Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3949
0

Петро ШОТУРМА: «Яка різниця - хто наймолодший?!»

17-річний гравець івано-франківського «Урагану» запрошений до національної збірної України з футзалу

Петро ШОТУРМА: «Яка різниця - хто наймолодший?!»

Влітку, у своєму першому в кар'єрі інтерв'ю, Петро Шотурма зізнався, що найбільша його мрія - зіграти у національній збірній України. Минулого року 17-річний «ураганівець» став одним із відкриттів сезону, тож не дивно, що Геннадій Лисенчук запросив цього юного таланта на кілька товариських матчів української «молодіжки».

12-13 грудня національна команда у Херсоні проведе два матчі зі збірною Молдови. Відтак мрія Петра Шотурми про дебют у головній команді країни врешті-решт може стати реальністю...

- Від кого дізнався і як сприйняв виклик у збірну на товариські матчі з Молдовою?
- Цю приємну новину почув від тренера під час командних зборів. Звичайно ж, я був досить здивований, адже у нашій команді багато претендентів на місце в збірній.

- Як для 18-річного футболіста це, безумовно, крок вперед. Які враження були в тебе, коли ти вперше надягнув синьо-жовту форму молодіжної збірної?
- Представляти збірну країни велика честь для кожного спортсмена. Мені було приємно, що така роль випала мені, тому я старався не підвести команду.

- Як оцінив твої дії головний тренер Геннадій Лисенчук?
- На мою думку, тренер був задоволений моїми діями у грі, хоча після матчу були і деякі зауваження, які у подальшому мені стали в нагоді.

- У жовтні в Харкові ти зіграв товариський матч у складі «молодіжки» проти титулованої московської «Діни», у складі якої грають титулований іспанець Марсело, досвідчені Ситін та Періч. Коліна не трусились?
- Так, тоді мені випала велика честь зіграти з такими легендами футзалу. Це вже сформовані професіонали, тому було цікаво дещо в них навчитись. Однак мандражу, як такого, не було.

- Незважаючи на те, що «Діна» у підсумку була сильнішою, ти мав чудовий шанс відзначитись, але м'яч влучив у перекладину воріт...
- Ну, в кожного бувають моменти промаху. Хоча не приємний той факт, що ми не змогли забити жодного м'яча у ворота «Діни».

- Зараз разом з Ципуном і Чепорнюком ви троє вирушаєте до Херсона, де пройде збір і 12-13 грудня два матчі зі збірною Молдови. Який настрій і які думки в тебе перед цим?
- Настрій - супер! Тіло налаштоване на майбутню гру. Мозок готовий до усіх вказівок тренера.

- Не побоюєшся «перегоріти», адже ти - наймолодший серед усіх збірників?
- У спорті, тим паче в міні-футболі, не існує вікових обмежень, тому яка різниця - хто наймолодший? Якщо головний тренер викликав мене на збір, значить він вважає, що я готовий грати на рівні збірної.

- Повернімося до «Урагану» і чемпіонату України... У першому колі ти забив 5 голів, ще два - у Кубку України. Який з них найбільш пам'ятний для тебе?
- Найбільше запам'ятався гол у гостьовому матчі з «Енергією». Бо для мене він був найкрасивішим, а для команди в той момент - найпотрібнішим, оскільки ми в пдісуку перемогли у Львові.

- Чи легко знаходиш спільну мову із старшими колегами?
- Я в команді вже другий рік, тому всіх гравців і їхню манеру добре знаю. Відносини у нас професійні, тому що в усіх одна мета - разом здобувати перемоги!

- З ким з партнерів тобі подобається грати в одній четвірці?
- Для мене немає особливої різниці - з ким грати. Все залежить від головного тренера. Куди він поставить, там я викладаюся на повну.

- По приїзду бразильців саме тебе Сергій Гупаленко поставив в одну четвірку з легіонерами «Урагану». Як знаходили спільну мову і порозуміння на майданчику?
- Біро Жаде і Сержао добре розмовляють російською, тому зрозумів їх одразу. Вони допомагають мені удосконалити свою техніку і гру в захисті, адже в кожній країні інші стратегії ігри. На тренуваннях ми з ними вивчаємо різні комбінації, а на майданчику стараємося їх відтворити.

- Як можеш охарактеризувати наших бразильців? Чи щось цікаве у технічному плані ти для себе взяв від них?
- Усі троє - справжні професіонали з досвідом. А найголовніше, що вони не проти ним ділитись. Вони можуть дати корисні поради в одній чи іншій ігровій ситуації. Загалом, мені та й іншим гравцям, досить цікаво з бразильцями працювати.

- У першій кубковій грі з ЛТК проти «Урагану», в основному, грали майже твої однолітки. Розкажи більше про цей матч, і чому не вдалось перемогти?
- До цієї гри ми віднеслись дуже серйозно, тому що за останні роки вже не раз стикались з ЛТК і не могли пройти цю команду. Гра видалась дуже непростою, тому що обидві команди грали на рівних, і кожен з суперників хотів перемогти.
Гадаю, перед повторною грою шанси приблизно однакові в обох команд. Просто, хто і як реалізує свої моменти, залежить від гравців. Наша команда налаштована тільки на перемогу!

- Чи є в «Урагану» незручні суперники? Які саме і чому?
- Не можу сказати конкретно, адже усі команди вищої ліги є досить сильними. Саме тому на майданчику завжди ведеться запекла боротьба за перемогу, незважаючи на місце, яке займає суперник у турнірній таблиці.

- Які команди, на твою думку, гратимуть у плей-офф?
- Кожна команда має право ввійти в плей-офф. І поки ніхто шансів ніхто не втратив. Тому загадувати наперед нічого не буду. Скажу одне, в плей-офф точно гратимуть найсильніші!

- Чи відчуваєш підтримку вболівальників на трибунах?
- Звичайно! Підтримка вболівальників - це великий стимул до перемоги. Адже не хочеться підвести людей, які приходять на наші матчі і так активно підтримують «Ураган». Хочу їм побажати ніколи не втрачати надії. Надія - це вже значний крок до успіху. Тож дякуємо за Вашу активну підтримку!

Розмовляли Олена ЯРЕМЧУК та Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.