Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2790
2

Стартував Кубок Свободи: Спортлідер+ та Кардинал виграють

Поєдинки першого дня змагань видалися неймовірно видовищними

Стартував Кубок Свободи: Спортлідер+ та Кардинал виграють

У четвер, 14-го серпня, в Хмельницькому взяв свій старт вже шостий за ліком розіграш «Кубку Свободи», організаторами якого виступили Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області та всеукраїнське об’єднання «Свобода». Цьогоріч за головний трофей турніру виявило бажання позмагатися чотири команди вітчизняної Екстра-ліги – хмельницький «Спортлідер+», івано-франківський «Ураган», львівська «Енергія» та «Кардинал» із Рівного, які визначатимуть імена переможця та призерів змагань по коловій системі. Стартові поєдинки змагань видалися неймовірно видовищними: усі команди прагнули на майданчику продемонструвати свої найкращі якості, що принесло величезну порцію насолоди баготочисленним поціновувачам футзалу не лише в нашому місті, а й у всій Україні. Про все це далі у нашому огляді.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Спортлідер+» (Хмельницький) – 2:3 (0:1)

Арбітри: Подранний Микола (Житомир), Жмурко Юрій (Хмельницький)

Голи: Лясковський Антон (32), Зварич Михайло (36) – Копко Андрій (11, 28), Фетько Олексій (24)

«Ураган»: 1. Колток Роман, 23. Біров Віталій – 7. Сімка Андрій, 10. Баланик Василь, 89. Зварич Михайло, 4. Кіндратів Роман, 3. Цілик Андрій, 8. Рудавець Тарас, 18. Боргун Орест, 9. Ковельський Юрій, 5. Горпинич Роман, 11. Пелех Мар’ян, 2. Корсун Ігор, 6. Лясковський Антон, 49. Миколюк Павло, 9. Горбатий Юліан

Головний тренер: Іван Скіцко

«Спортлідер+»: 23. Лисенко Максим, 1. Тимощук Богдан – 7. Рибак Сергій, 9. Калуков Дмитро, 40. Власович Валерій, 21. Фетько Олексій, 20. Засенко Андрій, 14. Івонко Максим, 43. Копко Андрій, 6. Чуднов Андрій, 15. Мартинюк Дмитро, 13. Шеремета Руслан, 25. Малишевський Юрій

Головний тренер: Віктор Мглинець

Попередження: Зварич Михайло (12), Корсун Ігор (38), Миколюк Павло (39) – Івонко Максим (18)

У матчі-відкритті турніру зустрічалися хмельницький «Спортлідер+» та «Ураган» із Івано-Франківська. З перших хвилин господарі майданчику, заведені несамовитою підтримкою рідних трибун, заволоділи ініціативою, і розпочали один за одним створювати небезпечні моменти біля воріт свого візаві. Відкривати рахунок міг Власович, який блискуче зіграв на перехопленні і в дотик низом пробивав у дальній кут, проте Колтку ціною надзусиль вдалося ліквідувати загрозу.

В наступній атаці стовідсоткова нагода була вже у Калукова, який після розкішної передачі Рибака вийшов віч-на-віч із голкіпером, однак не зумів в ближньому бою переграти стража воріт франківців. Гості ж огризнулися підступним пострілом у виконанні Горбатого – Лисенко зіграв надійно. Через декілька хвилин близьким до забитого м’яча був Миколюк, який після філігранної скидки Корсуна з кількох метрів розстрілював праву «шістку», однак Лисенку в неймовірному стрибку вдалося врятувати свою команду від вірного голу.

Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Засенко розкішною передачею знайшов на дальній стійці Копка, і той зусиль партнера не змарнував, у падінні переправивши сферу у сітку – 1:0. Франківці не розгубилися, і в наступній атаці відмінний шанс для того, аби відновити статус-кво мав Зварич, однак знову чудово проявив себе Лисенко, зреагувавши на гарматний постріл з близької відстані у виконанні юного нападнику «Урагану».

