Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
4132
0

Епіцентр К3 – переможець другої ліги чемпіонату України

Вирішальний матч став справжньою окрасою фінального турніру аматорських команд

Епіцентр К3 – переможець другої ліги чемпіонату України

Всі чекали саме сьогоднішнього матчу, адже хоч фінальний турнір і складався з трьох матчів, але всім було зрозуміло, що все буде вирішуватися в матчі «Епіцентр К3» та «Лукаса». При всій повазі до «Вереста» команда з Дунаєвців не має такого потужного складу, як її суперники по фіналу, тож в розрахунок вона не бралася. «Епіцентр К3» з представниками Хмельниччини розібрався легко і впевнено – 7:0, а ось «Лукас» сам собі створив проблеми. Після першого тайму кременчани впевнено перемагали з рахунком 5:1, але до 39-ї хвилини дозволили своїм опонентам зрівняти рахунок, щоб потім за 1,5 хвилини, що залишилися, героїчно забити ще 4 голи. Підсумковий рахунок 9:5 означав, що за різницею м’ячів перше місце відходить «Епіцентр К3», а, отже, в останньому матчі «Лукас» влаштує лише перемога.

«Фінальний» матч пройшов в напруженій боротьбі і став хорошою репетицію для обох команд перед важливими матчами у «Фіналі восьми». Рівню гравців, що у неділю ступили на паркет, могла б позаздрити будь-яка команда першої ліги: Шайтанов, Цвелих, Шевченко, Крупін, Романовський… Незважаючи на те, що в заявці у команд було вдосталь виконавців, на паркеті грали лише по 7 виконавців з кожного боку, причому «головна зброя» обох команд Шайтанов та Шевченко у «Епіцентру» та Крупін і Цвелих у «Лукаса» відіграли майже увесь ігровий час.

Перевагою підчас матчу володіли «будівельники», але ніяк не могли реалізувати свої численні моменти. Відмінну гру провів воротар «Лукаса» Сергій Прихожий. Кременчани створювали значно менше моментів, але відносилися до них набагато ощадливіше, тому не дозволяли господарям відірватися у рахунку. На 34-й хвилині гості досягли потрібного рахунку і відійшли у захист, за що й поплатилися. За дві хвилини до кінця Шевченко п’ятою оформив хет-трик і зрівняв рахунок. Кулька вийшов п’ятим польовим, щоб рятувати гру, але це призвело лише до того, що на останніх секундах Максименко зміг поцілити у порожні ворота «Лукаса» і поставив масну крапку у цьому матчі – 6:5 на користь «Епіцентр К3».

«Лукас» (Кременчук) – «Епіцентр К3» (Київ) – 5:6 (2:3)

«Лукас»: Сергій Прихожий – Валентин Цвелих, Максим Кулька (К), Максим Крупін, Едвін Валєєв – Богдан Іванченко (В), Віталій Недосєка (В), Сергій Лапа, Андрій Маньківський, Кирило Смірнов, Ігор Шабанов, Валерій Скляренко, Євген Данилейко
«Епіцентр К3»: Сергій Тимошенко (Максим Максименко, 35) – Сергій Шевченко, Микита Шклярук, Сергій Романовський, Денис Сандецький – Юрій Кудлик (К), Олег Шайтанов, Дмитро Бабич, Ярослав Баранов, Костянтин Демиденко, Артем Гергош, Валерій Калініченко

Арбітри: Максим Бурлай (Черкаси), Олександр Данюк (Житомир)

Голи: Едвін Валєєв, 2,Максим Крупін, 11, Валентин Цвелих, 31, Кирило Смірнов, 33, Максим Кулька, 34 – Сергій Романовський, 9, 15, Сергій Шевченко, 16, 32, 38, Максим Максименко, 40.
Попередження: Максим Кулька, 15. Валентин Цвелих, 24 – Сергій Шевченко, 16.Юрій Кудлик, 40.

Валентин Цвелих, граючий тренер «Лукаса»:

- Як Ви оціните рівень фіналу другої ліги чемпіонату України?
- Хорошу гру показують команди. Я вважаю, що це рівень першої ліги, тому що рівень гри дуже серйозний і в командах зібрані сильні виконавці. Думаю, що за останні роки рівень суттєво зріс.

- Ви сьогодні грали майже весь матч першої четвіркою. Як збираєтеся грати у Кубку, адже з серйознішими суперниками витягнути гру таким обмеженим складом буде неможливо?
- У нас усі грали по трошки. Зараз відпочинемо, ще буде час і будемо готуватися. Думаю, що гра буде хороша, бо ми їдемо у Луганськ за результатом і будемо битися до останнього.

- Які подальші плани у «Лукаса»? Будете заявлятися в першу лігу?
- Авжеж, впевнений, що в наступному році ми будемо грати вже у першій лізі.

Олег Шайтанов, граючий тренер «Епіцентр К3»:

- Олеже, який на Вашу думку рівень фіналу другої ліги чемпіонату України?
- Мені важко з чимось порівнювати, бо я особливо не бачив ігор першої ліги, але, на мою думку, рівень достатньо високий. Тут по-іншому не може бути, оскільки і у нас, і в «Лукасі» зібрані люди, які все ж таки грали в футзал на найвищому рівні і пройшли горнило вищої ліги, тому, безумовно, ця гра за рівнем відповідала щонайменше рівню першої ліги.

- У вас сьогодні впродовж матчу грало лише 7 чоловік, хоча заявка була повна. Як ви збираєтесь грати у Кубку з такими обмеженими людськими ресурсами?
- У нас є травмовані хлопці, вони грали з «Хітом» у фіналі на знеболюючих уколах, і ми вирішили на цьому турнірі їх поберегти, щоб вони за цей тиждень відновилися і допомогли нам у Луганську. Тому що головне наше завдання – це вдалий виступ в Кубку України.

- На скількох гравців Ви зможете розраховувати у Луганську?
- Я думаю, що там у нас вже буде чоловік вісім і будемо грати в дві четвірки. Принаймні двоє гравців, на яких я розраховую, мають відновитися.

- Які подальші плани у «Епіцентра К3»? Чи буде команда заявлятися в першу лігу?
- Це питання буде вирішено трошки пізніше. Я зараз не можу конкретно відповісти «так» або «ні», але це питання буде вирішуватися у будь-якому випадку.

Андрій ГУЛІЙ, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.