Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 16 августа 2014, 08:03
2415
2

Кубок Свободи-2014: Спортлідер+ – одноособовий лідер

Поєдинки другого туру до максимуму загострили інтригу в боротьбі за головний трофей

| Обновлено 16 августа 2014, 08:03
2415
2
Кубок Свободи-2014: Спортлідер+ – одноособовий лідер

Продовжується розіграш «Кубку Свободи-2014», організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області та всеукраїнським об’єднанням «Свобода». У п’ятницю, 15-ого серпня, відбулися матчі другого ігрового дня турніру, за підсумками яких до максимуму загострилася інтрига в боротьбі за головний трофей змагань.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів) – 1:2 (0:2)

Арбітри: Вовчок Ярослав (Івано-Франківськ), Жмурко Юрій (Хмельницький)

Голи: Горбатий Юліан (35) – Тригубець Сергій (3), Павленко Максим (7)

«Ураган»: 23. Біров Віталій, 1. Колток Роман – 3. Цілик Андрій, 10. Баланик Василь, 89. Зварич Михайло, 4. Кіндратів Роман, 8. Рудавець Тарас, 18. Боргун Орест, 9. Ковельський Юрій, 5. Горпинич Роман, 11. Пелех Мар’ян, 2. Корсун Ігор, 6. Лясковський Антон, 49. Миколюк Павло, 19. Горбатий Юліан

Головний тренер: Іван Скіцко

«Енергія»: 1. Пітуля Андрій, 12. Мірзаєв Руслан, 22. Кардаш Володимир – 3. Стефанків Богдан, 4. Струк Степан, 5. Федюк Андрій, 7. Грицина Микола, 8. Когут Юрій, 9. Кордоба Роман, 10. Багряк Віталій, 11. Грицина Михайло, 17. Павленко Максим, 18. Кузь Тарас, 19. Тригубець Сергій, 14. Цой Віктор

Головний тренер: Максим Павленко

Попередження: Миколюк Павло (37) – Грицина Микола (33), Струк Степан (40)

В першому поєдинку ігрового дня на майданчик вийшли івано-франківський «Ураган» та львівська «Енергія». Забігаючи наперед, відзначимо, що перше «енергетичне» дербі в історії турніру видалося неймовірно напруженим, і сповна потішило багаточисленну глядацьку аудиторію видовищним футзалом.

Активніше розпочала гру команда із міста Лева, яка втілила у забитий м’яч вже перший свій по-справжньому гострий момент у цьому матчі. На 3-ій хвилині «енергетики» заробили небезпечний штрафний на підступах до карного майданчику опонента, виконувати який взявся Тригубець. Сергій ефектно пробив точнісінько у правий верхній кут, не залишивши Бірову жодних шансів – 0:1. Не встигли господарі як слід прийти в себе після такого початку, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчику. Це Павленко виявився першим на м’ячі після вкидання від воріт у виконанні Кардаша, і прицільним ударом в праву «шістку» подвоїв перевагу своєї команди – 0:2.

На куражі «Енергія» могла довести рахунок до розгромного, проте Струк відверто вибачив опонента, не зумівши з кількох метрів вразити порожню ціль після націленої передачі на дальню стійку у виконанні активного Тригубця. «Дракони» не опустили в руки, і в наступній атаці повинен був забивати Ковельський, але юний нападник «Урагану» не зміг в ближньому бою переграти Кардаша. Впродовж наступних кількох хвилин суперники обмінялися досить різкими випадами. Близьким до забитого м’яча був Федюк, але рятівником франківців в цьому епізоді виявився Пелех, який в останню мить у самовідданому підкаті встиг винести сферу з лінії порожніх воріт. Відповідь «Урагану» не змусила на себе довго очікувати. Ковельський в ефектному стилі обіграв двох захисників, і гарматним ударом з розвороту цілив у лівий верхній кут – Кардашу в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу.

Друга половина матчу видалася не менш цікавою. З перших хвилин ініціативою заволоділи франківці, і вже дуже швидко втілити ігрову перевагу своєї команди у забитий м’яч міг Цілик, однак відверто вибачив суперника, не влучивши з кількох метрів у порожню рамку після ефектної скидки активного Ковельського. Гості відповіли гарматним пострілом під поперечину зі штрафного у виконанні Павленка, однак Біров в цьому епізоді зіграв вище всяких похвал, в неймовірному стрибку врятувавши свою команду від вірного голу. «Ураган» відповів підступним ударом Кіндратіва з дальньої дистанції – Кардаш зіграв надійно.

Підопічні Івана Скіцка зуміли перехопити ініціативу, і небезпечні моменти біля воріт «енергетиків» стали виникати із завидною регулярністю. Після розкішного пасу з глибини майданчику на рандеву із голкіпером виходив Рудавець, і бути б біді, якби не Федюк, який у відчайдушному підкаті виніс сферу з-під нападника франківців. «Ураган» не зупинявся на досягнутому, і невдовзі заслужено скоротив розрив у рахунку. Кіндратів чудовим пасом вивів на ударну позицію Горбатого, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у праву «шістку» – 1:2. «Дракони» кинулися рятуватися від поразки, перейшовши на гру в п’ять польових гравців, але особливого успіху ця тактика не приносила. Суперечливий епізод стався на останніх секундах протистояння. Після флангового прострілу у виконанні Боргуна сфера знайшла руку Кордоби у карному майданчику «Енергії». Усі гравці та персонал «Урагану» кинулися апелювати до головного арбітра, але той пенальті не призначив. У підсумку – мінімальна перемога «Енергії» з рахунком 2:1.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 2:3 (0:3)

Арбітри: Подранний Микола (Житомир), Подворний Сергій (Хмельницький)

Голи: Маринюк Мар’ян (25), Піддубний Сергій (37) – Фетько Олексій (8), Засенко Андрій (11), Рибак Сергій (19)

«Кардинал-Рівне»: 1. Дєнюжкін Віталій, 27. Гурко Іван – 4. Гарбарук Владислав, 5. Сондак Володимир, 6. Лещишин Микола, 7. Маринюк Мар’ян, 8. Танський Віталій, 10. Піддубний Сергій, 11. Кручок Володимир, 13. Ситник Дмитро, 17. Басич Олександр, 19. Фаренюк Артем, 23. Волянюк Михайло

Головний тренер: Сергій Піддубний

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим, 1. Тимощук Богдан, 38. Удовиченко Володимир – 9. Калуков Дмитро, 7. Рибак Сергій, 40. Власович Валерій, 21. Фетько Олексій, 20. Засенко Андрій, 6. Чуднов Андрій, 14. Івонко Максим, 15. Мартинюк Дмитро, 43. Копко Андрій, 13. Шеремета Руслан, 25. Малишевський Юрій

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Волянюк Михайло (28) – Лисенко Максим (20), Засенко Андрій (23), Івонко Максим (23)

Вилучення: Фетько Олексій (29, позбавлення суперника явної можливості забити м’яч)

На 29-й хвилині Володимир Сондак не реалізував пенальті (воротар)

Завершував програму другого туру поєдинок між «Спортлідером+» та «Кардиналом-Рівне». Для обох команд звітний двобій мав надважливе значення – нагадаємо, що в першому турі як і хмельничани, так і рівняни здобули перемоги, отож тріумф у очній дуелі наближував переможця на відстань витягнутої руки до чемпіонського титулу.

Перший небезпечний момент в зустрічі створили хмельничани. Калуков чудово зіграв на перехопленні, і вийшов віч-на-віч із Гурком, але не зміг в ближньому бою переграти кіпера рівнян. «Лідери», заведені шаленою підтримкою рідних трибун, продовжували діяти першим номером, і впродовж наступних кількох хвилин забивати могли Засенко та Копко, проте в обох випадках Гурку ціною надзусиль вдалося врятувати свою команду. «Кардиналівці» відповіли у контратаці. Забивати міг Фаренюк, але не зміг належним чином замкнути перспективний простріл на дальню стійку у виконанні Басича.

Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Фетько обігрався в стіночку із Власовичем, і невідпорним пострілом в ближній кут метрів з 7-ми відкрив лік забитим м’ячам у цій зустрічі – 0:1. Не встигли рівняни як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчика. Копко чудовою передачею вивів на ударну позицію Засенка, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у праву «шістку» – 0:2. В наступній атаці доводити рахунок до розгромного міг Власович, який вийшов віч-на-віч із голкіпером після філігранного пасу Фетька, і в дотик пробивав у правий верхній кут – за «кардиналівців» в цьому епізоді зіграла хрестовина. Завершення тайму проходило у атаках хмельничан, які ще до перерви змогли ще раз розписатися у воротах Гурка. Після короткої передачі Фетька у центр карного майданчику Рибак спочатку ефектно обіграв Танського, а потім блискуче пробив з розвороту у дальній нижній кут в притирку із стійкою – 0:3.

Друга половина матчу видалася неймовірно цікавою. Скорочувати розрив у рахунку міг Волянюк, проте універсалу рівнян дещо забракло влучності. Відповідь господарів змагань не змусила на себе довго очікувати. Власович обікрав Піддубного і вийшов віч-на-віч із Дєнюжкіним, але очну дуель стражу воріт клубу із Рівного програв. «Кардинал-Рівне» зумів перехопити ініціативу, і вже дуже швидко зумів скоротити відставання у рахунку. Відзначився Маринюк, який з кількох метрів переправив сферу у сітку після розкішного прострілу Басича на дальню стійку – 1:3. В наступній атаці чудеса воротарської майстерності продемонстрував Лисенко, який зреагував на гарматний постріл під поперечину у виконанні Фаренюка. На добиванні першим виявився Маринюк, який в дотик бив у порожню рамку, але рятівником «лідерів» став Фетько, який самовіддано вибив сферу з лінії порожніх воріт. Але на думку арбітра, в цьому епізоді Олексій підіграв собі рукою. Як наслідок – пенальті у ворота «Спортлідера+» та червона картка для Фетька. «До позначки» підійшов добре знайомий подільським вболівальникам Сондак, проте не зміг переграти Лисенка – Максим вгадав напрямок удару і в неймовірному стрибку зумів врятувати свою команду, зірвавши тим самим гучну овацію переповненого спорткомплексу УМВС.

Впродовж кількох наступних хвилин небезпечними ударами обмінялися Маринюк та Мартинюк, проте на висоті були голкіпери обох команд. Події на майданчику дедалі ставали все цікавішими. Суперники стали діяти у відкритій манері, відповідаючи атакою на атаку, що приносило чимале задоволення багаточисленній глядацькій аудиторії. Врятував свою команду Дєнюжкін, зреагувавши на вбивчий постріл впритул Калукова, першим на підборі виявився Івонко, але тоді настав вже зірковий час Волянюка, який в неймовірному підкаті виніс сферу з лінії порожніх воріт. І саме тоді вкотре в цьому матчі спрацювало відоме футбольне правило. Волянюк чудовою передачею із своєї половини вивів на ударну позицію Піддубного, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у ліву «шістку» в притирку із стійкою – 2:3.

Останні хвилини зустрічі проходили під знаком атак підопічних Віктора Мглинця. Доводити рахунок до розгромного могли Засенко та Власович, однак у обох випадках Дєнюжкіну вдалося врятувати свою команду. У підсумку – мінімальна перемога «Спортлідера+» з рахунком 3:2, який із стовідсотковим очковим доробком очолює турнірну таблицю змагань.


Матчі останнього, 3-ого туру, відбудуться у суботу, 16-ого серпня. О 13:00 на майданчик спорткомплексу УМВС вийдуть «Спортлідер+» та «Енергія», а о 16:00 силами поміряються «Ураган» та «Кардинал-Рівне». Яскрава церемонія нагородження призерів та учасників «Кубку Свободи-2014» розпочнеться о 18:00.

www.sportlider.km.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки
Футбол | 23 апреля 2024, 06:30 31
Турнирная таблица УПЛ. Шахтер гарантировал себе еврокубки

Горняки могут выйти напрямую в групповой раунд Лиги чемпионов 2024/25

Цыганков летом может перейти в клуб, который в этом сезоне ошеломил Европу
Футбол | 23 апреля 2024, 00:12 6
Цыганков летом может перейти в клуб, который в этом сезоне ошеломил Европу

Виктор Цыганков может стать игроком «Байера»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.