Після цього підопічні Віктора Мглинця додали в швидкості, змушуючи Колтка пітніти в поті чола. Подвоювати перевагу своєї команди міг Засенко, який прицільним ударом під поперечину замикав передачу з кутового у виконанні Чуднова, проте Колток в неймовірному стрибку зумів ліквідувати загрозу. В наступній атаці забивати повинен був Калуков, проте відверто вибачив опонента, не зумівши з кількох метрів влучити у порожню ціль після скидки Власовича. Міг Дмитро реабілітуватися за цей згаяний момент вже через декілька обертів хвилинної стрілки, однак рятівником «драконів» в цьому епізоді виявився Корсун, який у самовідданому підкаті блокував потужний постріл Дмитра. Під завісу тайму суперники обмінялися досить різкими випадами. Сімка і Горбатий розіграли ефектну «стіночку», в результаті чого останній втік віч-на-віч із Лисенком, проте Максим знову в блискучому стилі врятував своїх партнерів. Відповідь господарів не змусила на себе довго очікувати. Фетько розкішним пострілом у ліву «шістку» завершував свій сольний прохід по лівому флангу, однак Колток вкотре зіграв надійно.

Другий тайм був не менш цікавим. Вже в його дебюті «лідери» заволоділи ініціативою, і вже дуже швидко змогли втілити свою ігрову перевагу у забитий м’яч. Після чудової передачі з глибини майданчика у виконанні Калукова, Фетько спочатку ефектно обіграв на замасі Кіндратіва, а потім невідпорно пробив з розвороту в праву «шістку» в притирку із стійкою – 2:0. Підопічні Віктора Мглинця продовжували діяти першим номером, і впродовж кількох наступних хвилин доводити рахунок до розгромного могли Засенко та Копко, але чудеса в рамці «драконів» продовжував творити Колток, який двічі парирував «мертві» м’ячі після вбивчих пострілів хмельничан, зриваючи гучні овації вболівальників. Гості відповіли потужним ударом в правий верхній кут у виконанні Миколюка після розіграшу кутового, однак Лисенку в неймовірному стрибку вдалося перевести сферу на кутовий. Хмельничани відповіли відразу. Після неузгоджених дій Кіндратіва та Колтка сфера опинилася у ніким не прикритого Копка, якому не склало великих зусиль вразити порожню «рамку» – 3:0.

«Дракони» не опустили руки, і вже у фактичній атаці зуміли скоротити відставання. Забитий м’яч у активі Зварича, який чудово зіграв на дальній стійці після прострілу Миколюка – 3:1. Пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій гравців «Спортлідера+», які на протязі кількох наступних хвилин зусиллями Рибака могли знімати усі питання про переможця, але в першому випадку знову «драконів» врятував Колток, а коли вже і він був безсилим, на допомогу йому прийшла поперечина. Проявив свою неймовірну воротарську майстерність голкіпер «Урагану» і через декілька хвилин, спочатку зреагувавши на підступний удар у виконанні Засенка, а потім і на добивання від Івонка з кількох метрів від Івонка. І саме тоді вкотре в цій грі спрацювало відоме футбольне правило. Скоротив відставання у рахунку до мінімуму Зварич, який прицільним ударом під поперечину замкнув передачу Кіндратіва при розіграші кутового – 3:2. «Дракони» кинулися відіграватися, перейшовши на гру в п’ять польових, але відзначимо, що ця тактика жодних дивідендів івано-франківцям не принесла. Хмельничани не тільки блискуче діяли в захисті, перекриваючи усі вільні зони, а ще й зусиллями Калукова та Власовича могли довести справу до розгрому, проте в обох випадках рятівником «Урагану» був Корсун, який самовіддано виносив сферу з лінії порожніх воріт. У підсумку – мінімальна перемога «Спортлідера+» з рахунком 3:2.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Енергія» (Львів) – 4:2 (2:2)

Арбітри: Подворний Сергій (Хмельницький), Вовчок Ярослав (Івано-Франківськ)

Голи: Маринюк Мар’ян (4), Танський Віталій (13), Волянюк Михайло (23), Сондак Володимир (28) – Струк Степан (8), Кордоба Роман (19)

«Кардинал-Рівне»: 1. Дєнюжкін Віталій, 27. Гурко Іван – 5. Сондак Володимир, 6. Лещишин Микола, 7. Маринюк Мар’ян, 8. Танський Віталій, 10. Піддубний Сергій, 11. Кручок Володимир, 13. Ситник Дмитро, 17. Басич Олександр, 19. Фаренюк Артем, 23. Волянюк Михайло, 4. Гарбарук Владислав

