Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3003
0

Федір ПИЛИПІВ: «Думаю, що все буде добре!»

Напередодні матчу проти «ТВД» капітан «Урагану» Федір ПИЛИПІВ дав інтерв’ю сайту свого клубу

Федір ПИЛИПІВ: «Думаю, що все буде добре!»
Федор Пылыпив

Напередодні суботнього матчу проти львівського «ТВД» капітан івано-франківців Федір ПИЛИПІВ охоче поспілкувався з прес-службою НФК «Ураган», проаналізувавши виступ команди у стартовій частині чемпіонату.

- До завершення першого кола чемпіонату залишилося всього два матчі. 4 перемоги і 4 поразки «Урагану» - це зовсім не той результат, на який усі чекали...
- Зрозуміло, що хотілося б усі матчі вигравати, тим більше, що перед командою стоїть така задача. Але це ж футбол... Звичайно, трохи шкода, що ми пограли останні ігри, та до кінця першого кола маємо є ще два матчі, тому час покаже. Думаю, що все буде добре.

- Як гадаєш, у яких матчах «Ураган» не добрав очок?
- Однозначно, з «Монолітом». Це одна з таких найнеприємніших поразок. Якщо говорити про стартову гру чемпіонату з «Кардиналом», то ми «сиділи» на воротах суперника два тайми і не могли забити. Як от і зараз в грі з «Таймом» фактично те ж саме відбувалося. Моменти створювали, а втілити їх у голи не зуміли... З «Локомотивом» гра йшла до забитого м'яча - от вони перші забили й виграли, а якби було навпаки, то перемога була б наша.

- Три останні матчі чемпіонату «Ураган» програв, зумівши забити лише один м'яч у ворота суперників…
- Це як раз те, про що я говорю: ми граємо ніби непогано, створюємо дуже багато небезпечних моментів, але просто не можемо забити. Нас, напевно, у матчах з «ПФС» та «Єнакієвцем» прорвало, а потім раз... і наступило затишшя. Усі хлопці стараються, виконують установку тренера, викладаються на 100 відсотків. Напевно, тут багато чого залежить від майстерності кожного гравця, а може ще й відіграє чималу роль і психологічний фактор.

- Виступ яких команд вищої ліги став для тебе особисто несподіваним - відкриттям чи, навпаки, розчаруванням?
- Сказати, що хтось особливо мене здивував, поки не можна. В даний момент нема такої команди, яка б щось особливе показувала або чимось вразила. Але ще весь чемпіонат попереду.

- Під час паузи в чемпіонаті до Івано-Франківська приїхали бразильці, які поки ще не набрали своєї оптимальної форми. Тобі з легіонерами вже доводилося пограти в «Шахтарі»…
- Так, наші ряди поповнилися хорошими досвідченими гравцями. На мою думку, бразильцям потрібен час на адаптацію, адже ті ж Сержао і Біро Жаде після завершення сезону в Азербайджані не грали десь три місяці. Їм потрібен час. Якщо будь-хто з наших гравців три-чотири місяці не гратиме, то він також буде фізично не готовий. Ще й плюс до всього в Бразилії зовсім інший клімат. Я там теж побував декілька разів - перші дні ніби все добре, а потім раз і сил нема. А приїхали наші новачки й одразу приступили до двогодинних тренувань, а за кілька днів - вже грали на турнірі. Це важкувато...

В принципі, наш тренер Сергій Гупаленко правильно робить, що випускає бразильців. Нехай потрохи звикають до нашого чемпіонату, вони швидше наберуть форму в матчах, ніж просто тренуватимуться. Адже коли тренуєшся - це одне, а коли набираєшся досвіду через гру - це зовсім інше. Зараз на тренуваннях ніхто не розслабляється, бо не хоче сидіти на лавці запасних. Ніхто не хоче поступатися, адже різниці немає - бразилець ти, чи - українець. Грає той, хто сильніший!

