Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
13681
64

Обери кращий талісман для Урагану! + ФОТО

Впродовж двох місяців тривав конкурс на створення талісману Народного футбольного клубу «Ураган»

Обери кращий талісман для Урагану! + ФОТО

Впродовж двох місяців тривав конкурс на створення талісману Народного футбольного клубу «Ураган». Нагадаємо, що за умовами конкурсу участь у створенні «ураганівського» талісману мали змогу взяти усі без винятку бажаючі.

Приємно, що на наш заклик таки відгукнулися креативні люди не тільки Прикарпаття, але й з інших регіонів, та запропонували своє бачення талісману НФК «Ураган». Опрацювавши усі роботи, прес-служба клубу висунула їх на розгляд журі. Суддівська колегія у складі президента та віце-президентів розглянула усі запропоновані варіанти і підтвердила, що у наступному етапі конкурсу, тобто відкритому голосуванні, братимуть участь усі роботи, що відповідають критеріям, зазначеним у Положенні.

Отже, на розсуд вболівальників, фанатів та футзальної громади Прикарпаття представлено 11 робіт. Тепер кожен зможе побачити витвори авторів, імена яких з етичних міркувань подаватися не будуть, а також прочитати чітке обґрунтування: чому саме їх символ асоціюється з народним футбольним клубом «Ураган». Кожна робота має свій порядковий номер від 1 до 11, який присвоювався в довільному порядку.

Перед тим як віддати голос за ту чи іншу роботи, ви повинні визначити для себе: чи викликає певне зображення ураган позитивних емоцій, чи зможе певний персонаж дійсно стати обличчям команди та подобатиметься публіці. Просимо також врахувати той факт, що представлені зображення не є остаточними варіантами дизайну талісману. За потреби робота переможця буде доопрацьовуватися та вдосконалюватися дизайнером.

1. ПЕГАС - крилатий кінь, улюбленець муз. За однією з версій - народжений Медузою Горгоною від Посейдона, бога морів. Від удару його копита об землю народжувалося джерело. Оскільки кінь народився біля витоків океану, його називали Пегасом, що з грецької означає «стрімка течія». Літав Пегас зі стрімкістю вітру, що максимально відповідає назві команди НФК «Ураган» та характеру її гри. Пегас стрімкий, сильний, благородний - всі ці якості властиві гравцям команди «Ураган». Як талісман команди, пегас буде веселим та сильним, буде викликати позитивні емоції та легко асоціюватиметься з назвою та характером гри команди.

2. УРАКОША - Талісман має вигляд милого дракончика, який захоплюється футзалом і має велике серце. Він одягнутий у форму НФК «Ураган», тому що він 12-й гравець прикарпатської команди. Як і дорослі дракони, він має крила для швидких польотів та хвіст у формі стріли-блискавки для нанесення раптових ударів. позитивний персонаж, він добрий і веселий. Разом з тим він є втіленням нестримності, натиску, блискавичності та непередбачуваності для свого суперника; він здатен навіяти страх і навіть жах своїм ворогам. Він спритний і сильний, тому його поважають та остерігаються суперники. Така подвійна символіка відповідає духу НФК «Ураган».
Це позитивний персонаж, він добрий і веселий. Разом з тим він є втіленням нестримності, натиску, блискавичності та непередбачуваності для свого суперника; він здатен навіяти страх і навіть жах своїм ворогам. Він спритний і сильний, тому його поважають та остерігаються суперники. Така подвійна символіка відповідає духу НФК «Ураган».

3. РИСЬ - саме рись, має стати символом команди, тому що з цією твариною асоціюються такі якості, як спритність, розсудливість, витривалість, сила, швидкість, винахідливість, унікальність. Крім цього, вона населяє ліси Прикарпаття, а тому цілком має шанс стати талісманом. Образ рисі сповна передає можливості і потенціал ”Урагану”. Вона буде надихати і підтримувати команду, зробить тіснішими зв’язки між командою та фанами клубу.

