Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3179
2

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Було палке бажання здобути перемогу»

«Кардинал-Рівне» - «Єнакієвець» - 7:2. Післяматчеві коментарі

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Було палке бажання здобути перемогу»

По завершенні матчу традиційно розпочалася прес-конференція. Першим виявив бажання поспілкуватися з представниками ЗМІ головний тренер «Єнакієвця» Микола Шевцов, який попросив довго його не затримувати, через обмаль часу до відправки потягу.

- Звісно, ми чекали хорошої гри від МФК «Кардинал-Рівне», але навіть не передбачали, що поразка буде такою розгромною. Перед командою стояло завдання зіграти якомога надійніше і дисциплінованіше, проте на превеликий жаль виконати установку на гру команді не вдалося. Вітаю рівнян з цілком заслуженою перемогою, але разом з тим зауважу, що ігор ще цілком достатньо.

У нас ще є над чим працювати і рухатися вперед. У другому колі наша команда набрала лише три очки, причина поразок, на мою думку, криється в дисципліні, як в ігровій, так і внутрішньо командній. Можна сказати так, що в колективі гравців цілком достатньо, а ось справжніх футболістів не вистачає. Я вважаю, що нам необхідні більш кваліфіковані виконавці. Стосовно сьогоднішньої поразки, то не маю особистих претензій до жодного з гравців, адже виграє команда, а програє тренер. Тому в мене претензії лише до себе.

Сьогоднішній матч був чи не одним з найкращих у футзальній кар’єрі голкіпера МФК «Кардинал-Рівне» Андрія Пітулі. Голкіпер рівненської команди не лише рятував команду від майже стовідсоткових голів, а ще й сам залишив «автограф» у воротах суперника.

- Сьогодні чудово почував себе. Вдалося навіть забити другий у своїй кар’єрі гол. Перший забив у ворота донецького «Шахтаря», граючи за львівську «Енергію». Вважаю, що з «Єнакієвцем» нарешті фортуна повернулася до нас обличчям, адже в попередніх матчах нам просто катастрофічно не щастило, м’яч наче зачарований не йшов інколи навіть у порожні ворота. А ось у звітній грі нам усе вдавалося.

І на завершення прес-конференції журналісти надовго затримали головного тренера МФК «Кардинал-Рівне» Сергія Піддубного. Можливо через небагатослівність його колег.

- Ця гра була для нас заключною в другому колі і в 2011 році загалом. Тому, звичайно, було нестримне та палке бажання здобути перемогу. Але з бажанням перемогти ми виходили не лише на цю гру. Сьогодні, звичайно, в нас була хороша реалізація, чого не скажеш про попередні матчі. Окрім того, більшу половину гри нам довелося провести вчотирьох проти п’яти виконавців суперника. Але, не дивлячись на це, нам вдалося забити. Не скажу, що ми чудово грали, а «Єнакієвець» навпаки - дуже слабко. Навіть не можу виділити якось особливо сьогоднішню гру. Скажу так, ми в цьому матчі грали не гірше і не краще від попередніх ігор, але реалізація була набагато кращою, адже і в попередніх матчах ми мали масу моментів, але справжній фатум переслідував команду, і просто чудово, що хлопці не опустили руки, а навпаки продовжували працювати з натхненням.

Окрім того, відновилися наші футболісти. Ви бачили сьогодні в грі Басича, який сподіваюсь буде одним з ключових гравців у другій четвірці. Пропустивши півроку, Олександр без проблем влився в колектив після травми. Він навіть суттєво додав і я радий за нього. Пішла сьогодні гра у Волянюка, який забив свої голи, проявивши справжні бомбардирські якості. А загалом всі молодці, тому важко когось виділити окремо. Вперше в іграх екстраліги з’явився на майданчику Дармовіс. Павло через перелом довгий час не міг грати. Правда нога в нього болить і зараз, але він виявив бажання допомогти команді. Окрім того, я бачив його гру на чемпіонаті міста, де він захищає кольори нашої другої команди. І сьогодні вийшов на майданчик і зіграв доволі не погано.

З команди пішов Федюк – це його особисте бажання. Ніякого скандалу і конфліктів не було, скоріш за все Андрій просто відчув, що Рівне не його місто, адже складно говорити про те, що МФК «Кардинал-Рівне» не його команда. У мене як в тренера до нього, як в ігровому так і в тренувальному процесі, жодних претензій не було. Це професіонал з великої літери, в якого потрібно було лише вчитися нашим молодим виконавцям. Але в іграх йому по-справжньому не щастило, і він напевно, як досвідчений гравець, це відчув. Андрій не міг допомогти команді настільки, наскільки цього від нього чекала команда. І він не знайшов собі іншу команду, а просто залишив колектив, переосмисливши свою гру. Хоча я відверто жалкую, що він пішов: як гравець і як чесна порядна людина він мені був дуже потрібний. Але це його рішення – він мій друг і тому я йому пішов назустріч. Я його чудово розумію.

