Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 04 ноября 2013, 23:16
3767
0

Такой кузнец Энергии нужен – победный хет-трик Сергея Коваля

Команда Александра Косенко всухую переигрывает «Кардинал-Ровно» + ВИДЕО

| Обновлено 04 ноября 2013, 23:16
3767
0
Такой кузнец Энергии нужен – победный хет-трик Сергея Коваля
Фото www.galsports.com

Матчі між «Енергією» і МФК «Кардинал-Рівне» завжди проходять у безкомпромісній боротьбі і тримають вболівальника у напруженні до останньої хвилини. Проте, чи не вперше команди вийшли на майданчик, коли рівняни знаходилися вище в турнірній таблиці від львів’ян. Заключна гра команд в першому колі повинна була дати відповідь, чи зможуть «кардиналівці» підтвердити реноме лідера, чи все ж таки «енергетики» повернуть собі втрачені позиції.

Напередодні гри рівненський колектив підсилився своїм старим знайомим Михайлом Волянюком, який після перебування в «Єнакієвці» та «Сапфірі», знову повернувся до команди. Натомість львів’яни, пропустивши попередній тур, лише у четвер, за кілька днів до гри, зібралися повним складом, адже шестеро із них грали в товариських матчах за збірну України.

Гра розпочалася без розвідки, і вже на стартових хвилинах команди обмінялися гострими випадами. Проте завершальні удари Чернієнка і Овсяннікова були не точними. А ось від голу у ворота львів’ян на 3-й хвилині врятувала поперечина, після потужного пострілу з-за меж воротарської Сергія Тригубця. І тут спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Передача Легчанова в центр на Коваля і невідпорний постріл у правий нижній кут – 1:0. За хвилину знову чудову нагоду мав Тригубець, який п’ятою намагався замкнути передачу Піддубного у штрафний майданчик, але Кардаш ліквідував загрозу. Відповідь львів’ян – і вже Рогачов перевіряє на міцність стійку.

На жаль, в одному із епізодів травмувався один із ветеранів МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Тригубець і більше на майданчику не з’являвся. Замість Сергія у подальшому в першій четвірці почергово грали Фаренюк і Волянюк, останній частіше виходив на майданчик у цій четвірці.

На кілька хвилин «енергетикам» вдалося притиснути гостей до воріт, але вдало діяв Віталій Дєнюжкін. А на 9-й хвилині чудову нагоду відновити статус-кво мав Волянюк, який викотився на побачення з Кардашем, але переграти Володимира йому не вдалося. М’яч від рук голкіпера влучив у стійку.

Знову господарі взяли ворота Дєнюжкіна в облогу, але Віталій діє бездоганно. Вихід віч-на-віч з рівненським голкіпером не реалізовує Денис Овсянніков. Такий перебіг подій явно не влаштовував граючого тренера рівнян Сергія Піддубного, і на 16-й хвилині він бере тайм-аут. Це здається пішло на користь. Уже рівняни почали частіше турбувати Кардаша. Після потужного удару Волянюка господарів рятує поперечина. На добиванні грає Піддубний – не точно. Згодом, він же перевіряє на міцність ліву стійку. Заключні дві хвилини пройшли в обопільних атаках, але змінити рахунок жодному з колективів так і не вдалося.

Після відпочинку команди продовжили грати у попередньому ритмі, застосовуючи пресинг по всьому майданчику. І ось на 28-й хвилині правим краєм у володіння Кардаша вривається Фаренюк, Дмитру Бондару нічого не залишається, як ціною порушення правил, покласти Артема на паркет. У підсумку, жовта картка і пенальті. Після надання допомоги «кардиналівцю» пробивати пенальті взявся голкіпер рівнян Дєнюжкін, але удар Віталія, трошки правіше центра воріт, парирував Володимир Кардаш.

І вдруге в грі спрацювало старе, як світ, футбольне правило. Знову Коваль примусив Дєнюжкіна виконати неприємну місію. Олександр Бондар справа переадресував м’яч вліво на Коваля, і той точно пробив у ближній кут – 2:0.

