Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Первая лига
|
5871
0

Іван СКІЦКО: «Цілі, поставлені перед командою, реалізовані»

Головний тренер «Урагану-2» Іван СКІЦКО про підсумки другого для команди сезону в Першій лізі

Іван СКІЦКО: «Цілі, поставлені перед командою, реалізовані»

Для івано-франківського «Урагану-2» завершився другий за ліком сезон, проведений в Першій лізі. Чемпіонат вже завершився, визначені переможець і призери. Тож саме час підбивати підсумки. На запитання клубної прес-служби охоче відповів головний тренер «дублю» Іван Скіцко.

- Для «Урагану-2» завершився другий сезон в першій лізі. Як Ви його оцінюєте?
- Другий сезон оцінюю з позитивної точки зору, і в цілому ми задоволені. Дещо вдалося, дещо – ні, але, загалом, всі цілі, поставлені перед командою, були реалізовані. Хоча прикро, що кінцівка сезону не виправдала сподівань, і ми не потрапили у «Фінал чотирьох».

- Які все-таки ставилися цілі перед «Ураганом-2»?
- Найголовніша ціль, яку переслідує «Ураган-2» – підготовка кадрів для «Урагану», тож саме підвищення футзальної майстерності наших гравців є пріоритетним для нас. А щодо завдань, які ставилися протягом сезону, то найперше – це вихід з групового етапу. Ми це зробили і доволі успішно – посіли друге місце. Мали велике бажання потрапити і у «Фінал чотирьох», але за збігом обставин та низки причин ця ціль так і залишилася невиконаною. Але в цілому завдання, які ми ставили перед собою, на 80% виконані.

- Чи задоволені Ви підсумками першого та другого етапу?
- Так, загалом, підсумками я задоволений. Скажу чому. Якщо брати до уваги перший етап, то хочу сказати, що ми наймолодша команда в Першій лізі. Також хотів би зазначити, що ми пропустили найменше голів і посіли 3-4 місце за показником забитих голів. Крім того «Ураган-2» виявилися найбільш дисциплінованою командою – ми отримали найменше жовтих і червоних карток. Враховуючи силу «Апперкоту», «ІнБеву» та «дублюючих» команд – «Енергії-2» і «Спортлідера-2», які залучали футзалістів з основи (3-5 гравців), то ми дуже задоволені другим місцем, яке посіли за підсумками першого етапу.

А другий етап, який об'єднав досить сильні і досвідчені команди, показав настільки потрібно працювати нашій команді. Ми побачили, чого не вистачає нашим хлопцям – це психологічної стійкості, майстерності та досвіду. Протягом сезону і, особливо, під час другого етапу ми отримали просто колосальний досвід.

- Як гадаєте, в чому причина невдалих виступів на другому етапі першості?
- Можу виокремити ряд причин невдалих виступів. Найперше – нестача досвіду, брак майстерності. Якщо проаналізувати всі шість матчів, які ми зіграли, то наші поразки були не по грі, нам не вистачило досвіду, тому ми не змогли реалізувати всі свої моменти. Другою вагомою причиною стала нестача кадрів – команду покинули такі досвідчені гравці, як Ярий та Кушецький, тож на другому етапі ми відчули їх відсутність на спортивному майданчику.

Вагому роль відіграла і ключова третя гра в Одесі, тоді вирішальне слово було за суддями. Інспектори визнали провину арбітрів, їх дискваліфікували, настільки мені відомо, але наша команда все-таки постраждала. До того ж, як на мене, незаслужено видалили Ігоря Корсуна, він пропустив домашню гру з «ІнБевом», а через кадрову проблему замінити його було ніким.

А четверта причина невдалих виступів, мабуть, залишається за мною. Я, як головний тренер команди, зробив певні прорахунки, адже також вчуся, але десь все-таки не вгадав з воротарем, в деяких випадках неправильно поступив в тактичних розрахунках. Це були невеличкі помилки, але вони були і зіграли свою роль. Тож, на мою думку, ці чотири фактори у сукупності і стали на заваді успішних виступів на другому етапі. Однак ми ростемо і прогресуємо, порівнюючи з першим сезоном. І нам дуже приємно, що багато тренерів відзначили нашу команду, ми почули дуже хороші враження про наших хлопців, і це додає нам віри та впевненості на майбутнє.

