Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
4410
2

Павло ПРИСЯЖНЮК: «Наступний сезон стане революційним»

Президент Федерації футзалу Києва про деякі підсумки роботи своєї команди та про найближчі плани

Павло ПРИСЯЖНЮК: «Наступний сезон стане революційним»

29 березня цього року новим президентом Федерації футзалу міста Києва 2/3 голосів делегатів було обрано 30-річного Павла Присяжнюка, одного із засновників популярного у столиці аматорського футзального турніру «Українська Umbroleague». З того часу пройшло майже півроку, а, отже, саме час підбити певні проміжні підсумки роботи новообраного президента і його молодої команди.

- Павле, що можете занести в актив Федерації з того часу, як прийшла нова команда?
- Насправді було проведено просто колосальну роботу. У Федерації з’явився регулярний штат працівників, з’явився повноцінний офіс, нормальний сайт, на якому висвітлюються усі події з життя київського футзалу. До речі, незабаром сайт буде повністю перекладено державною мовою. Завдячуючи спонсорам, а саме компаніям «Umbro», «Akvilon», «Прага авто» у нас з’явилося своє періодичне видання – журнал «Київський футзал». ФФзК залучила ряд спонсорів, які їй надають фінансову підтримку і, завдячуючи цій підтримці, в цьому сезоні будуть проведені дитячий і жіночий чемпіонати Києва. Хотів би відзначити і те, що з 2013 року нашим офіційним медійним спонсором стала компанія «StarLightMedia» і за їхньої підтримки відбуватиметься трансляція матчів в інтернеті. Наразі ми ведемо перемовини ще з чотирма крупними спонсорами і найімовірніше, що досягнемо позитивного результату.

Поки влітку всі відпочивали, наша команда плідно працювала: ми підготували плацдарм для нового футзального сезону, який в цьому році обіцяє стати революційним. Було підписано контракт з КПІ про довгострокову оренду їхнього спортивного комплексу, завдячуючи ректору університету Михайлу Захаровичу Згуровському. Федерація футзалу за свій кошт повністю змінить освітлення в залі, тому що в минулому сезоні на це було багато нарікань. Завдяки тісній співпраці з комітетом арбітрів і самою Федерацією футболу міста Києва, ми започаткували курси для молодих арбітрів. Вже відбулися перші заняття, охочих виявилося близько 20 чоловік, причому серед них є 4 дівчини. Голова комітету арбітрів та інспекторів важко працював влітку, бо готував матеріали, презентації, навчально-методичні матеріали, відео для того, щоб в короткі терміни дати їм ази і вони найближчим часом могли вийти на поле, і судити матчі. При ФФзК було започатковано секцію для дітей віком від 6 до 8 років за підтримки компанії «Umbro», голосіївської райдержадміністрації і благодійного фонду Ігора Лисова «Рідне місто моє». Заняття будуть проходити в НУБіП України. Окрім цього всього, ми активно співпрацюємо з головою комітету студентського, аматорського і масового футзалу Сергієм Бабіковим з приводу аматорського чемпіонату України. Створено комітет журналістики, у який увійшли найкращі фут зальні журналісти, які будуть протягом усього чемпіонату висвітлювати події не лише у чемпіонаті, а й у змаганнях, які проходять під нашою егідою.

- Що, на Вашу думку, не вдалося втілити за цей час?
- У наших планах був запуск програми «Футзал в школу», але на даний момент це не вдалося зробити з тієї причини, що районні адміністрації Києва не пішли нам назустріч і відмовилися надати безкоштовні зали у школах для проведення матчів чемпіонату серед школярів. Нам вдалося знайти спонсора, який би взяв на себе витрати по подарункам і наданню необхідного інвентарю, але, на жаль, у нас поки немає спонсора, який готовий оплатити оренду залів, а це досить велика сума і ми зараз не в змозі її заплатити. В цій програмі планувалося задіяти близько 300 шкільних команд. Ми ні в якому разі не знімаємо з себе відповідальності і не плануємо відмовлятися від цієї ідеї. Комітет дитячого, юнацького і студентського футзалу в особі Анатолія Домбровського зробив дуже клопітку роботу і підготував багато інформації з цього питання, тож ми до нього повернемося весною 2014 року. Також ми досі не змогли знайти титульного спонсора для Федерації і хоч ведемо перемовини з рядом компаній, але його місце залишається вакантним.