4. СПАРТАНЕЦЬ «УРАГАН» - цей талісман підсилить фанатів,палких вболівальників «Урагану», допоможе команді у грі з будь-яким суперником, він буде назавжди з «ураганом» в серці. Цей талісман буде як тіньова зброя для команди. Спартанець (талісман) повинен бути високим, на мою думку, агресивним, підбадьорювати натовп, і заохочувати до себе ще більше вболівальників.

5. УРАГАНЧИК СТАНІСЛАВЧИК - вишита сорочка і капелюшок є атрибутом національного одягу жителів Прикарпаття, а тому їх використання на талісмані є оригінальним рішенням. Вишита сорочка з коротким рукавом (відповідає футболці) з вишивкою і емблемою клубу спереду, з вишивкою по краю короткого рукава, з акуратним і чітким написом на спині «Ураганчик Станіславчик».
По-перше, це є перше хрещення талісману, а при хрещенні обов’язково дають ім’я ангела-охоронця. По-друге, ім’я Станіславчик коренем слова відповідає історичній назві обласного центру. Ніжне ім’я «Ураганчик Станіславчик» пом’якшує сувору для суперників назву «Ураган», воно прихилить своєю увагою і любов’ю значно більшу частину прихильників команди в нашому краю.

6. УРАМЕН - це справжній супергерой. Ураганівський бетмен - відчайдушний захисник свого клубу, який боротиметься лише за перемогу. Під його пильним наглядом та опікою відбуватимуться всі матчі, він надихатиме гравців на відповідальну гру, а вболівальників відстоювати та підтримувати улюблену команду від першої до останньої хвилини. Супергерой у чорному плащі та з ураганом в серці стане символом боротьби за справедливість та перемогу.

7. МОЛЬФАР - світова практика та історія спорту наводять чимало фактів існування у команд своєрідних талісманів-оберегів. Відомими представниками є динамічний Суперфан Парамон, африканські чаклуни, що проводили свої обряди на стадіонах під час поєдинків Кубку Африки чи Чемпіонату світу з футболу у ПАР. Ірландські та кілька американських команд використовують символи кельтів та їх священників, що також мають магічну силу, щоб додавати сили своїм командам та наводити жах та страх на суперника. Зважаючи на це і те, що психологічний фактор та напруга у грі у футзал, особливо у найвідповідальніших матчах останніх раундів грає дуже важливу роль, наш колектив прийшов до висновку, що своєрідним живим талісманом у команди НФК «Ураган» може бути мольфар.

8. БУРЕВІСНИК - у самій назві хижої птахи вже криється причина прив’язки до назви клубу. Поява буревісників є категоричною ознакою того, що насувається буря, шторм, ураган. Застосовуючи такий талісман для футзального колективу можна вдало обігравати символічні порівняння ширини крил птаха, як і ширини атак колективу по флангах, а поява талісману перед командою-суперником означатиме, що на них насувається ураган та злива голів у їхні ворота. Оскільки буревісних є хижаком, то він так само як і команда, яку він символізує, буде полювати за здобиччю - кубками, медалями та іншими трофеями на комерційних та неофіційних турнірах, у яких буде брати участь команда.
З естетичного боку талісман у образі буревісника може підбадьорювати та піднімати настрій глядачам під час пауз у грі, а окрім того буде справжньою мішенню для фотографування дітей поряд з таким талісманом, адже зацікавленість юного дошкільного покоління у таких фігурах є очевидною.

9. УРАФАН (URAFAN) - назву запозичено в «ураганівського» фан-клубу за згодою його учасників - найпалкіших вболівальників івано-франківської команди. Багато в чому, саме запекла підтримка фанатів у вирішальних матчах фіналу плей-офф дозволила «Урагану» вперше в історії стати чемпіоном України.
Талісман Урафан є прототипом клубної емблеми, де біло-чорний чотирикутник видозмінено на зачіску у формі чуба. З іншого боку - червона бейсболка. Позаду на спині розміщений 1-й ігровий номер, який наразі в «Урагані» є вільним. Тому що, URAFAN - FAN NUMBER ONE!
Під час домашніх поєдинків Урафан може знаходитись поблизу фан-сектора, передаючи енергетику фанів іншим вболівальникам «Урагану».

10. ПІВНИК - це символ сміливості, слави, битви, вміння тримати удар, гордості і гідності. Півень має войовничий характер, розумний, спритний та вміє бути переможцем. Всі ці якості притаманні футболістам «Урагану». Але образ талісману-півник не повинен бути войовничим, і його також можна зробити молодим півником. Головними кольорами є чорний тулуб і червоні лапи, гребінь і борода. А от хвіст має бути різнокольоровим.

11. ІСКРИК, або хлопчик-вуглик - це образ хлопчика, який в основі має костюм з чорного кольору, а навколо рук, ніг і тулуба присутні «язики вогню». Відповідно волосся має бути червоним, чи малиновим і гарна посмішка. Хлопчик має бути веселим та радісним. Кольори чорний і червоний - це кольори основні клубу «Ураган». На полі гравці швидко бігають, запалюють зал, часом засмучують (вогонь опалює), в більшості радують (вогонь зігріває і викликає позитивні емоції). Крім того на вогонь можна дивитись годинами, як і на красенів «Урагану». Якщо вогонь не підтримувати, то він згасне, якщо за ним слідкувати, то він буде нескінченим - так і життя клубу Ураган.

Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК «Ураган»

Опрос

Голосов 381
Якому із запропонованих талісманів ви віддаєте перевагу?

Іскрик

2 голоса 0.52 %

Півник

12 голосов 3.15 %

Урафан (Urafan)

28 голосов 7.35 %

Буревісник

27 голосов 7.09 %

Мольфар

54 голоса 14.17 %

Урамен

12 голосов 3.15 %

Ураганчик Станівславчик

32 голоса 8.4 %

Спартанець «Ураган»