Головний тренер: Сергій Піддубний

«Енергія»: 1. Пітуля Андрій, 12. Мірзаєв Руслан, 22. Кардаш Володимир – 3. Стефанків Богдан, 4. Струк Степан, 5. Федюк Андрій, 7. Грицина Микола, 8. Когут Юрій, 9. Кордоба Роман, 10. Багряк Віталій, 11. Грицина Михайло, 17. Павленко Максим, 18. Кузь Тарас, 19. Тригубець Сергій, 14. Цой Віктор

Головний тренер: Максим Павленко

Попередження: Грицина Микола (23)

В іншому матчі ігрового дня зустрічалися львівська «Енергія» та «Кардинал-Рівне».

Розпочали гру супернику дуже обережно. Обидві команди перш за все робили ставку на контроль м’яча в центрі майданчику, проте до особливого загострення справа не доходила. В середині першої двадцятихвилинки «кардиналівці» зуміли заволодіти ініціативою, і втілити у забитий м’яч свою першу гольову нагоду у цьому матчі. При розіграші кутового Басич чудовою передачею знайшов Маринюка, і той зусиль партнера не змарнував, холоднокровно пробивши у лівий нижній кут з-за меж карного майданчика – 1:0. «Енергетики» не знітилися, і вже доволі швидко змогли відновити паритет. Це Струк відгукнувся на елегантну скидку Кордоби, і блискуче пробив зльоту точнісінько у праву «дев’ятку» – 1:1.

Пропустивши, рівняни додали в швидкості, розпочавши регулярно створювати загрози володінням Пітулі. Оформлювати дубль міг активний Маринюк, який спочатку ефектно «розхитав» захисника, а потім потужно пробивав з розвороту у дальній кут, проте стражу воріт «Енергії» в неймовірному стрибку вдалося ліквідувати загрозу. Рівняни продовжували тиснути, і невдовзі таки досягли свого. Басич чудовим пасом вивів на ударну позицію Танського, і той зусиль партнера не змарнував, невідпорно вдотик пробивши під поперечину – 2:1. Команда з міста Лева не опустила руки, і вже через декілька хвилин забивати міг Стефанків, проте відверто вибачив опонента, не влучивши у порожні ворота метрів з 6-ти після філігранної скидки Павленка. Завершення першої половини гри проходило у відчайдушних атаках «енергетиків», які цілком заслужено змогли відігратися. Оформив паритет Кордоба, який переправив сферу у сітку після націленої передачі у виконанні Струка – 2:2.

Активніше другий тайм розпочали «кардиналівці», які вже дуже швидко змогли вкотре вийти вперед у рахунку. Черговий забитий м’яч став наслідком блискучої індивідуальної майстерності Волянюка: Михайло спочатку ефектно обіграв на замасі захисника, а потім невідпорно пробив з розвороту у правий нижній кут в притирку із стійкою – 3:2. Не встигли львів’яни як слід прийти в себе, як вже знову були змушені розпочинати з центру майданчику. Волянюк знайшов передачею на дальній стійці Сондака, який хоч і з другої спроби, але зумів переправити сферу у сітку – 4:2.

Підопічні Максима Павленка зібрали усю волю в кулак, і в наступній атаці забивати повинен був Багряк, але не зміг в ближньому бою переграти Дєнюжкіна. Близьким до забитого м’яча був і Микола Грицина – на допомогу в цьому епізоді «кардиналівцям» прийшла стійка воріт, яка прийняла на себе гарматний постріл «сімки» львів’ян. Під завісу поєдинку суперники обмінялися ще кількома гострими випадами, але підсумковий рахунок залишився незмінним – 4:2 на користь «Кардиналу-Рівне», який виходить у лідери змагань після першого ігрового дня турніру.


Поєдинки 2-ого туру відбудуться в п’ятницю, 15-ого серпня. О 13:00 на майданчик спорткомплексу УМВС вийдуть «Ураган» та «Енергія», а о 16:00 силами поміряються «Кардинал-Рівне» та «Спортлідер+».

www.sportlider.km.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sadixson
кто писал этот обзор - по тексту 2 положил Зварич, а по протоколу первый Лясковский? ещё повеселил оборот "змушуючи Колтка пітніти в поті чола" можно было ещё написать "пітніти потом в поті чола")