Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 11 февраля 2013, 21:38
9094
6

Украина – Польша – 3:0 + ВИДЕО

Дебют Евгения Рывкина в качестве главного тренера сборной удался

| Обновлено 11 февраля 2013, 21:38
9094
6
Украина – Польша – 3:0 + ВИДЕО

Головний тренер збірної України з футзалу Євген Ривкін у першому матчі проти поляків вирішив задіяти гравців «Локомотива» та «ЛТК». Таке рішення наставника українців, для якого матч з Польщею був дебютним, не здивувало, адже дорога зі Львова до Харкова чи Луганська не близька і матчі 18-ого туру Екстра-ліги ніхто не переносив. Винятком став лише голкіпер ЛТК Юрій Савенко, який разом з іншими збірниками готувався до другого матчу, що пройде  у Львові в понеділок ввечері.

З перших секунд поєдинку стало зрозуміло: з такою підтримкою збірна України ще не грала ніколи, відповідно немає права на поразку. ГО «Завжди вірні» разом з фанами «Енергії» понесли на крилах збірну України з перших хвилин матчу. Утім, у першій половині гри синьо-жовті як не старалися, потішити голами не змогли. Квартети «телефоністів» чи «залізничників» хоч і переважали своїх суперників, однак зовсім трішки. Поляки непогано огризалися на контратаках і моментами були близькими до того, аби пробити Литвиненка. В одному епізоді Міколаєвіч пробив в поперечину, а в іншому Кубік пробив поруч зі стійкою з гострого кута. Українці, незважаючи на те, що інколи зівали контратаки, в позиційній атаці створили більше. Свірідов, Кісельов, Разуванов та Журба ніяк не могли пробити Наврата. Голкіпер поляків перший тайм провів без помилок.

У другому таймі синьо-жовті продовжили гнути свою лінію. Відкритим залишалося питання: наскільки довго вистачить команду Хірша Клаудіуша.

Як виявилося згодом, лише до 30-ї хвилини. Перевага господарів у другому таймі стала відчутнішою. Майже кожна атака українців завершувалася так, як і бажали вболівальники – ударами по воротах. Близьким до успіху після перерви був Журба. М’яч після удару Сергія знайшов поперечину. Не щастило Разуванову, Росю, Кісельову та Білоцерківцю. Їхні удари або брав Наврат, або на допомогу полякам приходив каркас воріт.

Трималися поляки до 30-ї хвилини. Кісельов віддав чудову передачу на Журбу. Сергію залишалося лише підставити ногу та влучити у ворота – 1:0. У наступній атаці на майданчик вийшла уже четвірка «ЛТК» і забила ще один гол. Рось у чемпіонаті неодноразово показував своє взаєморозуміння зі Свірідовим. Богдан після передачі Артема єдиним дотиком до м’яча вдруге у матчі підняв на ноги вболівальників – 2:0.

До завершення матчу Свірідов мав ще кілька моментів для того, аби забити у ворота суперника. Можна не сумніватися, що своєю грою він справив хороше на враження на вболівальників та тренерський штаб.

Богдан хоч і дебютував в збірній України, однак є велика надія, що в цій команді він залишиться надовго. Не здивуємося, якщо влітку цього футболіста переманять до себе фінансово могутніші клуби, аніж «ЛТК». Саме з передачі Свірідова третій гол у матчі забив Микита Шпитарь. Молодий гравець «ЛТК» свій дебют у національній збірній пам’ятатиме, мабуть, довго.

Рятувати матч з п’ятим польовим гравцем поляки не наважилися. Мабуть, самі розуміли, що з цього нічого не вийде. Натомість за хвилину до завершення матчу Журба вийшов у футболці п’ятого польового. Четвертий м’яч українцям забити не вдалося. Та й моментів для цього більше не було.

Завтра, 11 лютого, команди зіграють повторний матч. В бій за Україну підуть уже інші футболісти.

Богдан ПАСТЕРНАК

Украина – Польша – 3:0
Голы: 
Журба, 30, Свиридов, 31, Шпигарь, 36

Украина: Литвиненко (Иваняк, 21) – Разуванов, Свиридов, Рось, Кузь – Шпигарь, Журба, Киселев, Александр Сорокин, Белоцерковец
Польша: Наврат – Лебедински, Будняк, Рафаль, Лешик – Крейцель, Солецки, Войцеховски, Поплавски, Кубик, Мартыняк, Николаевич, Келбински
Запас: Фолтын

Предупреждения: Разуванов, 7 – Николаевич, 18, Будняк, 34

УКРАИНА - ПОЛЬША. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ялен
Ціна квитка була чисто симфолічна-10 гривень на два матчі.
keegan
раньше мы бы этих поляков даже не заметили, а сейчас радуемся, что выиграли, а когда начнем побеждать с нормальными командами?!
Vorobentus
народ, а яка ціна квитків?
wolfwolf777
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
xandreasx
Молодцы ребята.