Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 11 декабря 2011, 09:41
3807
2

Кардинал-Ровно - Енакиевец - 7:2

Довгоочікувана і така жадана перемога

| Обновлено 11 декабря 2011, 09:41
3807
2
Кардинал-Ровно - Енакиевец - 7:2

Результат матчу був надто важливим для обох колективів і тому, напевно, команди розпочали гру без розвідки, як кажуть, з місця і в кар’єр. Рівняни, за палкої підтримки вболівальників, які мали змогу відвідати звітну гру безкоштовно, одразу намагалися довести, хто в домі господар. А гості, щоб підтримувати високий темп гри, досить часто змінювали склад. Так уже через півтори хвилини перша четвірка поступилася місцем другій. Проте позиційна боротьба в центрі майданчика певний час до загострень не призводила. Першого більш-менш небезпечного удару по воротам гостей наніс на четвертій хвилині Юрій Когут. Це ніби стало сигналом для штурму і вже у наступній атаці настирні господарі повели у рахунку. Басич отримав м’яч на правому фланзі і прострілив на дальню стійку на Волянюка, якому нічого не залишалося, як відкрити рахунок – 1:0.

Обмін кількома гострими контр випадами – і за три хвилини «кардиналівці» збільшують перевагу. Гол був наче дзеркальним відображенням першого. Піддубний із кутового відпасував Бондарю, який вивіреною передачею знайшов на дальній правій стійці Маринюка, який і подвоїв рахунок – 2:0.

Другий пропущений гол лише підбадьорив єнакієвців, і вони взялися за штурм воріт суперника. Проте удари Чуднова і Хурсова парирує Пітуля, який цього дня просто творив дива. Зам’ятін пробиває повз стійку, а згодом Мірошник над поперечиною. І тут спрацьовує старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Швидка контратака рівнян завершується черговим взяттям воріт «Єнакієвця». Маринюк отримав м’яч у центрі майданчика, трохи наблизився до воріт, скинув м’яч лівіше на Піддубного, а той неподалік воротарського вивів на удар набігаючого Бондаря, який гарматним пострілом вколотив м’яч у сітку воріт – 3:0. Микола Шевцов бере тайм-аут.
Знову гості кидаються в атаку і наражаються на контргру. Ситник отримує м’яч по центру воротарського майданчика і, знаходячись спиною до Мельника, верховою передачею знаходить Волянюка, який наче більярдний шар у лузу закидає м’яч у сітку воріт, оформивши дубль у грі – 4:0.

Проте і цей гол не охолодив запалу «Єнакієвця», напевно втрачати очка в цьому двобої в їхні плани не входило. Двічі поспіль, протягом двох хвилин, по воротам Пітулі пробиває Нестерук. Але першого разу голкіпер рівнян у шпагаті відбиває м’яч, а наступний удар прийшовся в Паршикова.

Помітивши, що гра в чотири польових не приносить бажаного результату, Микола Шевцов вирішує підключити до атак Хурсова. І за п’ять хвилин до закінчення першого тайму, і весь другий тайм - цей гравець майже постійно знаходився на майданчику, лише зрідка поступаючись місцем своєму голкіперу, який з’являвся, тоді коли рівняни вводили м’яч у гру зі стандартів. Поява п’ятого гравця примусила вже Сергія Піддубного скористатися паузою в грі. Після цього розпочався відкритий футзал. Гості подовгу розігрували м’яч, а господарі за будь-якої нагоди намагалися пробити по порожнім воротам. І якщо першим до перерви так і не пощастило, то «кардиналівці» пішли на відпочинок за відчутної переваги – 5:0. Перервавши чергову атаку «Єнакієвця», м’яч в центрі майданчика отримав Когут і по дузі відправив його точнісінько у порожні ворота.

Потрібно віддати належне гостям за настирливість і палке бажання будь-що виправити становище. Заради справедливості потрібно відмітити, що після відпочинку, граючи в 5 польових гравців, вони володіли тотальною перевагою, натомість рівняни вдало захищаючись, лише зрідка контратакували і так само, як і в заключні 5 хвилин першого тайму, намагалися влучити в порожні ворота з будь-якої віддалі. У підсумку другий тайм не виявив переможця. Обидві команди провели по два голи. Але рівнянам, для загальної перемоги, вистачило запасу міцності першого тайму.

Уже на третій хвилині другого тайму гості провели гол престижу. Довгий розіграш м’яч завершився прострілом Хурсова на ніким не прикритого Турчака, якому нічого не залишалося, як підставити ногу – 5:1. Здавалося, цей гол кардинально змінить ситуацію, але на щастя для господарів їм вдалося не лише стримати штурм суперника, а й вкотре підловити його. На 35-й хвилині Волянюк перехопив м’яч неподалік правої стійки своїх воріт і наважився на удар по порожнім воротам. М’яч, подолавши весь майданчик, зрадницьки влучив у ліву стійку воріт, але межі поля не залишив. Першим до м’яча встиг Танський, який довершив розпочату Михайлом справу, відправивши м’яч майже з центрального кола за призначенням – 6:1.

За дві хвилини «Єнакієвець» відзначився вдруге в грі. Дальній удар Зам’ятіна Пітуля парирував у шпагаті, але м’яч не залишив межі воротарського і після серії рикошетів потрапив до Нестерука, який не знайшов йому кращого місця, аніж сітка воріт Пітулі – 6:2. Напевно, цей гол по-справжньому розізлив рівненського стража воріт, який, за півтори хвилини до фінального свистка, вводячи м’яч з рук, пробив точно у порожні ворота – 7:2.

Змінити рахунок до закінчення гри жодній з команд так і не вдалося. Отже, матч так і завершився переконливою перемогою МФК «Кардинал-Рівне», яка дозволила команді повернути впевненість, п’яте місце і завершити поточний рік на мажорній ноті.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Кардинал-Ровно» - «Енакиевец» - 7:2

«Кардинал-Ровно»: Питуля - Поддубный, Паршиков, Маринюк, А.Бондарь - Когут, Басич, Сытник, Волянюк, Дармовис,  Прислупский, Танский, Сондак,
«Енакиевец»: Мельник - Сильченко, Скорый, Замятин, Турчак - Хурсов, Нестерук,  Чуднов, Мирошник - Доманский
Арбитры: Станислав Туржанский (Запорожье), Сергей Конюхов (Житомир)
Волянюк, 4, 14, Маринюк, 7, Бондарь, 11, Когут, 19, Танский, 35, Питуля, 39 - Турчак, 23, Нестерук, 37
 Сильченко, 32.

Удары (в створ): 24 (12) - 30 (17)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Darko1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Monblan
молодці)