Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 17 ноября 2014, 19:59
1722
0

Артем ФАРЕНЮК: «Забив такий же гол у ті ж ворота»

Гравці рівненського «Кардиналу» про перемогу (5:2) над лідером чемпіонату Екстра-ліги

| Обновлено 17 ноября 2014, 19:59
1722
0
Артем ФАРЕНЮК: «Забив такий же гол у ті ж ворота»

«Форвард одного дотику». Артем Фаренюк у матчі із «ЛТК» завдав одразу двох вбивчих ударів по воротах Юрія Савенка. Причому, другий із них (який став для футзаліста четвертим у нинішньому чемпіонаті) вартий особливої уваги.

- Артем, у минулому сезоні ти забив точно такий же гол у ворота «ЛТК», які тоді захищав Петро Ільків. Це випадковість?
- Так, справді. Тоді теж була довга передача Дєнюжкіна через увесь майданчика і я ударом головою переправив м’яча над воротарем «ЛТК». До того ж, цього разу я забив у ті самі ворота. Це не є якоюсь награною комбінацією. Просто домовляємося, що коли є така можливість, на мене віддають верхові передачі у боротьбу. Спрацювало вже вдруге.

- Такий гол – це швидше помилка Савенка, чи твоя інтуїція форварда?
- Помилка, чи не помилка – це буде визначати тренерський склад луганського клубу. Моє завдання – забивати голи і використовувати усі переваги на свою користь. Можливо, в цій конкретній ситуації мені пощастило. Але я для цього багато працював.

- Як оцінюєш свою гру у конкретній грі?
- Гадаю, міг би зіграти ще краще. Забив два голи, це добре. Але були епізоди, де не вдавалося чіплятися за м’яч, не завжди встигав за суперником. Сподіваюся, з часом рівень моєї гри покращиться. Працюватиму над собою.


Капітан рівненського «Кардинала» Віталій Танський запорукою перемоги у матчі лідером чемпіонату вважає настирливість партнерів по команді і спільну роботу на перемогу.

- Віталію, матч із «ЛТК» знову видався непростим. Особливо, перший тайм. Що допомогло зламати хід гри за рахунку – 1:2?
- Програвати у першому таймі 1:2 – це не трагедія. Ми довго працювали заради цієї перемоги і, навіть поступаючись у рахунку, були впевнені в собі. Не опустили руки, а продовжували гнути свою лінію і грати у свою гру. Добре, що встигли зрівняти рахунок ще до перерви. Це дуже допомогло психологічно.

- Гол Сергія Піддубного знову став наслідком розіграшу награної комбінації, так?
- Так. На тренуваннях ми дуже багато уваги приділяємо вивченню найрізноманітніших комбінацій. Награємо різні елементи. Від цього ми і будуємо свою гру. Така в нас командна філософія.

- Чи вважаєш, що вирішальним у матчі став епізод із помилкою Савенка, коли рахунок став 3:2 вже на користь «Кардинала»?
- Ні. Помилитися може кожен і помилка – це не вирішальний фактор. Так, можливо це і зіграло нам на руку. Але ми і без того повинні були вигравати. Повторюся, ми були впевнені в позитивному результаті і грали лише на перемогу. З перших і до останніх секунд.


Новачок «Кардинала» Євген Ланко захищає кольори рівненської команди усього третій місяць. Втім, він є живим прикладом того, що невід’ємною частиною ігрового колективу можна стати без тривалого періоду адаптації та підготовки. Номер «31» разом із Михайлом Волянюком нині очолює список голеадорів «Кардиналу». У домашній грі з «ЛТК» Євген забив вже свій п’ятий у сезоні гол.

- Євгене, у чому відмінність між попереднім програним домашнім матчем зі «Спортлідером» і впевненою перемогою над «ЛТК»? Гра команди суттєво покращилася.
- Гра зі «Спортлідером» стала для нас першою після заміни покриття у залі. На новому паркеті ми тренувалися тоді усього декілька днів. Далася взнаки і ця деталь. Крім того, нас дуже підвела реалізація власних моментів. Цього разу гра пішла за нашим сценарієм. Ми вже адаптувалися. Крім того, було величезне бажання виграти. Билися у кожному ігровому епізоді.

- У ворота «ЛТК» ти забив вже п’ятий у сезоні гол. Дуже непоганий показник.
- Це добре, значить я на правильному шляху і прогресую.

- Очікуєш від себе ще кращих результатів?
- Звичайно. Я вже встиг адаптуватися у місті і в команді. Поки, можливо, десь психологічно мені ще важко, але з часом і це мине. Відчуваю підтримку партнерів,довіру тренера – все чудово. Сподіваюся, у «Кардиналі» лише прогресуватиму.

Роман СВИРИДА, www.cardinal-rivne.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес и Анчелотти поздравили Лунина после безумного матча с Ман Сити

Украинский вратарь помог «Реалу» выйти в полуфинал Лиги чемпионов

«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 18:58 0
«Твой момент, брат». Звездный игрок Реала расхвалил Лунина

Джуд Беллингем отметил феноменальную игру украинского вратаря

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.