Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 15 января 2014, 22:50
5736
1

Ураган не оставил шансов Кардинал-Ровно

Команда Сергея Гупаленко празднует победу в первом домашнем матче в Новом году

| Обновлено 15 января 2014, 22:50
5736
1
Ураган не оставил шансов Кардинал-Ровно
Фото www.uragan.if.ua

Матч між командами «Ураган» і МФК «Кардинал-Рівне» в Івано-Франківську завершував 17-й тур в Екстра-лізі. Окрім того, це була заключна гра перед майже місячною перервою в чемпіонаті. Тому обидві команди прагнули піти на перерву в хорошому настрої. Рівняни в разі перемоги скорочували відставання від квартету, а івано-франківці виходили на чисте друге місце.

Звичайно, після перемоги з рахунком 4:0 в попередньому матчі над чемпіоном «Локомотивом», «кардиналівці» були не проти продовжити успішну ходу і в Івано-Франківську. Але ж і господарі, які, до речі, в рідних стінах грають дуже потужно, маючи палку підтримку вболівальників, не планували віддавати перемогу.

До мінусів гостей можна віднести відсутність у заявці на гру травмованого Андрія Чернієнка, а також Михайла Волянюка, який пропускав звітний матч через перебір жовтих карток, адже в попередній переможній грі з харків’янами отримав гірчичник.

Гра розпочалася без розвідки. Одразу впало у вічі, що гості, граючи другим номером, намагаються не допускати помилок у захисті і розраховують на гострі контратаки. Так, вже на другій хвилині Піддубний небезпечно пробив зліва, але Сімка своєчасно підстрахував свого голкіпера. Подібна гра тривала майже до закінчення 4-ї хвилини. Першим сигналом для рівнян пролунав удар Кіндратіва з-за меж воротарського, який прийшовся над поперечиною. Не пройшло і хвилини, як «ураганівський» легіонер Роніньо підхопив м’яч на лівому фланзі атаки, пройшов вперед, обіграв вийшовшого на перехоплення Дєнюжкіна, і з гострого кута пробив між стійкою і Фаренюком – 1:0. Згодом ударами повз стійку обмінялися Валенко і Тригубець. Шотурма пробив повз ліву стійку, а Маринюк – вище воріт.

Чим менше залишалося часу до перерви, тим частіше рівняни контролювали м’яч. Ніби команди помінялися місцями, і вже господарі перейшли на гру другим номером, а гості, намагаючись зрівняти рахунок, постійно тримали в напрузі захисників. Але івано-франківці, впевнено захищаючись, чекали свого шансу.

І ось черговий сплеск активності господарів приводить до другого голу у ворота Дєнюжкіна. Досвідчений Сергій Тригубець помиляється в центрі майданчика і втрачає м’яч, який підхоплює Роніньо. Бразилець вийшов віч-на-віч з голкіпером рівнян і відправив м’яч повз Дєнюжкіна у дальній правий кут.

Рівняни не заспокоїлися і відповіли потужним пострілом Тригубця з-за меж карного майданчика, але Ципун руками відбив м’яч. «Ураганівці» не забарилися з відповіддю, і вже Сімка примусив Дєнюжкіна відбивати м’яч на кутовий. Удар Танського майже з лінії воротарського прийняв на себе Валенко.

Потрібно зауважити, що заключну чверть тайму команди провели більш активно. Особливою активністю відзначився Шотурма, який раз-по-раз перевіряв реакцію рівненського голкіпера і врешті-решт таки досяг мети.
Проте перед цим реальну нагоду скоротити відставання змарнував Тригубець. Сергій, якому ніхто не заважав, розстрілюючи самотнього Ципуна, примудрився не влучити у ворота. І тут спрацювало старе футбольне правило – не забиваєш ти, забивають тобі.

На 19-й хвилині Валенко своєчасно зорієнтувався неподалік воріт «кардиналівців» і перекинув м’яч під удар набігаючому Шотурмі, якому ніхто не завадив втретє засмутити Віталія Дєнюжкіна. Заключні хвилини гості провели в атаці, але нічого суттєвого так і не створили.

Після відпочинку МФК «Кардинал-Рівне» грав так, ніби і не пропускав в першому таймі три голи. Здавалося, що рівняни переконані, що їм до снаги відквитати втрачене. Щоправда, окрім ударів Маринюка і Піддубного, щось більш суттєвого їм так і не вдалося створити. А ось господарі знову покарали гостей за необачність. Кордоба завершив побачення з Дєнюжкіним ударом з-за меж воротарської – 4:0.