- Приємним для вболівальників став домашній «Кубок Галичини», де «Урагану» вдалося перемогти всіх своїх суперників...
- Керівництво ставить перед нами завдання вигравати усі матчі - чи-то товариські, чи-то ігри чемпіонату, чи-то будь-які інші. В порівнянні з турніром та матчами з «Локомотивом» і «Таймом», то не можна сказати, що ми грали десь гірше, а десь краще. В чемпіонаті, гадаю, ми граємо краще, більше зігралися, знайшли більше взаєморозуміння. Напевне, «Урагану» зараз не вистачає ще й тієї «четвірки», де грає Андрій Сімка, котрий нещодавно травмувався. Усі звикли, що Валентин Цвєлих стабільно забиває, бо у них дуже хороше взаєморозуміння у зв'язці як раз з Сімкою. Та й сам Цвєлих чимало гольових передач віддав Андрію. Цей квартет - дуже хороший, зіграний. Тож зараз брати і перекроювати ігрові «четвірки» немає сенсу.

- Непростою на турнірі стала перша гра проти ТВД, якого можна вважати досить незручним суперником для «Урагану». Минулої суботи львів'яни стали першою командою вищої ліги, що зуміла відібрати очки у лідера, тим паче на майданчику «Локомотива». Як гадаєш, буде цього разу у суботу?
- У ТВД така ж тактика, як і в «Локомотива». Обидві команди люблять грати «другим номером», використовуючи помилки суперника. Згадайте гру з «Локомотивом» - вони сіли в оборону, а молоді хлопці біжать добре, от вони на контратаках нам такі два голи і забили. Взагалі думаю, що найближчий матч з ТВД буде дуже складним, але багато що буде залежати від наших індивідуальних дій і від стандартних положень.

- Федір Пилипів свого часу був капітаном «Дніпроспецсталі», «Шахтаря», збірної України, а зараз - «Урагану». Що значить для тебе капітанська пов'язка?
- Для мене капітанська пов'язка, якщо чесно, це - не найголовніше. Адже капітанська пов'язка не грає у футбол. Мене вибрали хлопці, а це значить, що вони мені довіряють. Я стараюся, підбадьорюю команду і намагаюся вести її за собою - на скільки мені це вдається. Головне, щоб «Ураган» перемагав, і наша команда боролася - один за одного - за результат.

- Після результативних передач чи забитих голів ти завжди піднімаєш руки догори. Що значить цей жест?
- Слава Богу! Завдяки Господу Богу я зараз і граю у футзал. Раніше я не розумів цього, не цінував, а тепер за кожен вихід на майданчик я вдячний Всевишньому. Тому тепер кожний вихід на гру, кожна гольова передача, кожен забитий гол, кожна перемогу чи навіть програш - за все це я вдячний Господу Богу.

- Хто твої найпалкіші вболівальники? Кому присвячуєш забиті голи?
- Звичайно сім'ї - коханій дружині, сину, батькам. Усім своїм друзям, усім уболівальникам, які переживають за мене і за всю нашу команду, підтримуючи «Ураган».

- Насамкінець розмови, твої побажання справжнім шанувальникам «Урагану», які підтримують команду і вдома, і на виїзді...
- Хочеться лише побажати, щоби наші фанати не відверталися від команди й підтримували нас за будь-яких умов, незважаючи ні на що. Щоб приходили й отримували задоволення від гри, від наших перемог, а ми, я сподіваюся і вірю, зробимо усе заради досягнення бажаного результату. Треба ще трохи терпіння, і скоро все буде добре. Від імені команди щиро вдячний нашим справжнім вболівальникам за підтримку і віру в нас!

Розмовляла Олена ЯРЕМЧУК, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Олекси БУТЧАКА та Мирослава БУРОГО

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией
Футзал | 16 апреля 2024, 18:46 3
Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией

Сине-желтая футзальная команда вела в счете 4:1, но затем пропустила трижды

С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов
Футбол | 18 апреля 2024, 06:30 14
С кем сыграет Лунин? Определена вторая полуфинальная пара Лиги чемпионов

В полуфиналах ЛЧ встретятся: Боруссия Д – ПСЖ, Бавария – Реал

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.