Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 20 января 2013, 14:46
2169
1

Кардинал-Ровно – Локомотив. Анонс

Рівнянам потрібно поквитатися за суху поразку

| Обновлено 20 января 2013, 14:46
2169
1
Кардинал-Ровно – Локомотив. Анонс

Матчі між харків’янами і рівнянами завжди проходили у цікавій безкомпромісній боротьбі. І хоча в 7 поєдинках (беруться до уваги лише ігри за участю «Кардиналу-Рівне» у чемпіонаті) відчутна перевага залізничників – 5 перемог при одній поразці і нічиїй, проте це аж ніяк не свідчить про їхню беззаперечну загальну ігрову перевагу. Адже лише три матчі з п’яти – «Локомотив» виграв з переконливою перевагою. Це перемога 7:1 в Рівному в листопаді 2010 року, вереснева перемога в Харкові 2011 року – 5:1, і нарешті листопадова перемога – 6:0 знову ж таки у Харкові, але вже в 2012 році. Дві інші перемоги складно вважати переконливими, адже вони завершилися з рахунком 2:0 і 1:0. Натомість для багатьох, напевно, пам’ятні ігри, які відбувалися в квітні 2011 і 2012 років. У 2011 році харків’яни вели боротьбу за кращу позицію перед плей-офф, але досить несподівано поступилися дома «кардиналівцям» – 0:2. А ось виїзний поєдинок 2012 року залізничники ще довго будуть згадувати, адже втрата двох очок у Рівному тоді для «Локомотиву» була в прямому сенсі на вагу золота, адже в підсумку відставання від переможця суперліги «Енергії» склало всього один пункт.

Нині триває друге коло, отже попереду більше половини ігор чемпіонату, і хоча на даний час суперники займають майже діаметральні місця в турнірній таблиці («Локомотив» лідирує, а МФК «Кардинал-Рівне» посідає передостанню шосту сходинку), проте очки рахуватимуться перед матчами плей-офф і кожна перемога може стати вирішальною в розподілі місць, тому важливість звітного матчу для обох колективів важко недооцінити.

По-перше, рівнянам потрібно поквитатися за суху поразку – 0:6 у 6-му турі. По-друге, як не дивно, але обидва колективи в останніх 5 матчах здобули по 10 очок. І якщо залізничникам це дозволило закріпитися на першому місці, то рівняни за такої ж серії лише скоротили відставання від суперників у боротьбі за місце в першій четвірці. Тому господарям, поки не пізно, потрібно поповнювати очковий запас і врешті-решт пробитися до чільного квартету, адже якраз таке завдання перед рівнянами поставлено керівництвом клубу.

Проте і гостям не варто роздавати очки наліво і направо, адже їм у спину дихають переслідувачі, і навіть одна невдача може кардинально вплинути на розстановку команд у турнірній таблиці. На користь рівнян переконлива перемога у Луганську з рахунком 5:0, яка, звісно, додасть впевненості діям команди у домашньому матчі, а ось нічия «Локомотива» у Донецьку навряд чи додала позитиву підопічним Євгена Ривкіна, які у тому матчі могли, як здобути перемогу, так і зазнати поразки.

Для команди Сергія Піддубного у нинішньому сезоні так складено календар, що в першому колі матч у Харкові був єдиним виїзним. І після не надто впевненого старту вважалося, що «кардиналівцям» буде складно грати у другому колі, тому що з шести 5 ігор потрібно буде зіграти на виїзді. Але Сергій Піддубний запевнив, що його партнерів не лякають чужі стіни, і згодом це знайшло підтвердження. Невеличкий очковий запас, всього 7 очок, здобуті у першому колі в рідних стінах, вдалося доповнити ще сьома виїзними, що підтверджує наміри команди справді поборотися за місце в плей-офф. А це, звісно, робить МФК «Кардинал-Рівне» небезпечним для будь-кого суперника.

Потрібно також згадати і Андрія Чернієнка – цьогорічного лідера «Кардиналу» серед бомбардирів, який з 8 голами посідає другу сходинку в загальному рейтингу голеадорів. Справа в тому, що Андрій у звітному сезоні засмутив воротарів чотирьох команд у п’яти матчах: 4 голи він провів у ворота хмельничан (2 дома і 2 в гостях), два м’ячі забив у недавньому матчі в Луганську і по одному голу додав у домашніх іграх з «Єнакієвцем» і «Ураганом». Як бачимо, харків’янам Чернієнко ще не забивав, а тому, можливо, вже час розписатися і в їхніх воротах. Окрім того, всі матчі в яких відзначався Андрій, за винятком одного, завершилися перемогою рівнян. Чому б у звітному матчі не поєднати приємне і корисне? Чернієнко поступається двома м’ячами луганчанину Богдану Свиридову, який у звітному турі не гратиме, адже його команда пропускає цей тур. Тому гол Андрія скоротив би відставання до мінімуму, ну а якщо пощастить і вдасться забити більше, той й взагалі можна вийти в лідери серед бомбардирів. Чим не слушна нагода? А якщо Чернієнко заб’є, то за традицією, не враховуючи однієї випадковості, МФК «Кардинал-Рівне» повинен здобути перемогу. Проте це лише здогадки, а ось справжній результат ми дізнаємося лише в неділю після фінального свистка арбітра в зустрічі МФК «Кардинал-Рівне» – «Локомотив», яка обов’язково пройде у захоплюючій боротьбі і триматиме у напруженні вболівальників до останньої секунди матчу.

Перемога господарів дозволить їм нарешті залишити шосту сходинку. Перемога гостей, як і нічия, збереже їм лідерство. У разі поразки «залізничники» можуть втратити лідерство, адже навряд чи львів’яни не здобудуть перемогу в матчі з аутсайдером. А ось нічия рівнянам може піти на користь, а може й ні, адже тоді все залежатиме від «Урагану». Програють івано-франківці «Єнакієвцю» і нічия дозволить рівнянам обійти «ураганівців», а якщо ні, то «кардиналівці» залишаться на шостій сходинці. Ось такі розклади, а як буде насправді – покаже гра і час.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

20 января, воскресенье
«Кардинал-Ровно» (Ровно)  «Локомотив» (Харьков)  
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
 Арбитры: Сергей Туржанский (Запорожье), Роман Проць (Дрогобыч)
Результат матча первого круга – 0:6
 Прогноз Sport.ua – 4:2

 

Опрос

Голосов 12
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Локомотив»?

Победа «Локомотива»

4 голоса 33.33 %

Ничья

3 голоса 25 %

Победа «Кардинал-Ровно»

5 голосов 41.67 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Chudlya7
ахаха...рачковский мочит)))