Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 26 марта 2016, 10:23
2756
0

Михаил ГРИЦЫНА: «Пока не принимаем никаких поздравлений»

Игрок сборной Украины по футзалу Михаил ГРИЦЫНА о победном матче раунда плей-офф ЧМ-2016

| Обновлено 26 марта 2016, 10:23
2756
0
Михаил ГРИЦЫНА: «Пока не принимаем никаких поздравлений»

Національна збірна України з футзалу майже вторувала собі шлях на чемпіонат світу до Колумбії, обігравши на виїзді збірну Словаччини з рахунком 6:0. Відтак, матч-відповідь між Україною та Словаччиною, який відбудеться в Одесі 12 квітня, це гола формальність. Три з шести голів у ворота збірної Словаччини забив гравець львівської «Енергії» Михайло Грицина. Про те, чи можна уже вітати збірну України з виходом на Мундіаль, а також про клубні справи львівської «Енергії» Михайло Грицина розповів в інтерв’ю.

- Михайле, вітаю з поповненням у сім’ї та яскравою перемогою збірної України у Словаччині.
- Дякую. Дуже хотів забити у Словаччині, щоб була можливість поколисати свого сина з партнерами по команді (давня традиція футболістів відсвяткувати поповнення у сім'ї після забитого гола). Дуже радий, що це вдалося зробити у збірній України. Звісно, хотів це зробити і в клубі, і в збірній України, але добре, що це вдалося зробити у головній команді країни.

- Якби перед грою з Словаччиною сказали, що ви переможете з рахунком 6:0, ніхто б у це не повірив.
- Звичайно. Ми дивилися матчі словаків з італійцями та португальцями, тому налаштовувалися на дуже серйозну боротьбу. Радий, що на виїзді нам багато чого вдалося. Ми налаштувалися на серйозну гру, а словаки, мабуть, налаштувалися не так, як треба. Навіть при рахунку 0:0 після кількох змін в ігрових четвірках було помітно, що суперника можна обіграти. У нас були гольові моменти, а тому була впевненість, що перший гол рано чи пізно заб’ємо.

- Як тобі вдалося показати майже стовідсоткову реалізацію гольових моментів?
- Не знаю. Мабуть, праця на тренуваннях.

- Чи розбирали гру словаків з п’ятим польовим гравцем?
- Так. Вважаю, словакам не багато вдавалося і в грі у рівних складах, і у грі з п’ятим польовим.

- Яку установку на перший тайм дав головний тренер Олександр Косенко?
- Забити швидкий гол, реалізувати створені моменти. Думаю, нам вдалося виконати установку не тільки на перший тайм, а й на цілий матч загалом.

- До слова, після гри Олександр Косенко сказав, що у тебе хороші футзальні дані, проте потрібно покращити гру в обороні.
- Позитивно сприйняв ці слова. У цих словах є правда, однак є й інший бік медалі. Якщо більше сконцентровуватись на грі в обороні, може не так вдаватися гра в атаці.

- Як позначилася на грі у Словаччині відсутність твого рідного брата Миколи, який цей матч пропускав через дискваліфікацію?
- Хотілося б, щоб він був (сміється). З ним грати легше, у нас хороше взаєморозуміння. Незважаючи на це, без Миколи зіграли добре. Звісно, були моменти коли виникали певне непорозуміння з нашим «стовпом» Ігорем Борсуком. Незважаючи на це, ми зіграли добре.

- Яким ти бачиш матч-відповідь зі словаками в Одесі? Мабуть, уже є чимало привітань, що команда вийшла на чемпіонат світу.
- Не треба розслаблятися, адже матч на матч не є схожим. Потрібно обіграти словаків вдома перед своїми вболівальниками та закрити усі питання з виходом на чемпіонат світу. Наразі не приймаємо жодних привітань. Ми поки що нікуди не вийшли.

- Як гадаєш, словаки вірять у те, що можуть розгромити Україну і вийти на чемпіонат світу?
- Не знаю їхньої психології. На місці словаків, я б не їхав до Одеси з думками, що уже все втрачено. Незважаючи на те, що перший матч завершився з рахунком 6:0, у нас є завдання перемогти словаків в Одесі. Будемо його виконувати.

- Михайле, у збірній України з футзалу ти почав грати відносно недавно і зробив дуже великий крок вперед, ставши ключовим гравцем команди. Чи стало особисто для тебе це несподіванкою?
- Виклик у збірну для мене був великою радістю. Особливо тоді, коли отримав запрошення вперше. Зараз робитиму усе можливе, щоб виклик до збірної України отримувати регулярно. Коли починав грати футзал у вищій лізі чемпіонату України, про збірну боявся думати. Виклик до збірної був лише у мріях. Чесно кажучи, навіть не думав, що так скоро усе здійсниться.

- Мабуть, ще більша приємність, що рідний брат Микола також став гравцем збірної України.
- Для нас це подвійна мотивація показувати усе, що вміємо.

- Як вважаєш, зараз перебуваєш на піку своєї форми?
- Не можу це сказати, більше запитання до тренерів. У мене є стимул працювати і додавати, і рухатися вперед.

- Поговоримо про справи клубні. Львівська «Енергія», за яку ти виступаєш, у чвертьфіналі плей-офф обіграла «Ураган», при чому двічі це зробила у серії пенальті.
- Серія пенальті – завжди лотерея. Можливо, десь зіграв фактор того, що гравці «Урагану» молодші за нас, і, можливо, не витримали психологічно. А матчі були дуже складними. Вважаю, «Ураган» показав хорошу гру і вдома, і на виїзді. Можу сказати, що в регулярному чемпіонаті команда з Івано-Франківська грала слабше, аніж у матчах плей-офф.

- Як «Енергія» готується до півфінальних матчів плей-офф проти херсонського «Продексіма»?
- Вивчаємо суперника, аналізуємо матчі. Нам обов’язково потрібно перемагати, оскільки у регулярному чемпіонату «Продексім» не змогли обіграти жодного разу. Зважаючи на це, є додаткова злість на цього суперника. Зараз кілька днів матимемо дворазові тренування, матимемо певні фізичні навантаження. Готуємося до того, щоб грати на високих швидкостях.

Богдан ПАСТЕРНАК

Источник Гал-інфо
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.