Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2765
0

Віталій КАШУБА: «Нехай мої вміння оцінить тренер»

Гравці рівненського «Кардиналу» про стартовий матч чемпіонату України проти «Локомотиву» (1:2)

Віталій КАШУБА: «Нехай мої вміння оцінить тренер»

Забитий гол та два змарнованих шанси. А ще швидкість та упевненість. Усе це про новачка рівненського «Кардинала» Віталія Кашубу. Із рівнянами він не тренувався більше року, після виступу на міжнародному турнірі у Кувейті. Втім, у своїй першій офіційній грі за «Кардинал» у чемпіонаті України Віталій був на висоті.

- Віталію, як готувався до свого офіційного дебюту?
- Готувався серйозно. І фізично і психологічно. Знав, що у грі з «Локомотивом» буде непросто. Але якогось особливого хвилювання не було.

- У першій же грі ти відзначився голом. Чи допоможе такий старт у майбутньому?
- Гол повинен додати впевненості. Хоча, я зобов’язаний був забивати два, або й три м’яча. Десь далася взнаки ще недостатня зіграність із партнерами, а десь банальне невезіння.

- Від уболівальників довелося чути, що саме такого технічного гравця, який не боїться обігрувати суперників, «Кардиналу» і не вистачало. Ти вважаєш себе технічним гравцем?
- Не можу коментувати власну гру, чи вміння. Нехай їх оцінює тренер. Йому завжди краще видно. Моє завдання – працювати на тренуваннях і виконувати його вказівки.


Під час традиційної передсезонної прес-конференції головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний капітана своєї команди назвав «зубром футзалу». У матчі проти чемпіона України Віталій Танський звично вже захищав інтереси партнерів і на майданчику і за його межами. А після фінальної сирени виглядав геть розчарованим.

- Віталію, вважаєш рахунок 1:2 – не по грі?
- На поразку ми точно не заслуговували. Тим паче на таку неприємну. Можливо, і на перемогу ми не награли, але хоча б одне очко брати сьогодні були зобов’язані.

- «Локомотив» вас чимось здивував? Все ж таки команда суттєво змінилася.
- Ніяких несподіванок не було. Ми не раз переглядали їхні матчі, розбирали гру, вивчали сильні і слабкі сторони суперників. І, у принципі, ми контролювали ситуацію на майданчику. До певної миті. Десь розслабилися трохи і упродовж півхвилини отримали два м’ячі у свої ворота. Такого собі дозволяти не маємо права. Тим паче, у матчі із такою командою.

- Така неприємна поразка може вплинути на атмосферу всередині колективу на старті сезону?
- Ні, звичайно. Ми усі професіонали і розуміємо, що окрім перемог бувають і поразки. Чемпіонат довгий, попереду ще багато матчів і у кожному з них ми повинні перемагати.

- Зважаючи на досить коротку лаву запасних, як вважаєш, чи під силу «кардиналу» поборотися за медалі?
- Гадаю так. Щодо підбору виконавців – це питання швидше до тренера. Я ж можу сказати, що усі ми намагаємося на повну працювати на тренуваннях і виправдовувати його довіру. Не буду забігати наперед у прогнозах, але скажу, що «Кардиналу» вже давно пора серйозно включатися у боротьбу за медалі чемпіонату.


У грі стартового туру чемпіонату України з футзалу 21-річний вихованець рівненського «Кардинала» Володимир Кручок вперше вийшов на майданчик із перших секунд зустрічі. До того ж, у дуже непростому поєдинку, проти діючого чемпіона країни – харківського «Локомотива».

- Володимире, хвилювався коли зрозумів, що гратимеш у першій четвірці і з перших секунд?
- Звичайно. Був певний мандраж, хвилювався. Але згодом це все відійшло на другий план. Намагався концентруватися лише на грі, усе інше залишивши у роздягальні.

- Як оцінюєш свою гру у матчі проти «Локомотива»?
- Погано. Зіграв невдало. Було багато епізодів коли треба було зіграти краще. Одного разу взагалі махнув мимо м’яча. Це не можна списувати на якесь там хвилювання, бо певний досвід гри на такому рівні вже є. Працюватиму над собою, щоб грати краще.

- Як щодо виступу команди в цілому?
- Вважаю, нам просто не пощастило. Ми грамотно протистояли сильнішому супернику. Перемагали. А усе вирішили два епізоди. Особливо прикрим був другий гол. Помилилися у простій ситуації під час розіграшу «стандарту». Прикро програвати отак, коли мали усі шанси здобути три очка. Тепер треба перемагати у грі наступного туру.

Роман СВИРИДА, www.cardinal-rivne.com

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу
Футзал | 17 апреля 2024, 23:11 0
Хорватия и Нидерланды вышли на ЧМ-2024 по футзалу

Завершились матчи плей-офф чемпионата мира

Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды
Футбол | 19 апреля 2024, 14:23 13
Омбудсмен просит Шевченко принять меры в отношении члена своей команды

Скандал с участием Александра Шевченко и Евгении Сагайдак получил продолжение

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.