Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
4365
0

Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс

На неочікуваного лідера з очікувано особливим настроєм

Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс

Попередні два чемпіонати протистояння між МФК «Кардинал-Рівне» і «ЛТК» були досить цікавими, жодній з команд в очних зустрічах не вдалося здобути переваги в очковому доробку. Так, у 8-ми проведених матчах кожна з команд здобула по три домашні перемоги і по одній виїзній. І якщо в ювілейному 20-му сезоні колективи обмінялися домашніми поразками, то вже у 21-му перемоги здобували лише в рідних стінах, і що цікаво – три матчі з чотирьох закінчилися з однаковим рахунком 4:2 на користь господарів майданчика, і лише одна гра, в Луганську, завершилася перемогою «ЛТК» з рахунком – 4:3. Тоді як у сезоні 2012-2013 мінімальна різниця в рахунку була лише в одному матчі, коли в Рівному з рахунком 3:2 перемогу святкували господарі. Ще один з матчів в Рівному закінчився перемогою «ЛТК» – 5:2. А ось два інші двобої розгромом. Спочатку рівняни в Луганську поквиталися за домашню поразку, не залишивши шансів господарям – 5:0, а наприкінці чемпіонату тією ж монетою відповіли «телефоністи», здолавши «кардиналівців» в рідних стінах 8:2.

Це є лише свідченням безкомпромісності поєдинків між цими командами. Причому важливу роль у перемогах команд відіграє обрана тренером стратегія гри команди. В дечому гра обох команд схожа, обидва колективи проповідують швидкий розіграш м’яча і гру другим номером, тобто намагаються підловити суперника на контратаках, при цьому не забуваючи про пресинг. Тому в двобоях між цими колективами не рідко вирішальним фактором стає індивідуальна майстерність гравців і, звичайно, фарт. Якщо пішов удар в команди, то вважай, що перемога буде, а ось якщо ні, то тут вже слід чекати неприємностей.

Порівняно з минулим сезоном склад «ЛТК» зазнав змін, але, як показали сім зіграних турів, фундамент честолюбної і навченої команди Романа Ковальчиком був залитий міцно, і на благодатному ґрунті молода команда, навіть в умовах базування в Сумах, здатна видавати результат. Єдиного разу команда, керована Романом Ковальчиком, втратила очки, і це трапилося в 5-му турі, причому не в грі з лідером «Локомотивом», чи «Спортлідером+», який Віктор Мглинець намагається закріпити в когорті найсильніших, а в матчі з одним із аутсайдерів – «СумДУ» – 1:1. Навряд чи в тій грі спрацювала недооцінка суперника, скоріш за все позначилася молодість колективу, якому бракує стабільності.

Щодо МФК «Кардинал-Рівне», то рівняни мають у пасиві дві домашні поразки, і якщо перша була дещо прогнозованою – в матчі проти чемпіона «Локомотива», то друга виявилася навпаки – несподіваною, адже «Спортлідер+» лише в цьому сезоні почав демонструвати гру, варту уваги, в чому велика заслуга їхнього керманича Віктора Мглинця. Окрім того, це була перша гра рівнян на оновленому майданчику, до якого гості більш звиклі, адже мають уже не один рік аналогічний, можливо, цей фактор і став вирішальним у тій грі. Проте вже у наступному матчі рівняни з повернувшимся у стрій після дискваліфікації Волянюком здобули переконливу виїзну перемогу в гостях над одним із аутсайдерів, до речі, кривдником «ЛТК» – «СумДУ».

Отже у майбутнього матчу є і ще один примітний момент. «ЛТК» у зв’язку з АТО приймає своїх суперників в Сумах, а тому для цієї команди фактор рідного майданчика ніби нівелюється, а для рівнян, гра на рідному оновленому майданчику лише друга. Тому, в такому випадку, складно говорити про перевагу господарів, адже фактор нового майданчика ніби ставить команди в рівні умови. Хоча, звичайно, не варто відкидати палку підтримку рідного колективу місцевими фанами, які протягом всього матчу завзято підтримують свій колектив, а це теж немаловажне. Потрібно також нагадати, що це вже 8-й матч команд у чемпіонаті, а отже до його екватору рукою подати, а завдання обох колективів – це місце у першому квартеті, і те, з яким показником команди завершать перше коло, матиме неабияке значення в подальшій боротьбі за місця.

Поглянувши на турнірну таблицю, можна помітити, що боротьба за місце під сонцем з кожним туром лише загострюється, і якщо зараз «ЛТК», перебуваючи на чолі турнірної таблиці, почувається більш менш комфортно, то поразка від рівнян може кардинально змінити ситуацію, адже головні конкуренти не так вже й далеко, і тільки й чекають нагоди, щоб замінити молоду команду на троні. І якщо «Локомотив», який вже здобув перемогу в стартовому матчі туру, поки що не може наздогнати «ЛТК», то «Енергія», звичайно, здобувши перемогу в домашньому матчі з «Ураганом», наздожене втікача. А ось стосовно підопічних Сергія Піддубного, то їм вже не має куди відступати, адже вони вже поступилися місцем в квартеті, і кожна наступна втрата лише погіршуватиме ситуацію. На п’яти рівнянам наступає амбіційний «Ураган», і хтозна, на чию користь завершиться гра у Львові. Окрім того, відставання від 3-ї і 4-ї команд, «Енергії» і «Спортлідера+», складає відповідно 3 і 2 очки. Тому і «кардиналівці» покладають великі надії лише на перемогу.

Отже, вкотре найде коса на камінь, а переможцем із двобою вийде той, хто не лише прагнутиме перемоги, а докладе максимум зусиль для її здобуття. А чия тактика на гру, Романа Ковальчика чи Сергія Піддубного, виявиться більш вдалою, ми і дізнаємося після зустрічі цих не пересічних колективів, яка, сподіваємося, не залишить байдужими жодного найприскіпливішого шанувальника футзалу. І нехай у цьому двобої переможцем стане насправді сильніший!

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

15 ноября, суббота
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «ЛТК» (Луганск)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
 Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Игорь Кравченко (Сумы)
Судейский наблюдатель – Юрий Воложенко (Харьков)
 Прогноз Sport.ua – 3:1

 

Опрос

Голосов 13
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «ЛТК»?

Победа «ЛТК»

2 голоса 15.38 %

Ничья

3 голоса 23.08 %

Победа «Кардинал-Ровно»

8 голосов 61.54 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче
Футзал | 21 апреля 2024, 22:38 0
Сборная Украины U-19 обыграла Венгрию во втором товарищеском матче

Украинцы завершили выезд в Венгрию со 100% результатом

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.