100 голосов 26.25 %

Рись

92 голоса 24.15 %

Уракоша

6 голосов 1.57 %

Пегас

16 голосов 4.2 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 64
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
tigran1987
Найоригінальніший з-поміж усіх та той, що несе в собі український дух перемоги - це звісно ж Мольфар. На мою думку Мольфар у якості талісману буде виглядати доволі оригінально і вигідно вирізнятиме команду з-поміж інших, зокрема зарубіжних, аналогів. Але він має бути не такий як на малюнку. Погляньте, ось цікаві варіанти для натхнення http://webtv.net.ua/blog/blogodenstvie/509/
Uragan_4
З такими кривими ногами,як в Стан1славчика, Ураган буде грати на кубок Надв1рнянського району з Делятинськими парол1мп1йцями. К1нь под1бний на 1шака з мультика "Бременськ1 музиканти". Бурев1сник - це один з п1нгв1н1в м1стера Поппера Все 1нше - повна херня. Я вважаю, що конкурс варто продовжити, тому що вс1 кандидати - це реальна х.йня.
VAN86
uragan2010 вовка з "ну погоди".
З якого "ну погоди" - ковбасить?
uragan2010
ну то придумайте за то ше гроші дают - вот люди і повелися
вовка з "ну погоди" тоді давайте ше зайця чи лисицю напишіть(хоча до 15 липня треба було намалювати)
VAN86
Да треба придумувати нам талісман, бо дивлячись на це всьо погано стає...
FAN-URAGAN
Вовка в талісмани!
Uragan_4
1. Лашадка ака Пегас - креативно чуть більше чим повністю. Хоча думаю через такий талісман перші 10-15 хвилин кожного матчу всі будуть забивати на гру і тупо ржати разом/з коником.
2. Жовте нєчто ака Дракон - креативно чуть менше чим повністю. Думаю може додатково надихати спортсменів цілющими струменями напалму.
3. Кошак ака Рись - мягко кажучи ну вже дуже класично. Хижі тваринки в якості талісманів використовуються в кожнім другім клюбі. твердий середнячок.
4. Чувак в обладунках ака Спартанець. По перше ніякий він не спартанець, а судячи з обладунків і зброї римський легіонер до реформ Діоклетіана. А по друге яке відношення античний воїн має до прикарпатського футзального клубу. Тим паче якщо Ураган буде виступати на євроарені такий талісман не зрозуміють.
Uragan_4
1. Лашадка ака Пегас - креативно чуть більше чим повністю. Хоча думаю через такий талісман перші 10-15 хвилин кожного матчу всі будуть забивати на гру і тупо ржати разом/з коником.
2. Жовте нєчто ака Дракон - креативно чуть менше чим повністю. Думаю може додатково надихати спортсменів цілющими струменями напалму.
3. Кошак ака Рись - мягко кажучи ну вже дуже класично. Хижі тваринки в якості талісманів використовуються в кожнім другім клюбі. твердий середнячок.
4. Чувак в обладунках ака Спартанець. По перше ніякий він не спартанець, а судячи з обладунків і зброї римський легіонер до реформ Діоклетіана. А по друге яке відношення античний воїн має до прикарпатського футзального клубу. Тим паче якщо Ураган буде виступати на євроарені такий талісман не зрозуміють.
5. Пацаня з бумажкою на спині ака Хлопчик Станіславчик. Взагалі ні про що. Nuff said.
6. Чувак в чорних труселях поверх сірих лосін ака Урамен. Голівудська клюква. відколи це Франківськ став Готем-сіті? сабж сумно палить в коридорі.
7. Вусато-чубатий вуйко ака Мольфар. По перше в дєвічестві це був козак Мамай. Він же запорізький Характерник. По друге наявність у сабжа люльки (з якимось моцними речовинами, бо дим аж зелений) не вписується в аксіому "Футзал - Спорт - Здоровий образ життя". По третє нещодавно громадськість сколихнула сумна і страшна новина про те, що якийсь ПОЦієнт з жовтим квитком насильно відправив чи не останнього мольфара в Країну Вічного Полювання. Що тож не є аргументом "ЗА" для цього варіанту.
8. Дельфін з крилами ака Буревісник. так собі. особливо на вигляд. і не забуваємо про over 9000 спортклубів по всій країні, котрі носять горду назву Буревісник і тупо не втямлять, що їхня птичка робить в якості талісману Урагану.
9. Мяч/смайл в кепці ака Урафан. більш-менш прийнятний та оригінальний варіант. Хоча архітектурно нестійка композиція може принести чимало кумедних трафунків під час вболівання.
