Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1991
2

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Я вважаю, що в нас є прогрес»

«Кардинал-Ровно» – «Энергия» – 6:7. Послематчевый комментарий главного тренера ровенчан

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Я вважаю, що в нас є прогрес»

Сергій Піддубний, головний тренер «Кардинал-Рівне»:

- Перш за все, хочу подякувати нашим вболівальникам, які завжди нас підтримують. І що не менш важливо – і дома, і на виїзді. Тому на наших матчах завжди хороша атмосфера. Нам завжди приємно грати, коли багато вболівальників. Ось і сьогодні, ми були приємно вражені, що навіть незважаючи на поразку, наші фани зайшли до нас в роздягальню і привітали. Адже, як би там не було, ми граємо для вболівальників.

Якщо ж говорити по грі, то перший тайм ми відіграли так як треба, що показує, що в грі чотири в чотири ми краще виглядаємо, ніж «Енергія» і краще виглядали під час всього сезону. Навіть, коли програли львів’янам – 3:0.

Протягом гри ми багато моментів створювали. Я особисто вважаю, що в грі 4 на 4 ми їх переважаємо. Але чим славиться «Енергія», так це тим, що граючи з п’ятим, вони мають п’ять гравців, які можуть грати холоднокровно. Але, можливо, це моя суб’єктивна точка зору, що львів’янам щастить. Фарт на їхній стороні, і при чому не тільки в іграх із нашою командою, адже я передивляюся і інші ігри. У мене склалося таке враження, що цей сезон – сезон везіння. Підтвердження – нещодавня перемога в Кубку України. Таке буває, але рано чи пізно, везіння закінчується. Адже постійно виїжджати на грі з п’ятим нереально, команди з часом розберуться, як діяти проти п’яти. Ми готувалися серйозно до гри, хоча і не мали можливості на цьому тижні тренуватися в цьому залі. Доводилося готуватися до гри в ЗОШ №26. І ось, якраз ці тренування і були присвячені грі проти п’ятого гравця. Тобто ми це розбирали.

Ще раз повторюся, в першому таймі ми зіграли так як треба, хіба що одного разу наш гравець не дограв до кінця, і в підсумку ми один гол пропустили. А так, в цілому, зіграли так, як мало бути. А ось у другому таймі нам забракло концентрації, що підтвердило, що в нас не має достатньої фізичної готовності. Десь після 30-ї хвилини ми підсідаємо. Не в оптимальній формі гравці, і за рахунок того в «Енергії» було більше шансів нас розкрити. Правда, об’єктивні причини цьому є, хоча це і не виправдовує нас. Потрібно розбиратися, переглядати гру і розбирати помилки.

Сьогодні травмований грав Волянюк, відверто кажучи, не хотів його сьогодні випускати. Але я вже на перших хвилинах побачив, що молодим гравцям не просто буде грати з більш іменитими. Тому довелося задіяти і Михайла, щоб показати нашу міць.

Таку результативність, як сьогодні, я можу пояснити лише слабкістю чемпіонату. Як на мою думку, то цьогорічний чемпіонат слабший за попередні. Так «Локомотив» у цьому сезоні, важко сказати, що з ним сталося, але вони десь вибули. Натомість, «Ураган» не зміг знайти свою гру. Хоча вони і більш майстровиті, ніж ми. Але вони ніби і комбінують, але забити не можуть. Хоча, як на мене, «Ураган» одна світла пляма в чемпіонаті. А всі інші команди показують середній рівень, не той що був раніше. Відчувається, що такі тренери, як Гончаренко, повинні працювати в якомусь клубі. І це однозначно. При тому всьому, що «Енергія» зараз грає, завдячуючи багажу та фундаменту, який свого часу заклав Гончаренко. Коли навіть один тренер-метр українського футзалу випадає, то це лише мінус чемпіонату. Адже коли такі тренери є в командах, то й другі команди ростуть. А так рівень гри команд вирівнюється, а виграє той, хто має більше бажання, або кращу майстерність гравців. Клас нашого чемпіонату одразу видно по грі збірної.

А якщо повернутися до великого рахунку в сьогоднішній грі, то коли на нашу команду нічого психологічно не давить, то ми біжимо з шашками наголо, граємо для вболівальника. Хочемо показати таку гру, яка більше подобається вболівальникам. А стосовно гри п’яти проти чотирьох, то на мою думку, ця гра не така видовищна, як чотири в чотири. Одразу міняється картинка. Одна команда обороняється, а друга тримає м’яч. Хтось звичайно має з цього дивіденди, але, як на мене, вболівальник лише втрачає у видовищі.

