Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
3993
6

ПФС – Ураган – 3:11

Севастополь знову відзначився рекордом

ПФС – Ураган – 3:11

Лише другий рік севастопольський «ПФС» виступає в еліті вітчизняного футзалу, як славне кримське місто-герой знову стало автором чергового рекорду. Якщо минулорічний успіх «Урагану» став справжнім бенефісом для кращого бомбардира чемпіонату України Валентина Цвєлих, які забив у ворота господарів усі шість голів, то цього разу івано-франківська команда здобула свою найбільшу перемогу у вищій лізі, просто поглумившись над севастопольцями - 11:3.

Хто знає, якби минулої неділі розвивались події на майданчику «Металіст» спорткомплексу 44-го спортклубу Чорноморського флоту Російської федерації, якщо б на пропозицію наставника «ПФС» Сергія Ожегова не відгукнувся легендарний 41-річний Олег Безуглий. Досвідчений ветеран приєднався до нової команди буквально за лічені дні до гри з «Ураганом», і вже зараз стовідсотково можна стверджувати, що перехід на гру з п'ятим польовим гравцем, який і так є ризикованою справою, став для господарів просто авантюрою. Вони зуміли у більшості забити два м'ячі, але при цьому пропустили у власні порожні - вдвічі більше.

Хто був ініціатором такої тактики - не важко здогадатися, однак вже після першого пропущеного м'яча від Сімки севастопольці пішли ва-банк, за що одразу ж були покарані. Всього за дві хвилини у воротах ПФС побувало ще три м'ячі, коли спершу Чепорнюк поцілив у порожню «рамку», Алексієнко теж «допоміг» одноклубникам, закотивши м'яча у власні ворота, а за мить сьомий номер «Урагану» оформив дубль. На 15-й хвилині Шотурма і Цвєлих зняли питання щодо переможця, довівши рахунок до непристойного - 0:6.

Господарі і надалі продовжували експериментувати з «літаючим воротарем», і на початку другого тайму їм таки вдалось два рази успішно розіграти зайвого польового гравця. Однак на голи Чернієнка і Чепеля івано-франківці належно відповіли майже одразу, коли Павлюк і Цвєлих знову відновили комфортні «плюс шість» переваги для «Урагану» - 2:8. На 34-й хвилині Чернієнко забив з пенальті, як виявилось останній гол у ворота Ципуна, а до завершення матчу господарі ще тричі розпочинали з центру поля. Герой минулого сезону Цвєлих оформив хет-трик, а на останній хвилині відзначився ще й капітан «Урагану» Пилипів, після чого автогол Безуглого підвів риску над домашнім розгромом ПФС - 3:11.

Цікаво, що у цій грі «Ураган» забив стільки ж голів, як усі інші 9 команд разом у п'ятому турі! Щодо надрезультативності, то за останні п'ять сезонів можна побачити певну закономірність. Судіть самі, у чемпіонаті 2005/06 «Єнакієвець» забив у ворота «Сумигазу» 19 (!) сухих м'ячів. У сезоні 2006/07 рр. 18 голів було забито матчі «Будівел» - «Київ-Уніспорт» - 12:6. Наступного року «Шахтар» розгромив «Будівел» - 15:2. У сезоні 2008/09 рр. у двох поєдинках було забито по 16 м'ячів: «Єнакієвець» - «Марріон» - 11:5 та МФК «Рівне» - «Енергія» - 7:9. Найрезультативнішим матчем минулого сезону стала гра у Львові, де глядачі стали свідками 15 голів: «Енергія - «Шахтар» - 7:8. Тепер у Севастополі встановлено планку з цифрою «14», і це був тільки матч лише п'ятого туру. To be continued...

«ПФС» (Севастополь) – «Ураган» (Івано-Франківськ) - 3:11 (0:6)

«ПФС»: Шевцов (Руденко) - Кольцун, Чепель, Безуглий, Яблонський - Алексієнко, Дубинюк, Чернієнко, Ліняєв - Бергун, Р.Бакум
«Ураган»: Ципун - Павлюк, Чепорнюк, Шотурма, Пилипів-к - Кіндратів, Сімка, Ярий, Цвєлих.
Арбітри: Кравцов (Київ), Літвінов (Донецьк)
Голи: Чернієнко (22, 34, з пенальті), Чепель (25) - Сімка (7, 11), Чепорнюк (9), Алексієнко (9, автогол), Шотурма (15), Цвєлих (15, 27, 37), Павлюк (26), Пилипів (40), Безуглий (40, автогол)

Олег ЛАНЯК, спеціально для futsal.sport.ua

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев
Футбол | 26 апреля 2024, 19:41 135
Гендиректор Черноморца прокомментировал перенос матчей с Шахтером в Киев

Анатолий Мисюра – о решении одесского клуба сыграть два матча в столице

ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?
Футзал | 20 апреля 2024, 02:41 0
ЧМ-2024 по футзалу. Все потенциальные соперники Украины. Когда жеребьевка?

Жеребьевка финального раунда ЧМ пройдет 26 мая в Самарканде

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
parazityk
Вже є відео.
AlikR
Спасибо "господарям" и за то, что дают играть в высшей лиге достаточно серьёзной команде
nemos__z__Frankivska
МОЛОДЦІ !!! СЛАВА УКРАЇНІ !!!
uragan2010
зараз команда в дорозі додому... як тільки приїде, то одразу ж змонтуємо відео матчу і виставити на сайт. а взагалі-то цим би мали займатися господарі...
AlikR
Лучше бы видео с игры привезли и выставили на сайте, как украшение тура.
AlikR
Ураган забил всего 9 голов!
2 гола - автоголы. Так что не надо ля-ля