- Чого слід очікувати уболівальникам від нового сезону?
- Уболівальникам і усім тим, хто слідкує за нашою діяльністю, варто очікувати ще якіснішого висвітлення подій чемпіонату та інших наших турнірів на сайті. Комітет журналістики у кількості 8 осіб буде писати оглядові та аналітичні статті, новини. Ми плануємо створити міні-музей київського футзалу в офісі ФФзК, де будуть представлені експонати з часу зародження цієї гри у нашому місті. Зараз проводиться робота по збору необхідних матеріалів і якщо хтось хоче нам в цьому допомогти, то звертайтеся, адже ми завжди відкриті для співпраці. Федерація не планує понижати планку організації змагань, а тому це буде як зажди якісне медійне висвітлення: фото, відео, звіти, інтернет-трансляції. Серед нововведень варто відзначити те, що матчі суперліги будуть коментуватися.

- Є певні нарікання на арбітрів. Що плануєте робити в цьому напрямку?
- Якість арбітражу буде помітно покращено. Віталій Михайлович Олійник займається поділом місцевих арбітрів на три категорії, залежно від рівня їхнього професіоналізму. Перша категорія буде проводити матчі суперліги, друга категорія матчі першої ліги, а третя категорія відповідно матчі другої ліги. Можливо, що арбітри будуть комбінуватися, наприклад один першої і один другої категорії. Якщо арбітр добре себе добре проявить, то перейде у вищу категорію, а якщо ж буде помилятися і вести себе негідним чином, то опуститься нижче. Премії суддів будуть залежати від їхньої категорії. Краще арбітри за підсумками чемпіонату будуть нагороджені подарунками від наших партнерів. На кожному матчі чемпіонату міста обов’язково буде присутній інспектор і на основі його висновків буде введено внутрішньофедераційний рейтинг арбітрів, на основі якого і проходитиметься подальша категоризація. Усі судді, які будуть допущені до арбітражу матчів чемпіонату міста, отримають нову форму з шевроном Федерації на цей сезон.

- Ви спонсоруєте юнацьку команду «ДЮСШ-25-Легіон XXІ». Чи задоволені результатами і прогресом, який показують хлопці? Чого очікуєте від них у майбутньому?
- Минулого року ми були технічним спонсором цієї команди і в цьому році продовжимо наше співробітництво. Неможливо не захоплюватися тією відданістю футзалу, яку ми бачимо в очах Олександра Кривенди. Від імені Федерації футзалу міста Києва також хочу подякувати одному з кращих вітчизняних спеціалістів Станіславу Олександровичу Гончаренку за те, що він став куратором цієї команди. Зараз ми ведемо перемовини з Олександром з приводу можливості спонсорування більше ніж однієї вікової групи дітей. Звичайно, що ми задоволені розвитком і виступами цієї команди. Для нас дуже важливо те, що вони виступають на всеукраїнському рівні і київський дитячий футзал справді живий. Це дійсно боєздатний колектив, який досягає високих результатів і має чудові перспективи у майбутньому. ФФзК зробить усе від себе залежне, щоб допомогти їм у подальших звершеннях. Знаємо, що «ДЮСШ-25-Легіон XXІ» перебуває у пошуку спонсора, допомога якого відкрила б хлопцям шлях у професійний футзал. Вони дійсно талановиті, мають хорошу футзальну базу і високий потенціал, щоб представляти наше місто на найвищому рівні. Будемо сподіватися, що знайдеться людина, котра візьме їх під своє крило і допоможе втілити у життя їхню мету.

- З якими труднощами доводиться зіштовхуватися у справі просування футзалу?
- Нестача залів для проведення матчів на дійсно якісному рівні, погане висвітлення цього виду спорту на телебаченні і через це популяризація цього виду спорту дуже важко просувається. Якби загальнонаціональні канали показували футзал, то нам було б значно легше залучити спонсорів, а так вести перемовини з потенційними інвесторами складно. Усі комерційні структури, котрі зацікавленні в інвестуванні і не є фанатами цього виду спорту, рахують тільки «голі» цифри, тобто суму, яку можуть вкласти, рекламну кампанію, яку отримають натомість, і кінцевий результат від цього. Людей, які дійсно є фанатами футзалу дуже мало і поки що ми таких людей не знайшли.

Андрій ГУЛІЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 4
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sitahu82
Не видел нигде такой информации. Уровень Чемпионата Киева на столько высок, что по сравнению с ним "курит" даже первая лига Чемпионата Украины, и это факт!!! Чемп Киева уже дал в этом году команду в Первую Лигу ЧУ по футзалу! Это первый "звоночек"! Я думаю это только начало! А на счет того что где-то, как-то, кем-то, через кого-то есть какая-то информация - это бред! )))) На заборе тоже может быть написано... ))
tipafutbolist
Есть информация,что из семи команд прошлогодней умбро-лиги-толко две будут играть в этом году.Название "суперлига"звонко звучит.но названию соответствовать не будет.