Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 18 октября 2014, 18:06
2959
0

Ураган не устоял на родном паркете перед Кардинал-Ровно

Команда Сергея Поддубного добивается второй выездной победы в сезоне

| Обновлено 18 октября 2014, 18:06
2959
0
Ураган не устоял на родном паркете перед Кардинал-Ровно
Фото Олекси Бутчака

Гру в Івано-Франківську цілком можна вважати центральним матчем туру, адже «Ураган» і МФК «Кардинал-Рівне» давні знайомі, і матчі між цими командами завжди проходять у запеклій боротьбі незалежно від того, яке місце команди посідають у турнірній таблиці. Не став винятком і звітний поєдинок.

Не дивлячись на те, що «Ураган» суттєво омолодив свій склад у міжсезоння, молоді гравці з кожним матчем помітно додають у майстерності і демонструють доволі непоганий футзал. Натомість «кардиналівці» грають прагматично і, навіть, в тих матчах, в яких втратили очки, мали хороші нагоди завершити ті зустрічі з кращим результатом, але це вже в минулому, тому повернемося до звітного поєдинку.

Рівняни розпочали гру жвавіше і більше володіли м’ячем у першому таймі, проте, забігаючи наперед, зазначимо, що голів вболівальники до перерви так і не побачили. Протягом стартових хвилин удари Фаренюка, Басича і Маринюка не досягли бажаного результату. Ближче до середини тайму гра вирівнялася, і вже у відповідь у господарів запам’ятався удар Миколюка, але Дєнюжкін не без труднощів заволодів м’ячем. Згодом ударами обмінялися Ланко і Зварич, але кінцевої мети не досягли. Над поперечиною просвистів м’яч після пробиття Кашуби і Баланика.

Але найбільш небезпечним в першому таймі можна вважати удар на 19-й хвилині Антона Лясковського, після якого Дєнюжкін у шпагаті відбив м’яч, але ніхто із «ураганівців» так і не встиг підправити його в ворота. Отже, перша половина зустрічі так і залишилися без гольовою.

Як і на початку першого тайму, так і в другому, гості з перших хвилин розпочали активно і наполегливо турбувати Віталія Бірова. І на 24-й хвилині їм таки вдалося розпечатати ворота «ураганівців». Мар’ян Маринюк зробив передачу наліво на Танського, і Віталій пробив майже з бровки під гострим кутом – 0:1.

Повівши у рахунку, «кардиналівці» перейшли на гру другим номером, сподіваючись на гострі контратаки. І ледь не поплатилися за це. Після потужного пострілу Сімки м’яч влучив у стійку, а набігавшому Зваричу захисники так і не дали точно пробити по воротам. Проте вже за хвилину двічі поспіль по воротам Бірова пробиває граючий тренер рівнян Сергій Піддубний, але голкіпер івано-франківців виходить із двобою переможцем, відбивши обидва постріли досвідченого рівнянина. Проте, на цьому гості не зупинилися, простріл вздовж воріт і досвідчений Андрій Сімка підрізає м’яч у свої ворота – 0:2.

Напруга гри зростає, обидві команди вдаються до пресингу, атакуючи суперника ще на його половині майданчика. Ситник підхоплює м’яч на лівому фланзі і, пройшовши вглиб майданчика суперника, точною передачею знаходить у воротарській ввірвашогося туди Сондака. Володимир, не довго роздумуючи, піддіває м’яч і відправляє його над Віталієм Біровим, точнісінько у праву верхню дев’ятку – 0:3.

Тренер господарів Іван Скіцко одразу бере хвилинну перерву. І, потрібно зазначити, такий крок керманича виявився своєчасним. Не пройшло і двох хвилин, як господарям вдалося відквитати один м’яч. Спочатку Андрій Лясковський пробиває, знаходячись у кількох метрах від лівої стійки, і м’яч від ноги Дєнюжкіна виходить за межі поля. Передача з кутового на Миколюка, і Павло потужним пострілом сильно пробиває з-за меж воротарського майданчика, відправивши м’яч у праву дев’ятку – 1:3.

Окрилені успіхом господарі надовго притисли рівнян до їхніх воріт. Під час цієї облоги нагоди відзначитися мали Горбатий, Сімка, Кіндратів, Боргун, Корсун, але в одних епізодах удари «ураганівців» були не надто точними, а в інших – майстерно зіграв Віталій Дєнюжкін. Проте, і він виявився безсилим на 38-й хвилині гри. У цей час Іван Скіцко, намагаючись врятувати матч, уже задіяв у грі п’ятого польового гравця, який пішов в атаку лівим флангом. «Ураганівці» подовгу розігрували м’яч, перепасовуючи його між собою, і чергова перепасовка Корсун – Миколюк – Лясковський завершилася прострілом Антона у воротарську, де знаходився Пелех, але Мар’яна випередив «кардиналівець» Євген Ланко, переправивши м’яч під поперечину, трошки правіше лівої стійки – 2:3.

Тепер уже Сергій Піддубний взяв тайм-аут, щоб заспокоїти підопічних і поставити завдання на заключні хвилини гри. І, напевно, це було правильним кроком, адже до закінчення гри, за футзальними мірками, залишалося ще достатньо часу, щоб господарі встигли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Заключні хвилини івано-франківці провели з п’ятим польовим, у ролі якого виступав Боргун. І одного разу Оресту, навіть, вдалося пробити по воротам, але на цей раз Ланко вже не підіграв суперникам і відбив м’яч.

На заключній хвилині голкіпер гостей Віталій Дєнюжкін почав виходити далеко з воріт, але це скоріше було для того, щоб дати змогу команді довше потримати м’яч, аніж загострити ситуацію біля воріт суперника. Проте, навіть така тактика принесла свої плоди, і рівнянам вдалося втримати перевагу в один м’яч. Гра так і завершилася з рахунком – 2:3 на користь гостей.

Потрібно також відмітити, що гра у Івано-Франківську не обійшлася без приїзду рівненських фанів, які протягом матчу палко підтримували свою команду і досить часто їм вдавалося виділятися на фоні вболівальників господарів. Але тут потрібно також відмітити, що між вболівальниками обох команд зав’язалася давня дружба, тому про будь-які протиріччя чи конфлікти між обома сторонами говорити не доводиться.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Кардинал-Ровно» (Ровно) – 2:3 (0:0)

«Ураган»: Виталий Биров - Михаил Зварич, Юлиан Горбатый, Роман Киндратив, Андрей Симка - Антон Лясковский, Василий Баланик, Игорь Корсун, Марьян Пелех, Орест Боргун, Павел Мыколюк, Роман Горпинич, Юрий Ковельский
«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин - Виталий Танский, Евгений Ланко, Марьян Маринюк, Сергей Поддубный - Александр Басич, Артем Фаренюк, Виталий Кашуба, Владимир Кручок, Владимир Сондак, Владислав Гарбарук, Дмитрий Сытник

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Богдан Киндий (Львов)

: Павел Мыколюк, 33, Евгений Ланко, 38, автогол - Виталий Танский, 24, Андрей Симка, 27, автогол, Владимир Сондак, 31.
 Сергей Поддубный, 16.

Удары (в створ): 22 (9) – 11 (7).

УРАГАН – КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.