Маючи перевагу у два голи, господарі перейшли на гру другим номером, але особливого зиску з цього рівняни не мали. Натомість на 36-й хвилині Легчанов з ауту відкотив м’яч Ковалю і той втретє засмутив голкіпера рівнян – 3:0.

Сергій Піддубний одразу взяв тайм-аут, здавалося, що після цього «кардиналівці» випустять п’ятого польового, або Віталій Дєнюжкін підключатиметься до атак. Але сталося це лише після незабитого гостями десятиметрового.

Овсянніков заробив «енергетикам» 6-й фол, і суддя призначив дабл-пенальті. Але один із найактивніших у цьому матчі гравців МФК «Кардинал-Рівне», Михайло Волянюк, навіть не влучив у ворота, пробивши в метрі від лівої стійки.

Заключні хвилини матчу рівняни провели на половині суперника. Дєнюжкін виконував роль п’ятого польового, але забити бодай гол престижу вони так і не змогли. Не вдалося це зробити і львів’янам. Олександр Бондар за хвилину до фінального свистка пробив по порожнім воротам своєї недавньої команди, але надто неточно. Гра так і закінчилася перемогою «Енергії» з рахунком – 3:0.

Але, якщо відверто, рахунок гри не зовсім відповідає перебігу подій. Як мінімум, у цьому матчі рівняни заслуговували на нічию, але фортуна, в особі Сергія Коваля, цього дня була на боці львів’ян. У цьому матчі «енергетики» нічим особливим не вразили, а ось гостям можна лише бідкатися з приводу, що таке не щастить, і як і з цим боротися. Проте не потрібно забувати, що в футболі перемагає сильніший. У цьому матчі переможцем виявилася «Енергія», що і дозволило їй піднятися на другу сходинку, а ось рівнянам довелося опуститися на п’яту.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Энергия» (Львов) – «Кардинал-Ровно» (Ровно) – 3:0 (1:0)

«Энергия»: Владимир Кардаш - Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко - Сергей Коваль, Степан Струк, Александр Бондарь, Валерий Легчанов - Владислав Мазур, Михаил Грицына, Николай Грицына, Тарас Кузь
«Кардинал-Ровно»: Виталий Денюжкин - Виталий Танский, Сергей Поддубный, Сергей Тригубец, Андрей Черниенко - Дмитрий Сытник, Михаил Волянюк, Павел Дармовис, Артем Фаренюк - Виталий Лисниченко, Виталий Танский, Владимир Кручок, Александр Басич

Арбитры: Андрей Ивашина (Сумы), Алексей Фесенко (Сумы)

 Сергей Коваль, 4, 29, 36.
 Денис Овсянников, 5. Александр Бондарь, 18. Дмитрий Бондарь, 28. Евгений Рогачев, 32.
На 28-й минуте Виталий Денюжкин не реализовал пенальти (вратарь)..

Удары (в створ): 24 (12) – 16 (14).

ЭНЕРГИЯ – КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

События матча

36’
ГОЛ ! Гол забил Сергей Коваль(Энергия (Львов)). Легчанов с аута покатил мяч Ковалю, и тот неотразимо пробил с 9 метров.
29’
ГОЛ ! Гол забил Сергей Коваль(Энергия (Львов)). Александр Бондарь справа сделал передачу влево на Коваля, и тот ударом с 7 метров отправил мяч в ближний угол.
4’
ГОЛ ! Гол забил Сергей Коваль(Энергия (Львов)). Легчанов сделал передачу в центр на Коваля, и тот метров с 8 неотразимо пробил в нижний угол ворот.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жуниор Мораес хочет вернуться в Европу. Он отверг 5 предложений за 15 дней
Футбол | 25 апреля 2024, 11:44 7
Жуниор Мораес хочет вернуться в Европу. Он отверг 5 предложений за 15 дней

Экс-форвард «Динамо» и «Шахтера» не планирует оставаться играть в Бразилии

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.