Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1943
1

ВАЛЄНКО: «Ураган буде першим, це все, що можу спрогнозувати»

Інтерв’ю з гравцем івано-франківського «Урагану» Євгеном ВАЛЄНКОМ

ВАЛЄНКО: «Ураган буде першим, це все, що можу спрогнозувати»

Друге коло чемпіонату Екстра-ліги «Ураган» розпочав з гостьової перемоги над завжди незручним суперником - луганським ЛТК. На новенькій «ЛТК Арені» два красені-голи у ворота господарів забив Євген Валєнко, який допоміг івано-франківцям взяти реванш за поразку у першому колі...

- Твої два голи у ворота «телефоністів» стали визначальними у цій грі і вийшли, наче «брати-близнюки». Розкажи як забивав.
- Я радий, що вдалося забити двічі на виїзній грі в Луганську. Загалом перший тайм ми грали за однією схемою, однак нам довелося перебудовувати тактику в другому таймі і дещо спрощувати свою гру. Думаю, що як раз це нам і допомогло. Щодо забитих м'ячів... Можу сказати, що другий мій гол - цілковита заслуга команди та результат вдало розіграного стандарту.

- Коли повірили у перемогу в матчі з «ЛТК»?
- Не розумію, чому в нас сумнівалися. Уся наша команда з самого початку була впевнена, що ми повернемось додому з перемогою. Не важливо, що це за матч, що за суперник, ми завжди їдемо перемагати.

- Поєдинок з «Ураганом» став другим офіційним матчем на новенькій «ЛТК Арені». Які враження від споруди, майданчика загалом?
- Звичайно, комплекс гарний та багатофункціональний. Проте покриття на майданчику дуже своєрідне. Там майданчик не дозволяє грати у наш футбол. Ми звикли до швидкої гри, а в Луганську м'яч повільно пересувається, і ми не могли пристосуватися. На мою думку, це мінус не тільки для нас, але і для самих «телефоністів». Вдома все буде гаразд, але звикнувши до одного майданчика, буде важко грати у виїзних матчах.

- «ЛТК» для «Урагану», так само, як і «Локомотив» є доволі незручними суперниками. Особливо в гостях. Чому так склалося?
- Ми завжди відчуваємо напругу, коли приїжджаємо в гості до цих команд. Не можу сказати, що справа в далекій дорозі чи в нашому настрої. Напевно, нам не вистачає теплої підтримки наших вболівальників.

- Як охарактеризуєш найближчого суперника - «Локомотив»? Які завдання на недільну гру?
- Ще раз повторюся. Не дивлячись, чи це «Енергія», чи «Локомотив» чи будь-яка інша команда, для «Урагану» одна задача - перемагати. Тому ми завжди готуємось стандартно, відпрацьовуємо схеми та нові тактичні ходи. Нажаль, ці перерви в 2-3 тижні дещо погано відбиваються на команді, адже потрібно постійно тримати бойову форму. Нам у цьому плані допомагають товариські зустрічі з нашими дублерами. Хоч вони і молоді хлопці, ці товариські зустрічі, як для «Урагану-2», так і для нас є корисним досвідом.

- Позаду 8 зіграних турів в чемпіонаті Екстра-ліги. П'ята команда відстає від лідера всього на 3 очки. Як тобі така запекла турнірна боротьба?
- Ми спостерігаємо, як чемпіонат вирівнюється. Зараз немає безумовного лідера - однозначного фаворита. У всіх є шанс перемоги на виїзді і, наприклад, програти вдома, тому зараз не можна бути впевненим у цілковитій перемозі. Думаю, що слабші команди, такі собі «середняки», прогресують, молодь підростає й футзал в Україні розвивається. Тому нам необхідно докласти максимум зусиль, щоб бути попереду.
 
- Як можеш спрогнозувати турнірне становище за підсумками чемпіонату?
- «Ураган» буде першим, це все, що я можу спрогнозувати.

- Хто головні конкуренти «Урагану» у боротьбі за четвірку і за медалі?
- Я думаю, що основними нашими конкурентами будуть «Енергія» і «Локомотив». Також хорошим суперником залишається «Єнакієвець», який зараз посилюється бразильцями.

- Як оціниш жеребкування 1/8 фіналу Кубка України? «Урагану» на цьому етапі дістався, напевне, найважчий суперник - «Єнакієвець»...
- Це хороша команда й не дуже приємний суперник для нас. В 1/8 фіналу все вирішиться в одній грі - ще й на виїзді. Звичайно, були набагато слабші команди, напевно нам трошки не пощастило з жеребом. Проте я не бачу нічого страшного в цьому, будемо їхати в гості до «Єнакієвця», щоб перемагати.

- Нещодавно «Ураган» відсвяткував 10-річний ювілей. Які враження залишив «Матч зірок», урочистості з нагоди святкування?
- Приємно, що святкування 10-річчя клубу набуло такого масштабу. Дуже сподобалось, що ми знову зустрілися із колишніми колегами по команді, поспілкувалися. Я навіть познайомився із тими гравцями, кого раніше не знав. Загалом, залишились лише приємні спогади про ювілей «Урагану».

- Підсумовуючи рік, що минає, які спогади залишив у тебе 2012 рік?
- Звичайно, що цього року особливо яскраво запам'яталося 10-річчя клубу. Однак я шкодую, що ми не виконали задачі в 2012 році і не змогли втримати чемпіонство. Тому з радістю чекаю нового року, щоб незабаром знову підняти над головою чемпіонський кубок.

- Чого чекаєш від Нового року? Як святкуєш і як думаєш святкувати цього разу?
- Планую святкувати в родинному колі, з дітьми та дружиною. От зараз переграємо «Локомотив», і це мені буде найкращим подарунком.

- Новорічні побажання від Євгена Валєнка для справжніх вболівальників «Урагану».
- Хочу привітати всіх з наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим. Побажати усім душевної злагоди та успіху в 2013 році.

Розмовляла Дарія ТИЖБІРЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»
Футбол | 27 марта 2024, 17:23 9
Андрей ЛУНИН: «Я считаю, что мы не имеем права пропускать такие мячи»

Голкипер сборной Украины прокомментировал победу над командой Исландии

Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов
Футзал | 26 марта 2024, 14:44 1
Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов

Денис Куцый станет первым украинцем, который будет работать на таком уровне

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ялен
Після цього інтерв`ю , Ураган точно не виграє, наговорив...