, не можна казати, що ті, хто зі збірників не був залучений зараз, це вже перегорнута сторінка?
- Ми нікого не списуємо. Будемо дивитися, як вони будуть виступати і вже потім будемо приймати рішення безпосередньо перед іграми.
 
- Для декількох гравців матчі на турнірі в Китаї були взагалі першими за збірну. Чи можна дати оцінку по гарячих слідах, як вони витримали цей складний іспит?
- Зважаючи на те, що команди-суперники були не з першої навіть двадцятки світового рейтингу, тим не менше, хлопці показали себе з хорошої сторони. Вони виходили і відіграли на хорошому рівні. Практично всі дебютанти, вважаю, провели непоганий турнір, це для них буде колосальний досвід, і добре, що вони відчули впевненість. Я в цьому впевнений, тому що вони і забивали, і віддавали. Але це не повинно їх вводити в оману, що вже все – ми добре зіграли, значить, воно й надалі так і буде. Потрібно й надалі вдосконалюватися, тому що далі будуть біль серйозні суперники, і вже на їхньому рівні треба прагнути виглядати гідно, впевнено. І тільки так, якщо ми хочемо когось обіграти із топових збірних.
 
- Через ранній за київським часом початок матчів їх потрібно було проводити і на характері. Як Ви відчували, наскільки футболісти готові були себе переборювати?
- Думаю, що з цим вони впорались. Так, було видно, що важко йде акліматизація, третій день, п’ятий день – це такі найважчі дні. У нас як раз і були перша та третя ігри на третій-п’ятий день, але ми міняли гравців, у нас так і було в планах надати всім однакову кількість ігрового часу, щоб всі відчули ігрову практику. Але не тільки, щоб просто пограли, а й для того, щоб ми подивилися, щоб у нас була інформація, як людина зіграла. Щоб ця інформація була достовірною, треба, щоб кожна людина провела приблизно однакову кількість часу на майданчику. Так було заплановано, і вважаю, що інформацію ми отримали достатню, щоб над нею зараз почати працювати.
 
- Яка Ваша оцінка зусиль китайської сторони з організаційних питань?
- Ніяких не було накладок, нема ніяких нарікань. Хотілося б подякувати Китайську футбольну асоціацію за те, що вони нас запросили, за те, що вони проводять такі турніри, і проводять на високому рівні. Вважаю, що, якщо ми отримаємо запрошення наступного разу, то якщо буде можливість, ми обов’язково приїдемо. Турнір сам по собі дуже цікавий.
 
- Чимось для Вас наші суперники запам’ятаються?
- Китай та Мексика були трошки слабшими – вони приблизно одного рівня, але вони різні. В’єтнам трошки сильніший за ці дві збірні. У нього помітна поставлена гра – видно, що іспанський тренер, який працював на чемпіонаті світу, але нещодавно покинув В’єтнам, зробив хорошу, цікаву команду. Їм не вистачає десь габаритів, а загалом це команда хорошого рівня.
 
- Вже є якась інформація, як буде вибудовуватися підготовка до матчів з Іспанією?
- Наразі не має, цим займатися буде пізніше.
 
- Зараз збірна України грала три матчі поспіль з різними командами, а в січні будуть два з однією. Чи можете порівняти такі два етапи?
- Я бачу в цьому підборі суперників Асоціацією футзалу України взагалі плюс. У нас були три гри – зазвичай міжнародні спаринги складаються з двох матчів з однією командою. Тричі за короткий термін зіграти з різними суперниками це дуже цікавий момент. С різними суперниками ігри складаються по-різному, а коли двічі граєш з одним суперником, то друга гра вже йде під впливом того, що перша гра вже детально розібрана, і нас вже суперник вивчив. В неї вже зовсім інший характер – вона може йти більш обережно, може бути і момент реваншу. А в Китаї були різні суперники, до кожного було потрібно готуватись окремо в межах стислого часу. А ще й є турнірна складова!
 
Підсумовуючи цей турнір скажу, ми провели три корисні гри, але це для багатьох хлопців був тільки початок. Хочу побажати їм, щоб і надалі працювали, а ми будемо за ними пильно і уважно дивитися.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 1
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»
Футбол | 18 апреля 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТИ: «Пенальти – азартная игра. Доверял Лунину, который был спокоен»

Карло коротко прокомментировал серию пенальти в матче «Манчестер Сити» – «Реал»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.