Можливо, за такого рахунку будь-яка команда примирилася б з поразкою і намагалася хоча б віддячити супернику голом престижу. Але підопічні Сергія Піддубного, які, підсиливши тиск на ворота суперника, згодом таки відквитали один м’яч. Під передачу Шотурми Маринюк підставив ногу, і м’яч підхопив Тригубець. Цього разу Сергію вдалося переграти Ципуна – 4:1. А ще за 3 хвилини Танський прорвався лівим флангом і вивіреною передачею знайшов Маринюка, який влучно замкнув дальню стійку – 4:2.

Скоротивши відставання до двох м’ячів, рівняни відчули, що не все втрачено, адже за 5 хвилин забити можна не один м’яч, і почали підключати до атак Віталія Дєнюжкіна. Проте довгий розіграш м’яча не приводив до небезпеки. Господарі перекривали всі підступи до воріт Ципуна і не бажали розкриватися. Натомість за будь-якої помилки гостей намагалися пробити по порожнім воротам.

Майже за дві хвилини до сирени, щоб збити темп гри і дещо заспокоїти свої підопічних головний тренер «Урагану» Сергій Гупаленко взяв тайм-аут. Але це йде пішло на користь «кардиналівцям», які створили небезпечний момент поблизу воріт господарів. Сергій Тригубець справа прострілив у воротарську, де його тезка Піддубний в боротьбі із захисником намагався зіграти якомога яскравіше і п’ятою переправити м’яч у порожні ворота, але той не послухав граючого тренера і просвистів повз ліву стійку воріт.

Черговий шанс остаточно вирішити долю поєдинку івано-франківці отримали майже за хвилину до фінальної сирени. Королишин пробив по порожнім воротам, Танський кинувся наздоганяти м’яч, але той по зрадницьки влучив у стійку і, коли вже здавалося, що епізод вичерпано, невідомо звідки з’явився Валенко, який і пробив у порожні ворота – 5:2.

Пропустивши, рівняни не змінили тактику і вперто продовжували шукати щілину в обороні суперника не без допомоги Дєнюжкіна, як п’ятого  польового. Але найбільше, що їм вдалося – це лише пробити по воротам головою. Дєнюжкін справа навісив у воротарську, де Тригубець головою намагався переправити м’яч у ворота, але не влучив. Гра так і закінчилася перемогою «Урагану» з рахунком 5:2.

Цього разу господарям пощастило, адже за грою, як і за створеними моментами, вони майже не переважали суперника, але натомість на всі сто відсотків скористалися помилками опонента, покаравши його за недбалість в окремих епізодах.

Проте вже в неділю рівняни матимуть нагоду для реваншу, адже 19 січня на Водохреще, «Ураган» знову прийматиме МФК «Кардинал-Рівне», цього разу в 1/8 фіналу Кубку України.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Кардинал-Ровно» (Ровно) – 5:2 (3:0)

«Ураган»: Кирилл Ципун - Петр Шотурма, Андрей Симка, Евгений Валенко, Максим Павлюк - Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Сергей Якунин - Морено, Орест Боргун, Павел Будняк, Тарас Королишин
«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин - Дмитрий Сытник, Виталий Танский, Сергей Поддубный, Сергей Тригубец - Марьян Маринюк, Павел Дармовис, Юрий Когут, Марьян Маринюк - Александр Басич, Виталий Лисниченко, Владимир Кручок

Арбитры: Станислав Туржанский (Запорожье), Андрей Лютый (Львов)

 Рониньо, 5, 12, Петр Шотурма, 19, Роман Кордоба, 26, Евгений Валенко, 39 - Сергей Тригубец, 32, Марьян Маринюк, 35.
 Максим Павлюк, 23. - Виталий Танский, 30.

Удары (в створ): 20 (11) – 15 (6).

УРАГАН – КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В Реале упрекнули Лунина за матч с Баварией. Стали известны причины
Футбол | 02 мая 2024, 15:12 8
В Реале упрекнули Лунина за матч с Баварией. Стали известны причины

Украинский вратарь пропустил два гола в полуфинальном матче ЛЧ

Вошли в топ-5. Впервые Украину будут представлять 2 клуба в ЛЧ по футзалу
Футзал | 02 мая 2024, 21:19 1
Вошли в топ-5. Впервые Украину будут представлять 2 клуба в ЛЧ по футзалу

Сборная Украины занимает 5-е место в рейтинге среди команд Европы

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.