Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1975
4

Замість турніру Енергія зіграє у Ризі два товариські матчі

Суперником команди Олександра Косенка обидва рази буде чемпіон Латвії

Замість турніру Енергія зіграє у Ризі два товариські матчі

Львівська «Енергія» успішно добралася до Риги, де повинна була зіграти на міжнародному турнірі NKARS OPEN CUP . Утім, через відмову одразу двох команд від участі у турнірі, «енергетики» зіграють два товариські матчі з латвійським «Нікарсом».

Планувалося, що участь на міжнародному футзальному турнірі NKARS OPEN CUP, окрім львів’ян та господарів змагань, зіграє володар Кубка УЄФА казахський «Кайрат» та чемпіон Англії «Баку Юнайтед». На жаль, останні дві команди до Риги так і не приїдуть. Відтак, «енергетики» зіграють два товариські матчі з місцевим «Нікарсом».

- Спочатку у нас була домовленість, що після нашого візиту на міжнародний турнір до Львова, ми приймемо «Енергію» у себе на товариських матчах, - каже Олександр Дібрівний, генеральний директор «Нікарса». - Йшла мова про два спаринг-матчі. Потім у нас зародилася ідея, аби зробити турнір міжнародного рівня, запросивши ще дві команди хорошого класу. Будучи у Львові, зателефонували представникам «Кайрату», які дали добро на участь NIKARS OPEN CUP. Відповідно, у нас розпочався пошук четвертої команди, яка б відповідала рівню турніру. Наш вибір припав на «Баку Юнайтед», оскільки там зараз виступає колишній гравець «Нікарса» Арналдо. Будучи у Львові, президент «Баку Юнайтед», який за національністю є азербайджанцем, дав згоду, що команда приїде до Риги. Відповідно приїхавши зі Львова, у себе вдома розпочали підготовку до цього турніру, участь у якому мали взяли чотири сильні колективи.

- Чому дві вищезгадані команди не приїхали на турнір? Які головні причини?
- Є кілька версій, правдивість яких знають лише президенти цих команд. Наскільки мені відомо, тренер «Баку Юнайтед» був проти цього турніру, а президент був за. Після попереднього етапу Кубка УЄФА наставник переконав президента дати гравцям 7-10 днів вихідних. До останнього ми думали, що вони приїдуть, а вийшло так як вийшло... З «Баку Юнайтед» все і почалося. Тут же «Кайрат» дав відмову, пояснивши це тим, що їхати таку далеку дорогу з Казахстану на дві товариські гри немає змісту. Незважаючи на це, ми переконували їх їхати, оскільки або «Нікарс», або «Енергія» зіграла б володарем Кубка УЄФА не один, а два матчі. Вони зробили зустрічну пропозицію, мовляв, приїжджайте до нас на товариські ігри, на що ми також відмовилися.

- Такого повороту подій ви, мабуть, не очікували.
- Нас підставила одна команда, а потім уже інша. Незважаючи на те, що це володар Кубка УЄФА на наступний турнір запрошувати їх не будемо. По цьому турніру було проведено багато організаційної роботи, а тут такий пшик… Мова йде про рекламу, телебачення, квитки. «Кайрат», до речі, обіцяв до Риги привезти Кубок УЄФА. Під цю подію у нас були зроблені серйозні заходи і дуже надіялися, що ця подія викличе певний ажіотаж серед вболівальників. Впевнений, якби усе відбулося за планом, на матчі би прийшло чимало глядачів.

Вдячний «Енергії», що попри усі нюанси, команда приїхала до Риги. З керівництвом цього клубу склалися хороші відносини. Будучи ще у Львові, ми домовилися, що навіть якщо не буде міжнародного турніру, ми проведемо товариські матчі. Утім, «Енергія» їхала в Ригу саме під міжнародний турнір.

P.S. У середу та четвер (11 та 12 вересня) «Енергія» проведе два товариські матчі з «Нікарсом». Початок обох матчів – о 15:00. На офіційному сайті «Нікарса» планується відеоонлайн-трансляція двох поєдинків.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Sadixson
а, ну тут речь видно о их председателе правления клуба (Chairman) Ильхаме Нагиеве... президент всё ещё наш
B.O.A_8
Я на счет того, что
президент «Баку Юнайтед», який за національністю є азербайджанцем,
Sadixson
при чём тут Тернополь, кто платит деньги тот и выбирает название... команда уже давно не та, "наших" там нет или почти нет..
B.O.A_8
Тернополь - это уже Азербайджан?