Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2765
0

Максим НОВОСАД: «Я досі шокований»

Гравці рівненського «Кардиналу» про переможний матч 16-го туру чемпіонату України з «СумДУ» (8:4)

Максим НОВОСАД: «Я досі шокований»
Фото Романа Цупрука

Новачок МФК «Кардинал-Рівне», Максим Новосад, у матчі проти команди Сумського державного університету забив свій перший гол на рівні Екстра-ліги. Після матчу гравець, який ще у минулому році виступав за аматорські клуби Рівненщини, був приємно шокований.

- Максиме, сьогоднішній день повинен тобі запам’ятатися. Ти забив свій перший гол за «Кардинал-Рівне» у чемпіонаті Екстра-ліги. Що відчуваєш зараз?
- Чесно кажучи, я досі шокований. Не очікував забити. Це дуже приємно. У першому таймі я жодного разу не вийшов на майданчик, тому трохи хвилювався. Коли, врешті отримав шанс, то намагався його використати сповна. Мав декілька нагод. Одну із них зумів використати. Гадаю, цей гол – лише початок.

- Тобі вдалося забити у доволі непростій ситуації. Розкажи, як усе сталося?
- Я навіть сам не все встиг зрозуміти. Отримав м’яча, побачив вільний кут воріт, пробив. В ту мить я більше ні про що не думав.

- Незважаючи на рахунок, перемога над «СумДУ» далася не зовсім просто. Склалося враження, що після п’ятого забитого м’яча команда просто догравала. Тому і пропустила чотири голи. У чому причина?
- Ми з великою відповідальністю ставилися до цієї гри. Втрата очок була би неприпустимою осічкою. Але часто трапляється так, що чим легший суперник, тим важче проти нього грати. Все-одно, мабуть, десь на підсвідомому рівні спрацьовує фактор надмірної впевненості у своїх силах. Звідси – і необов’язкові помилки.


Дев’ятнадцятирічний гравець МФК «Кардинал-Рівне» Владислав Гарбарук у грі шістнадцятого туру чемпіонату Екстра-ліги проти «СумДУ» вперше вийшов на майданчик у стартовій четвірці. Він вже має досвід виступів в елітному дивізіоні українського футзалу, втім дотепер Владислав виходив здебільшого на останні хвилини матчів. Тепер же провів у складі «Кардинала-Рівне» повноцінний перший тайм.

- Владиславе, коли дізнався, що зможеш розпочати матч із перших хвилин?
- Безпосередньо перед грою. Коли ми повернулися до роздягальні після розминки - тренер назвав четвірку, яка розпочне гру. Звичайно, це була приємна несподіванка.

- Ти вже маєш досвід гри на найвищому рівні. Втім, це був перший вихід «у старті». Хвилювався?
- Хвилюватися вже не було часу. Треба було виходити і доводити, що тренер не помилився в мені. Намагався зіграти якнайкраще, відіграти без помилок.

- Як оцінюєш свою гру?
- Важко сказати щось конкретне. Оцінку моїм діям поставить тренер. Але принаймні одної грубої помилки я припустився точно, коли віддав передачу у ноги супернику. Момент завершився виходом віч-на-віч із воротарем. Будь це не «СумДУ», а команда трохи вище класом – нас би покарали забитим голом…

- У другому таймі, вже коли ти спостерігав за грою з лави запасних, команда добряче «напомилялася». У чому причина великої кількості пропущених голів?
- Ніби усі були зібрані. І про недооцінку суперника не може бути мови. Можливо, зіграла роль самовпевненість вже після п’ятого забитого у ворота сумчан голу.


Дуже невдалими були останні два тижні для Дмитра Ситника. Спершу судді «намалювали» пенальті у ворота «Кардинала» на останніх секундах матчу у Хмельницькому, відібравши у Діми звання героя гри. Потім, його необережна гра призвела до іншого пенальті – у кубковій грі з «Енергією». Саме завдяки цьому львів’яни зуміли зламати хід гри і потрапити до «Фіналу чотирьох». Після такої серії невдач у багатьох могли би опуститися руки. Втім, Дмитро Ситник продовжує працювати над собою і боротися в кожному епізоді гри. У матчі з «СумДУ» він відзначився голом. Міг, навіть, оформити дубль.

- Дімо, ті епізоди у невдалих матчах у Хмельницькому та Львові вже забулися?
- Ніби так. Це такий негатив, який ніяк не допоможе у майбутньому. Гра пройшла, треба її забути і рухатися далі. В кожного в кар’єрі бувають неприємні епізоди. Сьогодні ми знову перемогли і це найголовніше.

- У матчі із «СумДУ» ти визвався пробивати десятиметровий, але вдарити як слід по м’ячу так і не зумів. Що трапилося в тому епізоді?
- Просто підсковзнувся. Це випадковість. Треба було попросити, аби витерли як слід паркет.

- Сьогодні команда дуже багато помилялася в обороні, пропустила аж чотири голи. У чому причина?
- Нічого страшного не сталося. В нас не було завдання виграти з якимось конкретним рахунком. Головне – це три очки, які ми здобули. Як ми це зробили – вже неважливо.

- Про що говорили у роздягальні після гри?
- Про власні нереалізовані моменти. Мали би зіграти відповідальніше. Це стосується мого десятиметрового. Злий жарт з нами зіграли швидкі голи. Потім ми дещо втратили концентрацію. Особливо, у другому таймі. Це неприпустимо.

- У «Кардинала-Рівне» ще залишаються шанси на третє і, навіть, друге підсумкове місце у турнірній таблиці чемпіонату. Це реально?
- Все реально. І все залежить від нас самих. Потрібно просто вигравати дві заключні гри. Нам байдуже, хто буде суперником у плей-офф, але хотілося б фінішувати у першій четвірці, аби мати перевагу свого майданчика. Пам’ятаємо про це, і тому не втратити очки у матчах з «ЛТК» і «Титаном» – дуже важливо.

Роман СВИРИДА

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.