Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 29 ноября 2015, 00:12
3301
0

Во втором матче украинки добились победы над итальянками

Ирина Дубицкая и Юлия Форсюк забивают в товарищеском матче по голу в каждом из таймов

| Обновлено 29 ноября 2015, 00:12
3301
0
Во втором матче украинки добились победы над итальянками

У другому товариському матчі між збірними командами України та Італії наші дівчата здобули мінімальну перемогу 2:1.

На другий матч команди вийшли з солідним багажем інформації одна про одну. Тому говорити про домінування якоїсь з сторін не доводилось. Італійки традиційно подовгу контролювали м′яч, часто наважувались на дальні постріли. Але надійно в рамці воріт нашої команди діяла Бесідовська. Наші теж в захисті не відсиджувались, застосовуючи при відборі високий пресинг. А коли сфера опинялась в ногах наших футзалісток, італійки притискались до власних воріт, даючи змогу суперницями проводити позиційні атаки. Здавалось, команди так і проведуть хоча б тайм в комбінаційній боротьбі, але ближче до екватору періоду гра пішла на зустрічних курсах, швидкості зросли, а відповідно і порушувати правила стали частіше (скоро цей факт зіграє злий жарт з Італією). А поки що наша команда забила – Ірина Дубицька перехопила круглого в центрі поля, протягнула його метрів 15 і потужно пробила з носка. Рикошет дезорієнтував голкіпера наших гостей, і Україна повела в рахунку! Хоча, не на довго... Фактично через одну атаку наші дівчата пропустили поперечний пас, і лідер атак суперника Помпоселлі пробила сильно і влучно, 1:1. Завдяки активній грі у відборі наша команда до кінця першого тайму мало що давала створити суперникові... Хоча, був таки шанс піти на перерву у статусі лідера, але голкіпер Італії впоралась з ударом з десятиметрової позначки від Шульги.

Сил на другий тайм у наших дівчат виявилось більше – підопічні Володимира Колка просто приголомшили суперника стартовим штурмом та активністю. Однак гості витримали натиск і ближче до середини другої половини вирівняли гру, щоб потім узяти її під свій контроль. Кілька разів нашим дівчатам добре діставалось від фізично сильних італійок, але українки щоразу витримували удар і йшли у контрнаступ. І коли здавалось, що гра так і завершиться без переможця, своє слово сказала Юлія Форсюк. Після відбору спрацювала комбінація Тітова - Бавзенюк - Тітова - Форсюк, гол вийшов дуже ефектним. А головне – він приніс нашій команді перемогу, якій зраділа уся Україна!

Володимир Колок, головний тренер збірної України:

- Володимире Васильовичу, вітаємо з перемогою! Поділіться першими враженнями після матчу.
- Дякую за привітання! Звичайно приємно, коли команди України перемагають. Багато скептиків не вірили в перемогу, але дівчата зіграли самовіддано і перемогли досить міцну збірну Італії, яка дуже серйозно готувалася до матчів у Львові. Отже перша думка була така : «Слава Богу! Перемогли».

- Наскільки відрізнялася сьогоднішня гра від першого матчу проти італійок.
- На мою думку сьогодні наші дівчата були більш впевненими і активнішими в атаці. Вони дуже хотіли перемогти, хоча після першого матчу такої впевненості у багатьох, особливо молодих гравців не було. Прийшлось проводити роботу. Думаю вдалося. А перший гол Дубицької Іри ще більше додав їм впевненості. Зайвий раз переконалися, що віра в перемогу дуже важлива.

- За рахунок чого сьогодні наші дівчата зуміли здобути таку важливу перемогу!?
- За рахунок самовідданої старанної гри та досить високого рівня готовності гравців досягнутого в клубах, адже в збірній часу на підготовку було обмаль.

- Ну що, тепер чекаєте запрошення у відповідь від італійців!?
- Було б цікаво зіграти матч відповідь. Це був би гарний досвід нашій команді, але поки почекаємо запрошення і сподіваємося, що ФФУ буде підтримувати жіночу футзальну збірну так, як це роблять у багатьох футбольних країнах. Наші дівчата того варті.

Україна – Італія – 2:1 (1:1)
Дубицька, 11, Форсюк, 33 – Помпоселлі, 11

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.