- «Буран-Ресурс» – переможець Першої ліги. Чи очікувано це для Вас? Чи у Вас були інші фаворити?
- Знаєте, «Буран-Ресурс» – ще один яскравий приклад того, що таке досвід і майстерність. Це - команда досвідчених футзалістів та майстерних спортсменів, тому мене анітрохи не здивував той факт, що саме донбасівці стали переможцями. Як на мене, це цілком заслужено та закономірно. Якщо я не помиляюся, за весь чемпіонат та кубкові матчі вони зазнали тільки три поразки, а це про щось говорить, це дуже хороший показник.

З хорошої сторони мене вразили ще дві команди – харківський «Моноліт» та кременчуцький «Лукас». «Моноліт» – молода команда, яка завжди демонструвала мудру та змістовну гру. «Лукас» – одна з найбільш дисциплінованих команд. Тому хотілося б відзначити тренера харків'ян Віталія Чернишова та наставника «Лукаса» Валентина Цвєлих. Ці дві команди були для мене прикладом, тож я мав що почерпнути для себе.

- Три «ураганівці» – Пелех, Миколюк і Лясковський дебютували у молодіжній збірній. Чи дивилися ви товариські матчі з поляками? Як оцінюєте своїх підопічних?
- Звичайно, що я дивився матчі і уважно слідкував за їх перебігом. Я дуже переживав і за молодіжну збірну, і за наших «ураганівців». Наша «молодіжка» виглядала дуже гідно і проявила себе з хорошої сторони, незважаючи що двічі поступилася національній збірній Польщі. Враховуючи, що на підготовку були лічені дні, то мене вразила зріла та якісна гра, яку показала команда. Нашими трьома футзалістами я теж задоволений. Мене тішить, що за «ураганівцями» стежать і викликають до лав «молодіжки». Як на мене, вони були фізично і тактично готові, не випадали з гри, і виглядали гідно.

- Хто з гравців, загалом, протягом сезону справив найбільше враження, а хто не виправдав сподівань?
- Найперше, я б хотів розпочати з нашого капітана – Михайла Зварича, він проявив себе тільки з найкращої сторони. Не випадково він і кращий бомбардир команди, і справді був лідером на майданчику. Значно виріс Зварич і в плані майстерності, ми бачимо, що це майбутнє «Урагану». Задоволений я і Віталієм Біровим, який стабільно відстояв весь чемпіонат. Минулого сезону у нас була велика проблема з голкіперами, але тепер можу констатувати, що це питання на 80% закрите.

Задоволений я Ігорем Корсуном, який є професіоналом своєї справи, його бійцівські якості є взагалі одними з кращих в команді. Не можу не відзначити і прогрес Василя Баланика, на другому етапі він грав всі матчі в основі, і йому вдалося приємно вразити нас. Ми побачили з його сторони стабільність. З хорошої сторони відкрилися: Юліан Горбатий, Тарас Рудавець, Мар'ян Пелех, Антон Лясковський, Павло Миколюк. Звичайно, що хочеться подякувати і хлопцям, які тягнулися за ними. Це – Горпинич, Цілик, Когус, Рахметов, Бухвак. Юрій Ковельський – теж хороший футзаліст, але за збігом обставин його дуже часто переслідували травми, але остання гра таки довели, що він хорошого рівня гравець. Тож в цілому ми задоволені всіма футзалістами, які цього сезону захищали кольори «Урагану-2».

- Хто з «дублерів» у найближчому майбутньому може поповнити склад «Урагану»?
- Дев'ять-десять найсильніших гравців, яких я перелічив, однозначно можуть поповнити резерв основної команди. Звісно, що з ними ще потрібно багато працювати, але, дивлячись, як в цьому напрямку працює Луганськ, нам є до чого рухатися.

- Які плани на літнє міжсезоння?
- Зараз для нас найголовніше, щоб «Ураган» успішно зіграв вирішальну серію плей-офф чемпіонату. А після того, як завершиться ігровий сезон в основної команди, будемо чекати коректив від керівництва нашого клубу.

Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.