Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Сборная Украины
| Обновлено 14 февраля 2013, 13:13
13665
12

Украина – Польша – 6:2 + ВИДЕО

И второй товарищеский матч сборных Украины и Польши остается за нашей командой

| Обновлено 14 февраля 2013, 13:13
13665
12
Украина – Польша – 6:2 + ВИДЕО

На другий матч проти поляків головний тренер українців Євген Ривкін в заявку вніс лише одного гравця, який кував перемогу нашої збірної у першому матчі – Микиту Шпигаря. Усі інші не були з тих, хто здобував перемогу для нашої команди у неділю, 10 лютого.

Хоч українці й захопили ініціативу з перших хвилин зустрічі, однак перша небезпека пішла від поляків. Усе почалося приблизно так, як матчем днем раніше. Одна з контратак гостей ледь не завершилася взяттям воріт. Передачу від Кубіка не найкращим чином замкнув Келпінскі. М’яч після удару поляка, на щастя для нашої команди, пролетів в лічених від стійки сантиметрах. Не забили поляки – отримали гол у власні ворота. Олександр Бондар виконав небезпечний простріл з флангу. На дальній штанзі на таку передачу чатував Шотурма – 1:0 на п’ятій хвилині матчу.

Пройшло п’ять хвилин, і своє слово сказала вже «енергетична» четвірка. Коваль і Макаєв чудове взаєморозуміння показували у чемпіонаті, і показали у матчі за збірну. Сергій віддав зрячу передачу на Ільдара, а останній в дотик пробив головою – 2:0 у середині першого тайму. Зробити рахунок розгромним у першому тайму міг Олександр Бондар. Утім, після удару гравця «Кардинал-Рівне» з близької відстані свою команду виручив Фолтин. Коли рахунок у матчі міг стати 3:0, став 2:1. Шотурма обрізався на власній частині майданчика, а поляки реалізували вихід 2 в 1 – після передачі Крейцеля ворота Савенка розстріляв Солецкі. Такий поворот подій Євгенові Ривкіну не сподобався, і головний тренер нашої команди одразу взяв тайм-аут.

Мінімальна перевага українців не влаштовувала. Наша команда до завершення першого тайму була значно ближчою до третього гола, аніж поляки до другого. Два хороші моменти забити мав Коваль. М’яч після потужних ударів Сергія летів повз ціль, а удар Дмитра Бондаря прийняв на себе Фолтин. Утім, одна з останніх атак українців у таймі завершилася радісно. Павленко скинув м’яч під удар Овсяннікову, а Денис потужно вистелив під поперечину – 3:1. До завершення тайму поляки відповіли лише ударом в стійку Будняка.

Неприємним осадом першої половини гри стало ушкодження одного з лідерів команди Ільдара Макаєва. Залишалося відритим запитання, чи продовжить «енергетик» матч після довгоочікуваного повернення у збірну. Своєю грою у першому таймі Ільдар довів, що такого гравця бракувало нашій збірній на чемпіонаті світу в Таїланді та на інших важливих турнірах.

Окрім того, що у другому таймі місце у воротах збірної України зайняв Кирило Ципун, нічого особливого не змінилося. Українці продовжували перегравати суперника і диктувати свої умови на майданчику. Що цікаво, що перегравала поляків на тільки «енергетична» четвірка, а й квартет, складений з гравців «Єнакієвця», «Урагану» та «Кардиналу». Останні на диво показували хороше взаєморозуміння на майданчику, незважаючи на те, що майже усі були представниками різних клубів.

Погром поляків продовжився у першій половині другого тайму. Овсянніков запустив м’яч «в хатку» Фолтину метрів з 13-ти (4:1), Олександр Бондар пробив Фолтина метрів з 10-ти (5:1), а довершив успішну п’ятихвилинку українців Скорий, який замкнув простріл того-таки Бондаря – 6:1.

Поляки, хоч і розуміли, що в цьому матчі їм не перемогти, однак опускати рук вони не бажали. Будняк пробив свого одноклубника Ципуна і зробив рахунок 6:2, після чого шанс пробити Ципуна отримали Войцеховскі та Кубік. З ударами поляків Ципун впорався на відмінно.

За 6:52 головний тренер нашої команди Євген Ривкін випустив на майданчик п’ятого польового гравця, функції якого виконував Дмитро Бондар. Як виявилося згодом, лише тимчасово. Кирило Ципун до завершення матчу повернувся у ворота. Вочевидь, наша команда отримала вказівку зіграти на утримання результату, що і успішно зробила. 
 
У грі зі збірної Польщі себе проявило чимало футболістів. Євгенові Ривкіну доведеться добряче поламати голову над тим, аби визначити остаточний склад нашої збірної на відбірні ігри до фінальної частини чемпіонату Європи.

Богдан ПАСТЕРНАК

Украина – Польша – 6:2 (3:1)

Украина: Савенко (Ципун, 21) – Волянюк, Шотурма, Скорый, А. Бондарь – Д. Бондарь, Коваль, Павленко, Макаев – Овсянников, Шпигарь
Польша: Фолтын (Наврат) – Крейцель, Солецки, Войцеховски, Поплавски, Лебедзински, Кубик, Будняк, Мартыняк, Николаевич, Рафаль, Лешик, Келбински

Голы: Шотурма, 6, Макаев, 10, Овсянников, 20,26. А. Бондарь, 26. Скорый, 27. – Солецки, 12. Будняк, 28. 
Предупреждения: Коваль, 33. Макаев, 36 - Будняк, 28.

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ялен
Хорошее видео на сайте Енергии,это наверное переделаное
Mikki20
Выиграть у любителей дело не хитрое... Посмотрим что будет в Турции. А вообще -то Лисенчука пинали что медали не привозил. Ждем медалей на ЧЕ!!!
SLIVA18
красавці! другий гол особливо гарний )
starter90
хорошее видео, только почему то польское. А наше где?
forca_uve
keegan, 100%
keegan
это всего лишь товарняк с откровенно слабым соперником,а радости как будто мы испанцев обыграли???
whitelight
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
wolfwolf777
Слава Україні!!
romario9090
Коментатор весь другий тайм називав Ципуна Литвиненком , робив неправильні наголоси в прізвищах гравців . Його вчитель напевно Щербачов )))
firman101
в комментатора на воротах был Литвиненко, а судил матч Дараган, а не Проць, играла Энергия против Польши. Молодцы. Так держать!
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил