Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1828
0

Валерій ЛЕГЧАНОВ: «Головне, щоб люди були з головами»

Капітан «Енергії» Валерій ЛЕГЧАНОВ про враження від півфінальних ігор плей-офф з «Єнакієвцем»

Валерій ЛЕГЧАНОВ: «Головне, щоб люди були з головами»

Нагадаємо, «Енергія» вирвала путівку у фінал плей-офф, перемігши суперника за пенальті у вирішальному третьому матчі серії.

- Валерію, вітаємо з виходом у фінал плей-офф. Які були емоції, коли Коваль забив вирішальний пенальті у третьому матчі?
- Дякую. Однозначно тільки позитивні. Вважаю, у психологічному плані у нас була перевага перед суперником. Відчувалося, що в третьому матчі зможемо краще за опонента використати свої моменти. Як на мене, «Єнакієвець» більше нервував. Можливо, у нього була більш висока ціна помилки. За рахунком ми грали краще. Шкода, що пропустили гол за три секунди до сирени. Попри це, ми вірили до останнього і добре, що все так для нас завершилося.

- Пропущений гол за три секунди до сирени - це втрата концентрації?
- Хотіли попресингувати суперника і завдяки цьому виграти час. Нам це не вдалося. У захисті стали не так як домовлялися. У цьому епізоді зробили тактичну помилку, а «Єнакієвець» цим скористався.

- На твою думку, серія пенальті це лотерея чи тут також визначається підготовка команди?
- Лотерея тут звісно є, однак не в повному об’ємі. Психологічний аспект також відіграє свою роль. У свої сили потрібно більше віри. У серії пенальті наша команда забула той момент, коли ми пропустили гол за три секунди до сирени. Це було дуже важливо. Кожен сконцентрувався на свою індивідуальну відповідальність за пробитий пенальті. Допоміг нам і Володя Кардаш, який відбив один удар, якого виявилося достатньо для нашої перемоги.

- Який матч в цілій серії був найважливішим?
- Кожен матч був важливий по-своєму. Першу гру, вважаю, ми програли в тактичному плані. Вийшло так, що наші тактичні напрацювання ми сховали на майбутнє. Маю на увазі гру з п’ятим польовим гравцем. З ним у першій грі ми грали дуже мало і витратили чимало фізичних сил. Цю тактику у першій грі потрібно було застосовувати раніше. Нікому не буде секретом, якщо скажу, що в «Єнакієвця» довша лавка запасних, тому нам треба було виходити з тієї ситуації.

По ходу другої і третьої гри вирішили грати з п’ятим польовим, аби усі були свіжими та зберегти сили на кінцівку зустрічей. По ходу матчів з такою тактикою приходилося на дві, на три хвилини перетягувати гру. Ми не завжди були націлені на ворота суперника у грі з п’ятим польовим гравцем. Була тактика, аби друга четвірка працювала на відбір м’яча і своїми діями втомлювала суперника. З втомленою командою було б легше розігрувати зайвого.

- Що, на твою думку, найголовніше для команди у грі, коли є зайвий гравець і немає воротаря?
- Набір гравців-однодумців. Гравцям не потрібно зациклюватися на конкретних комбінаціях, а просто робити те, що від них потребують. Бувають різні ситуації, коли для прикладу суперник захищається не так, як ти думав. Головне, щоб люди були з головами і команда уникала паніки. Якщо ти будеш думати про помилку, то її обов’язково допустиш.

- Який з трьох матчів для «Енергії» був найважчим у фізичному плані?
- Перший. Хоч і приїхали за день до гри, однак нічна дорога на автобусі дещо дала про себе знати. Було помітно, що команда була в дещо розбитому стані. З кожним днем у Черкасах нам ставало легше. Ми ставали більш адаптовані.

- Чи реально б було обіграти «Єнакієвець» без гри з п’ятим польовим?
- Усе реально. Утім, вважаю, це було б важче зробити. Тут потрібно згадати лавки запасних в обох командах. Окрім того, не знаю виду спорту де грають три дні поспіль. У нас вибору не було і тим більше тоді, коли цей компонент гри у нас поставлений. Не завжди ж працювали на атаку. Інколи просто потрібно було перевести подих. Цієї тактикою гри ми вирівнювали фізичні кондиції команд.

- У фіналі «Енергія» зіграє з «Локомотивом». Чи є варіант, що хтось когось здивує у цих матчах?
- В загальному плані команди здивувати одна одну не можуть. Незважаючи на це, можуть бути нюанси. Маю на увазі протидія проти гри з п’ятим польовим чи проти гравців, що виступають на позиції «стовпа». Думаю, ми вивчимо гру «Локомотива» у Кубку України з нами, а також останню домашню, коли зіграли 2:2. Коли появився Бето у «Локомотиві», гра цієї команди в атакувальному плані дещо змінилася. Ми її розберемо однозначно. Надіюся, до цих ігор ми встигнемо відновитися. А у іграх з «Локомотивом» багато чого визначатиме психологія.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 22:12 4
Украина –  самая молодая сборная среди участников Евро-2024

У команды Сергея Реброва большой потенциал

The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 14:11 23
The Guardian: Украина может выйти в четвертьфинал Евро-2024

Лидерами «желто-синих» британцы считают Мудрика и Судакова

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.