Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1907
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Потрібно внести корективи на майбутнє»

«Кардинал-Ровно» – «Ураган» – 2:3. Послематчевый комментарий главного тренера ровенчан

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Потрібно внести корективи на майбутнє»

Сергій Піддубний, головний тренер «Кардинал-Рівне»:

- Суперник добре зіграв в обороні, зібрано, не дав нам розбігтися. Плюс гравців підстраховував воротар. І те, що ми більше разів пробили по їхнім воротам, це ще нічого не значить. Якщо вони забили на гол більше, значить зіграли правильно. Будемо розбирати нашу гру більш детальніше, щоб більше такого не повторювалося.

Але це футбол і не можна передбачити, що і як буде. Ніби нічого і не передвіщало поразки. Не хочу сказати, що наші гравці грали погано. Але мені звичайно хотілося б, щоб вони грали краще, саме в обороні. Більш сконцентровано, щільніше. Особливо ми і не давали їм вдарити по воротам, та й пробили вони всього може разів п’ять. Але все одно, десь по ходу гри наші гравці трохи недопрацьовували, не так щільно грали з їхніми гравцями. І тому, напевно, ми і бовталися всередині поля. Мені це не сподобалося.

Те що не позабивали, то в цьому є доля везіння і можливо брак майстерності. Хоча в роздягальні я Сондаку сказав, що буває всяке, і наймайстровитіші гравці інколи теж не забивають з вигідних позицій. Отже, треба на тренуванні більше працювати, щоб наступного разу цього не повторювалося. Будемо напрацьовувати замикання дальньої стійки.

Якщо говорити про пропущені голи, то можу сказати, що сьогодні Дєнюжкін зіграв невдало. Два таких стандарти – і два голи. Удари були трохи різними, але хотілося б, щоб такі м’ячі відбивалися. Ще коли трапляються виходи два в один, і воротар не встигає, то таке. А тут прямий удар… Хочеться, щоб такі удари воротарі відбивали. В першому з голів була помилка Танського, адже гравець не повинен віддавати такі передачі в центр майданчика. І ми таке обговорюємо, адже при передачі в центр майданчика, навіть, якщо гравець її прийме, може бути відскік, і суперник може отримати шанс на взяття воріт.

Такі ніби невимушені помилки. Загалом «Ураган» нічого такого не показав. А це говорить лише про одне – вони вибрали правильну тактику і зіграли на наших помилках. Плюс окопалися на задній лінії і не дали нам занести той м’яч у ворота.

За рахунку 1:2 в них вилучили гравця, ми мали б реалізувати це. І ніби то непогано грали. Були в нас раніше моменти, коли ми грали «4 в 3». То раніше ми не грали так вдало, як сьогодні, а ось у цьому матчі в мене особливих претензій до гравців немає. За гри «4 в 3», я думаю, ударів 5-6 разючих ми нанесли. Напевно, сьогодні не наш день. Можливо, десь я не правильно вів гру. Може треба було раніше поміняти гравців, потримати м’яч, десь взяти раніше тайм-аут. Треба буде розібратися в цьому. Як би там не було, Іван Скіцко десь переграв нас.

Якщо ж говорити про воротарів, то я вже казав, що Гурко хорошого рівня воротар, але в нього накульгує ввід м’яча, гра ногами. Але сьогодні і в Дєнюжкіна не пішла гра ногами. Було в нього сьогодні пару таких неточних передач. Але в такому компоненті гри, він був сильніший за Івана. А от сьогодні Віталій попропускав, значить, буде шанс у Гурка. А загалом побачимо, що там буде далі, адже конкуренція є завжди.

Сьогодні я знову не виходив на майданчик, адже хотів побачити, як вони гратимуть без мене. Ось якраз сьогодні я і побачив, як команда грає, коли нічийний рахунок, або команда програє в один м’яч. Мені треба було визначитися, хто може, а хто не може грати за таких умов. У нас попереду досить важливі і серйозні ігри: в чемпіонаті із «Спортлідером+» у Хмельницькому, і кубкова гра у Львові з «Енергією». Те, що ми потрапимо до плей-офф, у цьому вже ніхто не сумнівається. Але потрібно перевірити команду перед важливими іграми на виліт. Хто готовий до цього, а хто може підвести в скрутну хвилину.

Окрім того, хочу також додати, що в підготовці до цієї гри у нас був тренувальний процес трохи змазаний. Як відомо вам, у Києві проходив триденний семінар, з якого я повернувся лише в четвер. І якщо в «Урагану» є хороший другий тренер, то мене замінити було нікому. Тому думаю, що це теж далося взнаки. Виходячи з цього, я теж не міг дозволити собі, як тренер, випустити гравця, який випав з тренувального процесу. Можливо, за рахунок досвіду я б і зіграв. Але в формі я був не в самій кращій. Я так вважаю.

На мою думку, семінар для мене був корисним. Адже будь-які нові знання, нові поштовхи, дають приводи для роздумів. Ніколи не зайве розширити свій кругозір. І вже в четвер і п’ятницю я їм показував, як правильніше діяти в тих чи інших епізодах. Правда ті новинки, які я почув від іспанського тренера, то їх звичайно за один день не внесеш.

Взагалі я трагедії з цієї гри не роблю. Таке буває. І цей матч не можна порівняти з грою «Спортлідера+». Це зовсім різні ігри. Сьогодні ми більш домінували, але поступилися. Отже, потрібно внести корективи на майбутнє, щоб застерегтися і від того мінімуму, який є в наших воротах. Можна створити і 30 моментів, а інша команда створить три і виграє. Тим футзал і цікавий, що непередбачуваний.

У них команда молода і не стабільна. Не хочу їх образити, але їм буде важко конкурувати за якесь призове місце. «Ураган» росте, і це згодом буде команда така, як харківський «Локомотив». І вже за рік із нею дуже важко буде грати.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Источник: Гвардиола собирается покинуть Манчестер Сити в 2025 году
Футбол | 29 марта 2024, 10:43 3
Источник: Гвардиола собирается покинуть Манчестер Сити в 2025 году

Контракт тренера истекает через год

Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами
Теннис | 29 марта 2024, 02:59 2
Сенсационный вылет Алькараса. Определены полуфиналисты Мастерса в Майами

Карлос неожиданно проиграл Григору Димитрову, Александр Зверев выбил Фабиана Марожана

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.