Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3274
4

Кардинал-Ровно – Шахтер. Анонс

Різним шляхом і з різним настроєм…

Кардинал-Ровно – Шахтер. Анонс

Звітний сезон команди з Донецька і Рівне розпочали по різному. «Темна конячка» МФК «Кардинал-Рівне» вже зі старту примусила рахуватися з собою суперників, поставивши на коліна четверту команду минулорічної першості «Ураган» - 4:0. У наступному матчі з Рівного ледве уніс ноги бронзовий призер попереднього чемпіонату «Енергія», вирвавши перемогу – 3:2.

Успішно завершився і перший виїзд для рівненської команди. У Севастополі рівняни в другому таймі схилили шальки терезів на свою користь вигравши – 6:3. З нетерпінням очікувався двобій в Рівному між харківським «Монолітом» і МФК «Кардиналом-Рівне», і знову господарі на висоті, переломивши хід поєдинку в другому таймі рівняни провели 4 м’ячі, поступаючись після першого тайму – 0:1, і лише за кілька секунд до завершення гри гостям вдалося скоротити відставання до 2 м’ячів – перемога рівнян 4:2.

Такий старт МФК «Кардиналу-Рівне», звичайно, не міг не хвилювати наступного суперника рівнян – володаря золотих нагород минулого чемпіонату «Тайм». Львів’яни з усією серйозністю поставилися до домашнього поєдинку з рівненською командою, але і вони не змогли стримати гостей у другому таймі. Вдруге поспіль поступаючись після першого тайму 0:1, рівняни не лише зрівняли рахунок після відпочинку, але й вийшли вперед – 2:1, зіпсувавши таким чином настрій «Тайму» перед відповідальними матчами в єврокубках.

Щодо срібного призера попереднього чемпіонату, то донеччани розпочали сезон досить невдало, довгий час їм не вдавалося здобути бодай очко. У першому матчі «Шахтар» досить несподівано поступився в Луганську «ЛТК» - 0:4. У наступному турі гірники відпочивали. Потім, знову ж таки неочікувана поразка в Донецьку – 2:4 в матчі з «Єнакієвцем». У четвертому турі вояж до Харкова теж не приніс позитивного результату – поразка 1:2. І нарешті в п’ятому турі «Шахтарю» таки вдається вписати перші очки до турнірної таблиці. Під гарячу руку гірникам у Донецьку потрапив «ТВД», у запеклій боротьбі львів’яни поступилися з мінімальним рахунком – 0:1.

Звітний двобій команд Донецька і Рівного очікується не менш напруженим і цікавим, як і попередні матчі за участю МФК «Кардинал-Рівне». Вболівальникам і палким прихильникам футзалу не доведеться сумувати на трибунах. А ось прихильники команди, яка їх справді радує таким початком чемпіонату, твердо вірять, що нарешті рівненській команді вдасться перервати сумну статистику в протистоянні з донеччанами, і вони здобудуть першу перемогу в історії зустрічей команд.

Потрібно зазначити, що сподівання рівненських фанів – не безпідставні. Хоча і поранений звір, «Шахтар», не збирається напевно їхати з Рівне без очкового багажу. Проте, як би там не було – гра розсудить. Єдине хотілося б, що б перемога дісталася справді сильнішому на даний час колективу.

Кілька слів про стосунки суперників до звітної зустрічі. На жаль ні рівнянам, ні львів’янам немає чим похвалитися. Вперше команди з Рівного і Донецька зустрілися у далекому 1999 році, тоді ще честь Рівне захищала команда МФК «Случ». У сезоні 1999/2000 років у вищій лізі «Случ» програв вдома «Укрсплаву» – 2:5, а в повторному матчі в Донецьку рівнянам була зарахована технічна поразка -:+. Наступне побачення команд Рівного і Донецька відбулося в сезоні 2004/2005 років. У матчах за Кубок України вже «Шахтар», приймаючи першоліговий колектив МФК «Рівне», переміг - 7:2.

