Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1260
0

У Будинку футболу почались четверті тренерські курси з футзалу

Серед слухачів тренери та гравці як аматорських команд, так і клубів Екстра-ліги та Першої ліги

У Будинку футболу почались четверті тренерські курси з футзалу
7 листопада у Будинку футболу стартували традиційні тренерські курси для підвищення кваліфікації тренерів з футзалу. Це вже четвертий подібний захід за останній час. У найближчі дні відбудеться перший семестр навчальної програми, наступні два семестри будуть проведені у грудні та січні. Всі подробиці про нинішні тренерські курси прес-службі АФУ розповів керівник навчально-методичного відділу Асоціації футзалу України Микола Повисший.

 
- Миколо Пилиповичу, це вже четвертий подібний захід для футзальних тренерів. Розкажіть, будь ласка, трохи детальніше про ці тренерські курси?
- Так, це вже четверті курси для футзальних тренерів за програмою диплома «С». Минулий подібний захід був з квітня по червень цього року. Нинішні тренерські курси будуть тривати протягом трьох місяців – у листопаді та грудні цього року, а також у січні 2017 року.
 
- Про які аспекти тренерської діяльності буде йти мова на цих курсах?
- У першому семестрі ми приділяємо увагу організаційним моментам у дитячому та аматорському футзалі, навчальній підготовці тренерів. У грудні ми вже приділятимемо увагу тактичній складовій, а у січні – фізичній підготовці.
 
- Хто з відомих імен присутній на нинішніх тренерських курсах?
- Перш за все – це Валентин Цвєлих, один з кращих бомбардирів українського футзалу, Михайло Бєляєв, який представляє тренерський штаб одеського «Делівері», колишній гравець ФК «Київ-НПУ» Олександр Давидов. Є серед слухачів і діючі гравці. Наприклад, футзалісти «ХІТа» Євген Юнаков, Олександр Колесніков та Максим Войток, який представляє «ЛТК/ІнБев/НПУ».
 
- Чи стануть ці тренерські курси майбутнім плацдармом для них?
- Ми сподіваємось, що з цих діючих та колишніх гравців, а також нинішніх тренерів у майбутньому вийдуть хороші фахівці. Тим більше, наразі вони знаходяться на стартовому рівні навчання. І за його підсумками вони отримають диплом «С». А вже потім, можливо, зможуть отримати диплом «В».
 
- Чим відрізняються ці курси від попередніх?
- На кожних курсах все було по-різному. Спочатку в нас були курси для тренерів команд Екстра-ліги та Першої ліги, потім для тренерів Першої ліги, а після цього – для тренерів ДЮСШ. Наразі серед слухачів у нас тренери та гравці як аматорських команд, так і клубів Екстра-ліги та Першої ліги.
 
- Нинішні курси проходять під егідою УЄФА?
- Ні, оскільки слухачі навчаються за програмою диплому «С». Проведення цих курсів УЄФА делегував Федерації футболу України та Асоціації футзалу України. А курси за програмою підготовки диплому «В» будуть проходити під прямою егідою УЄФА. До того ж, ті тренери, які у перспективі отримають диплом «В», матимуть можливість отримати тренерську практику в клубі, який їх делегував.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.