Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2559
1

Станіслав ГОНЧАРЕНКО: «Ми змушенні діяти прагматично»

Головний тренер «Енергії» Станіслав ГОНЧАРЕНКО про кадрові зміни в команді та підготовку до сезону

Станіслав ГОНЧАРЕНКО: «Ми змушенні діяти прагматично»

- Станіслав Олександрович, Олександра Вершиніна рік тому ви брали в команду, як тоді казали, на перспективу. Чому вирішили відмовитися від послуг цього виконавця?
- Перспектива буває різною. Є коротка, є тривала, а є вічна перспектива. Дуже шкода, що в результаті виходить вічна перспектива. Вершиніну був відведений рік на те, щоби він себе показав. На жаль, того, що я від нього очікував, Олександр не продемонстрував. Але я би його категорично з рахунків не списував і не казав би, що для міні-футболу це не потрібна людина. Якби у мене була зайва ставка, я би Вершиніна залишив і працював би далі з ним. Але в нас не має зайвої ставки. Зважаючи на те, що перед «Енергією» стоять максимальні завдання в усіх турнірах, ми змушенні діяти прагматично. Тому ми пішли на такий крок із припиненням співпраці із Вершиніним і звільнення таким чином місця для сильнішого гравця.

- Павло Пічкуров пройшов із «Енергією» збори в Шацьку, зараз тренується в Трускавці. Але остаточне уявлення про нього, як про футзаліста, ви зможете скласти тільки в середині серпня, коли команда братиме участь в турнірах?
- Так, найголовнішою ж є гра. Але у мене є відчуття, що не помилився із вибором цього гравця. Рано говорити про якість заслуги чи вміння. Тим не менш, впевнений, це саме та людина, яка по своїй манері повинна підійти до нашої моделі гри. Для цього у Пічкурова є відповідні антропологічні дані, та наявність у його навиках та вміннях відповідних принципів та якостей поведінки на полі, технічна підготовка, правильна постановка пересування на полі, володіння м’ячем. Мені здається, що цей хлопець має розуміння міні-футболу. А наша ж справа розвинути його якості.         

-  Загалом, задоволенні підготовкою команди до сезону?
-  Потрібно віддати належне підготовчим принципам «Енергії», закладених керівництвом клубу. Місця дислокації команди на учбово-тренувальних зборах нас повністю задовольняють. Ми з радістю туди їздимо. І в Шацьку, і в Трускавці створенні хороші умови для роботи, відновлення, з харчуванням жодних проблем теж не має.

Також потрібно визнати, що усі хлопці працюють добросовісно. Їхній підхід до справи і самовіддача мене повністю влаштовують. Хлопці розуміють, що попереду на них чекають виступи в Кубку УЄФА. Крім того, вони усвідомлюють, що за їхніми плечима досягнення минулого сезону, яке потрібно відстоювати. А відстоювати завжди важче, чим здобувати. У нас єдиний колектив, навіть у важкий час, коли хтось травмований, хлопці один за одного переживають. Це мене тішить.

Тим не менш, є також і певні проблеми. Із того, що я намітив на підготовчий до сезону період, не усе в мене виходить. Це стосується комплектації команди, питання трансферного ринку і, щонайголовніше, підсилення команди. На сьогодні рівень Кубку УЄФА дуже серйозний, та і група в основному раунді нам випала дуже важка. А в елітному раунді буде ще важче. На цьому етапі гратимуть іспанські команди «Барселона» та «Ель Посо». Додайте сюди московське «Динамо», «Кайрат» та «Бенфіку».

Росіяни не попадають напряму в елітний раунд. Як і ми, «Динамо» починає виступи в єврокубках із основного раунду. Можливості москвичів дуже важко порівняти із нашими. Тому розмови про вихід «Енергії» у «Фінал чотирьох» викликають у мене тремтіння. Це через те, що у нас є великі проблеми із комплектацією. Для прикладу, московське «Динамо» має дуже хороший склад. Ця команда в чемпіонаті Росії плей-офф пройшла дуже легко. Тим не менш, «Динамо» перед новим сезоном підсилюється серйозними виконавцями – воротарем збірної Росії Густаво із «Сибіряка», капітаном «Сибіряка» Павлом Сучіліним та капітаном збірної Росії Сергієм Сергєєвим. Маючи такий потужний склад, вони взяли ще трьох висококласних гравців. Про що тут говорити. В елітному ж раунді може так статися, що в одну групу з «Енергією» (якщо, звісно, нам пощастить і ми пройдемо в цей етап) потраплять «Барселона» та «Динамо».  І де ми будемо в цій групі? Тут важко на щось розраховувати.                        

- Проблем із здоров’ям у ваших підопічних не має?
- У вівторок було зроблено операцію на меніск Максимові Павленку. Як зараз модно говорити – була зроблена артроскопія коліна. Максим ще у минулому сезоні відчував болі в коліні. Ця операція не є складною. Тим не менш, йдеться про меніск, а тому для повного відновлення потрібен час. Лікарі обіцяють, що через три тижні Павленко повернеться до нас. Максим – професіонал, він як ніхто швидко повернеться в стрій.

- Що з Володимиром Кардашем?
- Кардаш поїхав з нами в Трускавець, займається в тренажерному залі, двічі в день ходить в басейн. Володя під наглядом лікаря розробляє ногу, працює за спеціально розробленою нами програмою. Сподіваємося, невдовзі він зможе працювати разом із командою.

- Це увесь лазарет «Енергії»?
- Не поїхав в Трускавець Сергій Якунін. Чому? Тому що він пропустив перший етап закладання фундаменту фізичної підготовки. Уболівальники повинні зрозуміти, що в Трускавці ми займаємося спеціальною роботою – тут розвиватимуться усі види витривалості, зокрема, такі елементи, як вибухова сила, швидкісна підготовка. Якунін в таких режимах працювати не готовий, тому він залишився у Львові. Працюватиме на доріжках, де набігатиме свої кілометри, проходитиме кросову підготовку.

- А чому Якунін пропустив перші збори в Шацьку?
- Як пам’ятаєте, минулий сезон ми закінчували без нього. В Сергія було запалення черевних м’язів. Це заважало йому працювати, робити будь-які різкі рухи. Ми сподівалися на те, що спокій у відпустці вирішить цю проблему, але нічого не змінилося. Після проведення лікарем спеціальних процедур, зараз він готовий до роботи. Але, як уже казав, усе потрібно робити поетапно. По затвердженій програмі він працює у Львові.

www.energia.lviv.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
footbolyaka
Паштету удачи в "Энергии"!!!!!!