10. Чувак в жіночих шмотках ака Півник. взагалі ні про що. сабж в біореактор/газенваген/топку.
11. Чувак в циганських шмотках ака Іскрик. в принципі задумка непогана в концепції. а от реалізація на 2 з мінусом.
Uragan_4
1. Лашадка ака Пегас - креативно чуть більше чим повністю. Хоча думаю через такий талісман перші 10-15 хвилин кожного матчу всі будуть забивати на гру і тупо ржати разом/з коником.
2. Жовте нєчто ака Дракон - креативно чуть менше чим повністю. Думаю може додатково надихати спортсменів цілющими струменями напалму.
3. Кошак ака Рись - мягко кажучи ну вже дуже класично. Хижі тваринки в якості талісманів використовуються в кожнім другім клюбі. твердий середнячок.
4. Чувак в обладунках ака Спартанець. По перше ніякий він не спартанець, а судячи з обладунків і зброї римський легіонер до реформ Діоклетіана. А по друге яке відношення античний воїн має до прикарпатського футзального клубу. Тим паче якщо Ураган буде виступати на євроарені такий талісман не зрозуміють.
5. Пацаня з бумажкою на спині ака Хлопчик Станіславчик. Взагалі ні про що. Nuff said.
6. Чувак в чорних труселях поверх сірих лосін ака Урамен. Голівудська клюква. відколи це Франківськ став Готем-сіті? сабж сумно палить в коридорі.
7. Вусато-чубатий вуйко ака Мольфар. По перше в дєвічестві це був козак Мамай. Він же запорізький Характерник. По друге наявність у сабжа люльки (з якимось моцними речовинами, бо дим аж зелений) не вписується в аксіому "Футзал - Спорт - Здоровий образ життя". По третє нещодавно громадськість сколихнула сумна і страшна новина про те, що якийсь ПОЦієнт з жовтим квитком насильно відправив чи не останнього мольфара в Країну Вічного Полювання. Що тож не є аргументом "ЗА" для цього варіанту.
8. Дельфін з крилами ака Буревісник. так собі. особливо на вигляд. і не забуваємо про over 9000 спортклубів по всій країні, котрі носять горду назву Буревісник і тупо не втямлять, що їхня птичка робить в якості талісману Урагану.
9. Мяч/смайл в кепці ака Урафан. більш-менш прийнятний та оригінальний варіант. Хоча архітектурно нестійка композиція може принести чимало кумедних трафунків під час вболівання.
10. Чувак в жіночих шмотках ака Півник. взагалі ні про що. сабж в біореактор/газенваген/топку.
11. Чувак в циганських шмотках ака Іскрик. в принципі задумка непогана в концепції. а от реалізація на 2 з мінусом. як кажуть в Сінерджі - повернути в те саме місце. Так то.
Uragan_4
і я собі покоментую)
1. Лашадка ака Пегас - креативно чуть більше чим повністю. Хоча думаю через такий талісман перші 10-15 хвилин кожного матчу всі будуть забивати на гру і тупо ржати разом/з коником.
2. Жовте нєчто ака Дракон - креативно чуть менше чим повністю. Думаю може додатково надихати спортсменів цілющими струменями напалму.
3. Кошак ака Рись - мягко кажучи ну вже дуже класично. Хижі тваринки в якості талісманів використовуються в кожнім другім клюбі. твердий середнячок.
4. Чувак в обладунках ака Спартанець. По перше ніякий він не спартанець, а судячи з обладунків і зброї римський легіонер до реформ Діоклетіана. А по друге яке відношення античний воїн має до прикарпатського футзального клубу. Тим паче якщо Ураган буде виступати на євроарені такий талісман не зрозуміють.
5. Пацаня з бумажкою на спині ака Хлопчик Станіславчик. Взагалі ні про що. Nuff said.
6. Чувак в чорних труселях поверх сірих лосін ака Урамен. Голівудська клюква. відколи це Франківськ став Готем-сіті? сабж сумно палить в коридорі.
7. Вусато-чубатий вуйко ака Мольфар. По перше в дєвічестві це був козак Мамай. Він же запорізький Характерник. По друге наявність у сабжа люльки (з якимось моцними речовинами, бо дим аж зелений) не вписується в аксіому "Футзал - Спорт - Здоровий образ життя". По третє нещодавно громадськість сколихнула сумна і страшна новина про те, що якийсь ПОЦієнт з жовтим квитком насильно відправив чи не останнього мольфара в Країну Вічного Полювання. Що тож не є аргументом "ЗА" для цього варіанту.
