Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 19 мая 2013, 16:00
3376
7

Плей-офф. 1/2 финала. Ураган – ЛТК – 6:1 + ВИДЕО

«Ураган» впевнено робить перший крок

| Обновлено 19 мая 2013, 16:00
3376
7
Плей-офф. 1/2 финала. Ураган – ЛТК – 6:1 + ВИДЕО

Перед матчем більшість фахівців сходилася на думці, що фаворитом є «Ураган», все ж таки на своєму паркеті івано-франківці завжди грають потужно. Окрім того, в обойму Гупаленка повернулися Роніньо, який відбув дискваліфікацію, та Будняк, який відновився після травми. Від підопічних Романа Ковальчика можна було очікувати будь-чого, адже стабільності їм бракує, і вони можуть як обіграти фаворита, так і програти аутсайдеру.

Як і завжди на своєму майданчику, «Ураган» з перших секунд прибрав м’яч до ніг і почав плести мережева своїх комбінацій. Луганчани вдало пресингували своїх опонентів і не дозволяли тим створити справжню небезпеку. Гол, як це часто буває, вийшов з нічого: Негао після розіграшу ауту потужно пробив, а Разуванов невдало підставив ногу – 1:0. Цей гол став каталізатором для «Урагану», який почав постійно загрожувати воротам Юрія Савенка і, навпаки, вибив з колії гостей, які просто перестали встигати за своїми опонентами. За хвилину «Ураган» міг вистрілити дуплетом, коли Негао зіграв як стовп і відкинув м’яч на Роніньо, який набігав, і в боротьбі з Росем пробив повз.

Надалі Савенко робив усе, що було в його силах, рятуючи своїх партнерів після ударів Будняка, Сімки та Шотурми. Та й він був безсилий, коли Роман Кіндратів, який проводив 300-й матч у складі «Урагану», завдав ідеально точного удару низом у кут з 12-ти метрів. Не пройшло й 6 секунд, як «дракони» відзначилися втретє. Втрата після розіграшу м’яча «телефоністами» в центрі майданчика призвела до того, що Додо прострілив в центр, а Негао, незважаючи на відчайдушну спробу Литвинова завадити, поцілив у ворота – 3:0.

На 17-й хвилині стався другий автогол. Роніньо по лівому флангу вибігав на побачення з воротарем, але відпустив задалеко м’яч, чим і скористався Литвинов, віддавши передачу на Пітулю, який незадовго до того змінив Савенка. Андрій вийшов на перехоплення і такого повороту подій явно не очікував – 4:0. Від безвиході Ковальчик кинув у бій Дзюбу, що стане хорошою школою для молодого гравця.

А що ж «ЛТК»? У першому таймі «телефоністи» завдали декількох дальніх ударів, але цим їхні атакувальні дії і обмежилися. Найкращий момент, щоб відзначитися, мав Шпигар, який одразу після четвертого голу міг відновити інтригу, але удар Микити з 8-ми метрів вийшовши настільки ж неточним, наскільки й потужним.

Можемо собі тільки уявити, що казав своїм підопічним у перерві Роман Ковальчик, адже вони надовго затрималися у роздягальні. Одразу з початку другого тайму місце воротаря зайняв 5-й польвоий гравець Максим Бессалов. «Телефоністи» почали обережно розкатувати своїх опонентів, але на 24-й хвилині Валенко ледь не від своїх воріт влучив у порожні чужі – 5:0. Після такого удару Ковальчик вирішив не ризикувати і знову ввів у гру воротаря.

Незважаючи на цифри, що горіли на табло, франківці не зупинялися і продовжували турбувати захисні редути гостей на чолі з Пітулею. Іноді виходило дуже навіть ефектно. На 26-й хвилині Додо віддав передачу п’ятою собі за спину на вільного Роніньо, який з 7-ми метрів перекидав воротаря, але влучив у поперечину. Схоже було, що гості занепали духом і вирішили поберегти сили на наступний матч, але таки відповіли ударом головою Іванова у цю ж частину воріт.

