Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
|
4150
0

Кубок Украины. 1/4 финала. Энергия – Кардинал-Ровно. Анонс

Львівська кубкова гегемонія під рівненським випробуванням

Кубок Украины. 1/4 финала. Энергия – Кардинал-Ровно. Анонс
Фото Романа Цупрука

У Львові у Палаці спорту «Галичина» відбудеться, за прогнозом багатьох футзальних фахівців, чи не центральний чвертьфінальний матч Кубку України. І це не дивно, адже на цій стадії турніру зустрічаються діючий володар трофею, львівська «Енергія», і ще один представник Екстра-ліги – рівненський «Кардинал». У цьому можна переконатися, якщо подивитися на інші чвертьфінальні пари Кубку України, в яких лише одна команда Екстра-ліги, луганська «ЛТК», зберегла шанси поборотися за почесний трофей. Тому гра у Львові справді варта фіналу Кубку України.

Якщо заглибитися в історію, то «Енергія» та «Кардинал-Рівне» одного разу вже грали у фіналі Кубку України. Було це в Запоріжжі у сезоні 2010-2011 рр. Цікаво, що в тому році об’єдналися одразу чотири команди. МФК «Кардинал-Рівне» утворився після об’єднання львівського «Кардиналу» і МФК «Рівне», а «Енергія-Тайм» після злиття двох львівських колективів «Енергії» і «Тайму». Той поєдинок по-справжньому кубковим, і пам’ятним для всіх його учасників. Моментів щоб відзначитися у матчі не бракувало ні в однієї, ні в іншої команди. Першими рахунок відкрили рівняни. На 12-й хвилині Андрій Паршиков засмутив голкіпера львів’ян Лисенко, відправивши м’яч у ворота. Через п’ять хвилин «Енергія-Тайм» зусиллями Романова відігралася. У другому таймі шостий фол «кардиналівців», зароблений Танським, дав можливість «Енергії-Тайм» пробити десятиметровий. Валерій Легчанов переграв Андрія Пітулю, і вивів львів’ян вперед. У підсумку фінальна сирена сповістила про перемогу в цьому, трагічному для одних і тріумфальному для інших, матчі «Енергії-Тайм» над МФК «Кардинал-Рівне» з рахунком 2:1.

Це був перший в історії «енергетиків» Кубок, але не останній. Після цього львівська «Енергія» ще тричі поспіль здобувала почесний трофей і стала єдиною командою, якій вдалося зробити своєрідний «кубковий хет-трик», перемігши у трьох поспіль фіналах. Відтак, почесний трофей, який розігрувався упродовж останніх років, віддано на зберігання львівському клубу. Нагадаємо, що у сезоні 2011-2012 рр. «Енергія» (Львів) з аналогічним рахунком 2:1 здолала «Локомотив» (Харків), а в сезоні 2012-2013 рр. фінальний матч в основний час не виявив переможця – 3:3, а в серії післяматчевих пенальті львів’яни перемогли «ЛТК». Вчетверте поспіль «Енергія» здобула Кубок у сезоні 2013-2014 рр. І знову, як і в сезоні 2011-2012 рр., у фіналі зустрілися «Локомотив» і «Енергія», як і попередній фінал з «ЛТК», основний час не визначив переможця – 2:2, а в серії пенальті, вдруге поспіль, сильнішими виявилися львів’яни – 2:1.

Виходячи з вище наведеного суперники чудово розуміють, що вихід у наступний раунд суттєво наблизить їхню команду до головного трофею. Команда, яка пройде до «Фіналу чотирьох», вважатиметься одним з головних фаворитів Кубку України.

Нагадаємо, яким був шлях команд до чвертьфіналу. Команди Екстра-ліги вступили в боротьбу з 1/8 фіналу, тому обидва колективи провели до цього лише по одному матчу. Так, рівняни в рідних стінах з рахунком 7:1 перемогли «Приват», а львів’яни в Хмельницькому в запеклій боротьбі з мінімальним рахунком 4:3 перемогли «Спортлідер+».

У цьому сезоні в чемпіонаті Екстра-ліги команди зустрічалися двічі. В першому колі матч, який мав відбутися у Рівному, в зв’язку з ремонтом майданчика, був перенесений до Львова, і закінчився бойовою нічиєю – 2:2. Двічі господарі були попереду, і двічі рівнянам вдавалося зрівняти рахунок. У матчі-відповіді в другому колі в захоплюючому і інтригуючому двобої рівнянам вдалося вирвати перемогу з рахунком – 2:1.

Якщо згадати про останні матчі команд в чемпіонаті, то тут обидва колективи синхронно зіграли внічию. Рівняни за 4 секунди до фінального свистка втратили перемогу в Хмельницькому, пропустивши 5-й гол з пенальті, яке було призначено в досить спірному епізоді. А ось «Енергія» несподівано для всіх зіграла 3:3 з одним із аутсайдерів «Приватом».

Отже, гра у Львові має показати, чи зможуть підопічні Сергія Піддубного зупинити гегемонію «Енергії», чи львів’яни матимуть змогу у «Фіналі чотирьох» захищати почесний трофей, який останніми роками приписався у Львові. Складністю для рівнян буде те, що грати проти доволі сильного суперника доведеться на виїзді, а на цій стадії турніру команди проводять лише один матч.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

21 февраля, суббота
«Энергия» (Львов)  «Кардинал-Ровно» (Ровно)  
Львов. Дворец спорта «Галичина». 12.00
 Арбитры: Руслан Лутий (Киев), Сергей Подворный (Хмельницкий)
Судейский наблюдатель – Сергей Кравцов (Киев)   
 Прогноз Sport.ua – 2:3

 

Опрос

Голосов 9
С каким исходом завершится четвертьфинальный матч Кубка Украины «Энергия» - «Кардинал-Ровно»?

Победа «Кардинал-Ровно» по пенальти

0 голосов 0.1 %

Победа «Кардинал-Ровно» в основное время

6 голосов 66.67 %

Победа «Энергии» по пенальти

0 голосов 0.1 %

Победа «Энергии» в основное время

3 голоса 33.33 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.