8. Дельфін з крилами ака Буревісник. так собі. особливо на вигляд. і не забуваємо про over 9000 спортклубів по всій країні, котрі носять горду назву Буревісник і тупо не втямлять, що їхня птичка робить в якості талісману Урагану.
9. Мяч/смайл в кепці ака Урафан. більш-менш прийнятний та оригінальний варіант. Хоча архітектурно нестійка композиція може принести чимало кумедних трафунків під час вболівання.
10. Чувак в жіночих шмотках ака Півник. взагалі ні про що. сабж в біореактор/газенваген/топку.
11. Чувак в циганських шмотках ака Іскрик. в принципі задумка непогана в концепції. а от реалізація на 2 з мінусом. як кажуть в Сінерджі - повернути в те саме місце. Так то.
Uragan_4
і я собі покоментую)
1. Лашадка ака Пегас - креативно чуть більше чим повністю. Хоча думаю через такий талісман перші 10-15 хвилин кожного матчу всі будуть забивати на гру і тупо ржати разом/з коником.
2. Жовте нєчто ака Дракон - креативно чуть менше чим повністю. Думаю може додатково надихати спортсменів цілющими струменями напалму.
3. Кошак ака Рись - мягко кажучи ну вже дуже класично. Хижі тваринки в якості талісманів використовуються в кожнім другім клюбі. твердий середнячок.
4. Чувак в обладунках ака Спартанець. По перше ніякий він не спартанець, а судячи з обладунків і зброї римський легіонер до реформ Діоклетіана. А по друге яке відношення античний воїн має до прикарпатського футзального клубу. Тим паче якщо Ураган буде виступати на євроарені такий талісман не зрозуміють.
5. Пацаня з бумажкою на спині ака Хлопчик Станіславчик. Взагалі ні про що. Nuff said.
6. Чувак в чорних труселях поверх сірих лосін ака Урамен. Голівудська клюква. відколи це Франківськ став Готем-сіті? сабж сумно палить в коридорі.
7. Вусато-чубатий вуйко ака Мольфар. По перше в дєвічестві це був козак Мамай. Він же запорізький Характерник. По друге наявність у сабжа люльки (з якимось моцними речовинами, бо дим аж зелений) не вписується в аксіому "Футзал - Спорт - Здоровий образ життя". По третє нещодавно громадськість сколихнула сумна і страшна новина про те, що якийсь ПОЦієнт з жовтим квитком насильно відправив чи не останнього мольфара в Країну Вічного Полювання. Що тож не є аргументом "ЗА" для цього варіанту.
8. Дельфін з крилами ака Буревісник. так собі. особливо на вигляд. і не забуваємо про over 9000 спортклубів по всій країні, котрі носять горду назву Буревісник і тупо не втямлять, що їхня птичка робить в якості талісману Урагану.
9. Мяч/смайл в кепці ака Урафан. більш-менш прийнятний та оригінальний варіант. Хоча архітектурно нестійка композиція може принести чимало кумедних трафунків під час вболівання.
10. Чувак в жіночих шмотках ака Півник. взагалі ні про що. сабж в біореактор/газенваген/топку.
11. Чувак в циганських шмотках ака Іскрик. в принципі задумка непогана в концепції. а от реалізація на 2 з мінусом. як кажуть в Сінерджі - повернути в те саме місце. Так то.
Uragan_4
Урамен, ураганчик-станіславчик ... жесть, це винос мозку )) Спартанець чимось нагадав монстрів з фільма "В поганому смаці" Пітера Джексона
mutmuta
Какие-то интеллектуалы одни собрались. Специалисты по талисманам. ))) С обостренным чувством юмора. )))) хахаха! )))Мне лично Станиславчик по душе.
Uragan_4
Все це просто отстой
ginger2012
Оленка, ты не обращай внимания на этих "мужиков-доброжелателей".они ничего своего придумать не могут. а вот обо..рать, это в самый раз. Жалко вас, людишки, что вы такие пакостные и злые
ginger2012
Уважаемые!!!! Вы все просто уроды! перед тем как лить грязь, вы бы для начала прочитали условия конкурса. Я, конечно, не в восторге, но каждый креативный чел старался и рисовал то, что умеет. А вы все, умники, не говорили бы, а нарисоавали свой шедеврик... вот тогда бы все месте и поржали. Обидно, что люди стараются, а такие гниды как вы - все гадите!!!"Урагановцы" молодцы, ребята, забейте на таких жалких людей как эти, что писали выше...
ostap4ik888
який "Іскрик" і "ПЕтушок"???)))) ахахха
fiorentina10
Пропоную на розгляд талісмана Ожегова.