Уже згадував раніше про те, що є бажання підсилитися. Так ось, можу назвати прізвище гравця, якого ми хочемо залучити. Про Новака, я вже говорив, тут все залежить від відновлення футболіста після травми. А другим гравцем є Михайло Грицина – гравець команди «Шанс-Авто». Окрім того, в нього є ще й брат Микола, правда, якщо першого ми бачили в грі, то про гру іншого лише чули, але згодом думаю виправити це. Обидва брати закінчили школу львівських «Карпат». А потім перейшли в міні-футбольний «Кардинал», де продовжили шліфувати майстерність. Обидва футболісти високорослі, якраз такі, яких нам не вистачає. Тобто хлопці мені підходять, а як буде з ними далі, потрібно буде погодити з керівництвом клубу. А повертаючись до Новака, то скажу так, що це футболіст з потенціалом гравця, який в майбутньому цілком може стати членом збірної України. Тобто потенціал у нього є і все залежить особисто від нього, як він працюватиме. Новак – високий, думаючий, міцний гравець, який до речі, що є плюсом, зірок з неба не хапає. Окрім того, він пройшов чудову школу луцької «Волині» і напевно гени теж грають не останню роль.

До наступного матчу майже місяць, тому ми матимемо нагоду провести планомірну підготовку. Два дні хлопці відпочиватимуть, а потім ми два тижні проведемо в інтенсивних тренуваннях, двічі на день, це має дозволити фізично підтягнутися.

Гра з «Енергією» може складатися, як завгодно. Але я одразу кажу, що ця гра для львів’ян буде непростою. Наша команда досить серйозно налаштована на цю гру. І на сьогоднішній день «Енергія» - наш головний суперник і це я хочу окремо підкреслити. Вважаю саме в іграх з цією командою ми відчули на собі значимість суддівських помилок, як в домашньому, так і у виїзному матчі, особливо у Львові. Тому хлопці з енергетиками будуть викладатися на всі 200 відсотків.

Стосовно жеребкування на Кубок України, то вважаю його просто ідеальним. «ЛТК» – суперник по силам. Я не чекав такого подарунку, як у минулому році, коли нам без проблем вдалося пробитися до фіналу. Вважаю в кубкових матчах, якщо ставиш перед собою високу мету, то в її досягненні не потрібно шукати легких шляхів, необхідно перемагати в грі з будь-якою командою, чи то «Локомотив», чи то «Ураган», та будь-хто. Тому яким буде суперник на тому чи іншому етапі кубка - не важливо.

Кілька слів про перенос, маю на увазі сьогоднішню гру. Вважаю, що це пішло нам на користь. Важко переносити паузи, пов’язані з іграми збірної, чи ще з якихось причин. Тому що складно тримати команду в ігровому тонусі без офіційних ігор. Такі паузи просто вибивають колектив із колії - команда розбалансована. Коли виникають довготривалі паузи пов’язані з тією чи іншою причиною, організаторам варто подумати, яким чином їх заповнити. Можливо, було б корисним у цей час проведення окремих турнірів, тощо. Адже задіяними в цей період є лише гравці збірної, а інші цілком могли б позмагатися. Колись таке практикувалося. Я вважаю, що без цього не можна обійтися. Тяжко працювати в такому рваному режимі.

І на завершення нашої розмови, про участь гравців у чемпіонаті міста. Це моя ініціатива, щоб ті гравці, які з певних причин не були задіяні в іграх Екстраліги, грали в чемпіонаті міста. Були гравці після травм, їм потрібно було набирати ігрову форму, а отже мати ігрову практику. А відносно можливості отримання травми, то це все відносно, адже травмуватися можна і на рівному місці. Ось зараз випав сніг, послизнувся і впав. Тому травма - це не аргумент проти їхньої гри в чемпіонаті міста.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Александр Тишура
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов
Футзал | 26 марта 2024, 14:44 1
Украинский арбитр назначен на Финал четырех футзальной Лиги чемпионов

Денис Куцый станет первым украинцем, который будет работать на таком уровне

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ооо
"Умник", ніхто "Енергію" не збирається провчати, а дати серйозний бій. Читай уважно інтерв"ю, а трофеї здобути, завдання керівництва.
korish77
Перед сезоном ты гласил - МЕДАЛИ и КУБОК заберёшь глаголил ты.Хорош болтать -ушли твои медали и в Кубке попадёшь-ведь ЛТК не спит. Уймись болтун и не грози командам и лишь в две дырочки тихонечко сопи.Сыграл одну игру и вновь забалабонил и в интервью Энергию грозишься проучить.