У сезоні 2008/2009 рівненська команда вперше після довгої перерви повернулася до вищої ліги, але скласти гідну конкуренцію досвідченому супернику не змогла, двічі поступившись. Спочатку МФК «Рівне» програло в Донецьку - 6:9, а згодом у рідних стінах – 2:5. Більше рівняни з донеччанами не зустрічалися.

Натомість дебютант вищої ліги львівський «Кардинал» у сезоні 2007/2008 рр. двічі поступився «Шахтарю» спочатку в Донецьку - 0:8, а в другому колі у Львові – 0:3. У сезоні 2008/2009 у вищій лізі знову донеччани святкували подвійну перемогу, але на цей раз матчі складалися доволі не просто. У Львові поразка «Кардиналу» – 0:2, а в Донецьку мінімальна перемога «Шахтаря» – 3:2. І нарешті сезон 2009/2010 рр. знову не порадував. Чергові поразки львів’ян 3:4 дома, і 1:9 в гостях.

Отже, загалом рівняни в чотирьох матчах у вищій лізі програли всі 4, окрім того один кубковий. А львів’яни поступилися в усіх 6 матчах чемпіонату вищої ліги. Проте, сумна статистика повинна колись перерватися...

Кращі бомбардири у складі команд-суперниць: МФК «Рівне» Едуард Петрик - 3 голи, Володимир Сондак - 2 голи, «Кардинал» - Михайло Волянюк - 2 голи; у «Шахтарі» - 7 голів на рахунку Олега Мірошника.

Цікаві факти:

*Перший гол у ворота «Шахтаря» (тоді ще «Укрсплава») за рівненську команду (тоді ще «Случ») забив нинішній гравець рівнян Андрій Паршиков, сталося це майже 11 років тому 27 листопада1999 року;
*«Кардинал» не міг «розмочити» ворота «Шахтаря» на протязі перших трьох з половиною зустрічей, автор першого голу – Михайло Волянюк зробив це лише на 149-й хвилині їхніх протистоянь;
*У Рівному команди грали двічі у 1999 р. і рівно через 10 років у 2009 р. і, що цікаво, двічі перемагав «Шахтар» з однаковим рахунком - 5:2.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

2 жовтня, субота
«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк)
Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 13.00
Арбітри: Воложенко (Харків), Стрілецький (Суми)
Прогноз www.sport.ua – 3:1

Опрос

Голосов 18
С каким исходом завершится матч «Кардинал-Ровно» - «Шахтер»?

Победа «Кардинала-Ровно»

15 голосов 83.33 %

Ничья

0 голосов 0.1 %

Победа «Шахтера»

3 голоса 16.67 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Бразилии разгромила хозяев на турнире в Литве
Футзал | 16 апреля 2024, 22:52 0
Сборная Бразилии разгромила хозяев на турнире в Литве

Бразильцы забили сборной Литвы восемь мячей

Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ
Футбол | 18 апреля 2024, 00:28 15
Переплюнул Куртуа! Лунин установил невероятный рекорд Реала в ЛЧ

Украинский вратарь совершил наибольшее количество сейвов в одном матче

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
an124
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
futsal20
Назва Кардинал, а команда то Рівненська...!!!
Vovasss
Повністю погоджуюсь з попереднім повідомленням. Це був і буде "КАРДИНАЛ". І не треба в анонсах згадувати "Случ". Це так само, як б у Львові згадували "Україну")
papagatto
Интересно, а если Енакиевец переедет в Донецк и сольется с Шахтером, пусть это и фантастика, то тоже станет пятикратным чемпионом Украины?
Причем тут Случ? В Ровно Шахтер с Кардиналом тоже не играл! Президент Кардинала, полсостава МФК Ровно, место дислокации - Ровно, но это был и будет Кардинал. Только дай волю еще прилепите к этой команде год основания Случа.