На 31-й хвилині Рось продерся правим флангом і перекинув Колтка, який до цього діяв просто бездоганно. Цей гол запалив вогник надії у стані «ЛТК». Рось зі штрафного потужно пробив у поперечину, а Бессалов знову почав виходити як «літаючий воротар», але це призвело до чергових провалів у захисті. Сімка проскочив Рося і бив у порожні ворота, проте влучив у стійку, а з добивання від партнера у підкаті зупинив Разуванов. На 37-й хвилині  крапку поставив Євген Валенко. Отримавши передачу від Роніньо, Євген вибіг на порожні ворота, перекатом відправив «у відрядження» Литвинова, і з 11-ти метрів поцілив у ворота.

Після цього на майданчику з’явилася номінально третя четвірка господарів у складі Кордоби, Павлюка, Шурака і Королишина, а команди просто догравали останні хвилини.
Після провального за усіма показниками матчу тренерському штабу «ЛТК» доведеться попотіти, щоб внести потрібні корективи, адже у їхньому розпорядженні є лише один день. Сергію Гупаленку лишається лише втримати бойовий запал своїх гравців, які в суботу продемонстрували зразкову гру.

Андрій ГУЛІЙ

«Ураган (И.-Франковск)» - «ЛТК (Луганск)» - 6:1
Владимир Разуванов, 4, автогол, Роман Киндратив, 15, Луиз Негао, 15, Максим Литвинов, 17, автогол, Евгений Валенко, 24, 37 - Артем Рось, 31

«Ураган (И.-Франковск)»: Роман Колток - Павел Будняк, Петр Шотурма, Андрей Симка, Евгений Валенко - Додо, Луиз Негао, Роман Киндратив, Рониньо - Максим Павлюк, Роман Кордоба,  Тарас Королишин, Тарас Шурак
«ЛТК (Луганск)»: Юрий Савенко, (Андрей Питуля, '17) - Артем Рось, Богдан Свиридов, Максим Литвинов, Никита Шпигарь - Владимир Разуванов, Дмитрий Иванов, Максим Бессалов, Тарас Кузь - Виталий Дзюба, Никита Лазыкин

Удары (в створ): 29 (16) - 11 (1)

УРАГАН - ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

 

События матча

37’
ГОЛ !
Гол забил Евгений Валенко(Ураган (И.-Франковск)). Валенко вышел на пустые ворота, попутно обыграв Рося, и отправил мяч в сетку.
31’
ГОЛ !
Гол забил Артем Рось(ЛТК (Луганск)). Рось прорвался по правому флангу, вышел на свидание с голкипером и перебросил его.
24’
ГОЛ !
Гол забил Евгений Валенко(Ураган (И.-Франковск)). Колток отдал мяч на Валенко, а тот со своей половины поля точно пробил по пустым воротам.
17’
ГОЛ !
Автогол забил Максим Литвинов(undefined). Ну это уже ни в какие ворота не лезет. Не посмотрел Литвинов, что Питуля вышел из ворот, и не глядя откатил мяч вратарю. В итоге, мяч неспешно закатился в угол ворот.
15’
ГОЛ !
Гол забил Луиз Негао(Ураган (И.-Франковск)). Негао с Додо разыграли "стеночку", и Негао с трех метров переправил мяч в ворота.
15’
ГОЛ !
Гол забил Роман Киндратив(Ураган (И.-Франковск)). Метров с 12-ти в дальний угол попал Роман.
4’
ГОЛ !
Автогол забил Владимир Разуванов(undefined). Неудачно подставился Разуванов под удар Негао.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
celenia_gri
огромное спасибо!
celenia_gri
СопртУА - а можно выложить видео в лучшем качестве? Реально как с мобильника выглядит, в полном экране ничего не разобрать... И ещё - может есть возможность выкладывать куда-то типа Ютуба, чтобы смотреть можно было с любых устройств? Спасибо!
Amosov007
Тот день когда у одной команды получается всё, а у другой ничего. Главное чтоб ребята до завтрашнего матча восстановились психологически.
henry_14ua
Ударів у площину воріт у виконанні ЛТК було не менше 3-х. Цифри невірні у статистиці. А загалом, то так, "Ураган" пронісся ураганом.
Hellbinder
З перемогою!Абсолютно без шансів для гостей.
st_Devil
Без шансів!