Сьогодні не грали Чернієнко і Тригубець. Андрію зробили в Рівному операцію на меніск, і він поїхав додому відновлюватися. А Сергій віковий гравець, якому докучають старі травми. Я теж не хотів сьогодні грати, просто деколи доводиться, адже керую діями команди і можу вийти на майданчик при потребі. А так намагаємося, щоб більш молоді гравці пограли, і дали відпочити Тригубцю.

Надалі ми розпускаємо команду на відпочинок. Цього року відпустка буде довшою. Якщо все буде нормально, то зберемося приблизно в липні. Будемо готуватися до наступного сезону, передивлятися нових гравців. Я все-таки хочу, щоб команда підсилилася. Бо з першого року переїзду «Кардиналу» в Рівне – такого підсилення, як би хотілося, не було. Бажання є, але постійно заважають різні причини. Чи то фінансові, чи ще якісь. Хотілося б доукомплектувати команду такими гравцями, яких я хочу. У мене є на замітці ряд таких гравців, яких можна було б взяти в команду для підсилення, навіть з місцевих. Але то вони не хочуть, то задіяні за інші команди. Такі, як Гергелюк, який грає у великий футбол, чи Новак, від якого ми теж би не відмовилися. На жаль, поки що ніяк не можемо домовитися. Але будемо шукати.

Я вважаю, що в нас є поставлена гра. Хоча можливо мало працюємо, а отже треба працювати ще більше. А загалом, як на мене, то наша команда суттєво додала в комбінаційній грі, є своя філософія. Ми знаємо, що робити, є в нас свої награні комбінації, хлопці знають, що я від них хочу. Тому, як на мене, є здвиг у кращу сторону. Хоча про це краще судити зі сторони – фахівцям, вболівальникам. Але як тренер, я вважаю, що в нас є прогрес. І люди прогресують. Візьміть того самого Кручка, чи Фаренюка, яким я взагалі задоволений. Повернувся в команду Волянюк. Спочатку йому було тяжкувато, адже прийшов неготовий, а зараз уже видно, що це вже «машина», сила і міць команди. Правда, сьогодні він виходив з надривом м’яза, але перебинтувався і грав на уколах. Я думаю, якщо всі будуть здорові, то і команда гратиме краще і набагато потужніше. Але футбол він не передбачуваний…

А якщо говорити загалом про чемпіонат, то все-таки сім команд мало. Було б хоча б десять. І не те, що грати нецікаво, але хотілося б щоб чемпіонат був більш різноманітним. Якщо взяти плей-офф, то при десяти командах там могли б грати 8. А за 12 команд міг би бути повноцінний чемпіонат у два кола. А так сім команд, це дуже мало.

Кілька слів хотів би додати і про суддівство. Юрій Дмитрович Веремчук зараз починає добавляти молодь, і як на мене це правильний крок. З часом вона набереться досвіду і судитиме більш кваліфіковано. На даний час рівень суддівства бажав би бути кращим. Росте футзал, і суддівство повинно рости. Екстра-ліга загалом розвивається, хоча і маленькими, але ж все-таки поступальними кроками рухається вперед.

Хотілося б щоб було більше спонсорів, які були б готові вкладати гроші і розвивати футзал. Чому такі великі міста, як Київ чи Запоріжжя, зараз не мають команд? Ці міста цілком могли б бути представлені в Екстра-лізі. Не зайвим вважаю і залучення кваліфікованих легіонерів, що теж дає великий плюс для росту футзала. Ну і звичайно, було б добре, щоб ми мали побільше кваліфікованих грандів-тренерів. Це лише б пішло на користь українському футзалу, і він би розвивався більш швидкими темпами.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Неудержимый Палмер. Челси с Мудриком переехал Эвертон с Миколенко
Футбол | 15 апреля 2024, 23:59 22
Неудержимый Палмер. Челси с Мудриком переехал Эвертон с Миколенко

Коллектив Шона Дайча получил на «Стэмфорд Бридж» шесть безответных голов

Украина – Бразилия – 2:7. Фиаско на турнире в Литве. Видео голов и обзор
Футзал | 16 апреля 2024, 06:10 0
Украина – Бразилия – 2:7. Фиаско на турнире в Литве. Видео голов и обзор

Смотрите видеообзор матча 2-го тура международного турнира в Литве

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
henry_14ua
Розумні речі говорить