Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
6354
8

Кардинал-Ровно - Ураган - 4:0

Щастя не в грошах, а в Дєнюжкіну

Кардинал-Ровно - Ураган - 4:0
Кардинал-Ровно - Ураган

Рівненські вболівальники з нетерпінням очікували першого поєдинку своєї команди. І це не дивно, адже місцевий клуб знову повернувся до вищої ліги. Близько місяця формувався новий колектив, до якого влилися екс-гравці львівського «Кардиналу» і рівненського МФК «Рівне», а також вихованці рівненського фут залу – досвідчені Паршиков і Піддубний. Спорткомплекс ДЮСШ-4 був вщерть заповнений вболівальниками, не залишилися без підтримки і гості. Повболівати за свою команду в Рівне прибув фанівський десант з Івано-Франківщини, який з перших хвилин і до фінального свистка гучно підтримував «Ураган», а через присутність ще й великого барабану, своїми шумовими ефектами нагадував справжній ураган.

Стартові хвилини обидві команди провели у високому темпі, але м’яч надовго не затримувався ані у господарів, ані у гостей. На кілька неточних ударів у виконанні рівнян, франківська команда відповіла більш точними, але вони не склали особливих труднощів для голкіпера «Кардинал-Рівне», який впевнено їх парирував. Ця сумбурна п’ятихвилинка закінчилася кутовим біля воріт «Урагану», виконання якого виявилося результативним. Віталій Танський прострілив у карну зону суперника і Олександр Басич, випередивши захисників суперника, переправив м’яч у сітку воріт Кирила Ципуна.

Після пропущеного голу ураганівці просто змушені були йти вперед, показавши, що недаремно відноситься до лідерів вітчизняного футзалу. Гості багато комбінували, одна атака змінювала іншу, але особливого зиску жодна з них так і не принесла. Віталій Дєнюжкін буквально творив дива на останньому рубежі, впевнено тримаючи ворота на замку, до якого івано-франківці, до речі, так і не змогли протягом матчу підібрати ключик. У свою чергу, господарі майданчика також не дрімали, відсиджуючись в обороні, а раз-по-раз відповідали гострими контрвипадами, які закінчувалися небезпечними ударами по воротах.

На 11-й хвилині Євген Валенко опинився віч-на-віч із Віталієм Дєнюжкіним, але з очної дуелі переможцем вийшов голкіпер. За дві хвилини воротар рівнян відбив одразу два удари поспіль з середньої і близької відстані. За сім хвилини до закінчення першого тайму господарі заробили свій п’ятий фол і тому були змушені діяти обережніше, разом з тим, не забуваючи про контратаки. Так Володимир Сондак на половині майданчику гостей перехопив м’яч і викотився на побачення з Кирилом Ципуном, і тут вже високу майстерність довелося демонструвати воротарю з Івано-Франківська, він і вийшов переможцем дуелі.

На 15-й хвилині гостям вдалася швидка триходівка, на вістрі якої опинився активний Сергій Чепорнюк, проте і цього разу на шляху м’яча, який летів у дальню дев’ятку, виявилася рука Дєнюжкіна. Наприкінці тайму стало зрозумілим, що гості будь-що будуть намагатися піти на перерву, як мінімум, не поступаючись. Але подібна надмірна захопленість гостей атакою могла для них закінчитися плачевно. Лише ціною порушення правил «Ураган» зумів зупинити кілька небезпечних контратак господарів. І все-таки на перерву команди пішли за рахунку - 1:0.

Після відновлення гри характер поєдинку суттєвих змін не зазнав. Гості намагалися більше контролювати м’яч, але справа до завершального удару доходила не так вже й часто. «Кардиналівці» відповідали іскрометними контратаками, в одній з яких ушкоджень зазнав голкіпер «Урагану» Кирило Ципун, але після надання допомоги мужній гравець повернувся в гру. На 5-й хвилині другого тайму Танський віддав пас вздовж лівої бокової лінії на Сондака, той, відірвавшись від захисника, змістився у центр і метрів з восьми точно пробив у верхній правий кут. Одразу після цього місце у воротах гостей зайняв Олег Іжаковський, проте, як показав подальший перебіг подій, такий крок «Ураган» від неприємностей не вберіг.

На 26-ій хвилині Віталій Дєнюжкін у черговий раз зірвав аплодисменти місцевої торсиди, коли поруч з власними воротами без проблем розкидав «фінтами» одразу трьох опонентів і віддав точний пас, вивівши партнерів два в один. Проте, у цьому епізоді заключна передача виявилася неточною і нагоду для чергового взяття воріт франківської команди було втрачено.

Наступні десять хвилин гості провели в облозі воріт непоступливого суперника, але чогось більш суттєвого, ніж кілька кутових і один вільний удар з лінії карної зони, досягнути не змогли. Постріли Чепорнюка, Пилипіва, Сімки або блокувалися захисниками, або були неточними, або ставали здобиччю Дєнюжкіна, який продовжував діяти супернадійно.

Нарешті, на 36-й хвилині тренерський штаб «Урагану» відважився на тайм-аут, після якого на майданчик вийшов п’ятий польовий гравець - Роман Кіндратів. «Закривши» господарів на власній половині майданчика, франківці кілька разів намагалися розіграти зайвого, але вершиною їхніх зусиль став лише п’ятий фол, зароблений «Кардиналом-Рівне» за три хвилини до фінального свистка. Після цього вже настала черга місцевої команди брати хвилинну паузу, аби відкоригувати власний механізм взаємодії гравців в обороні.

Складно спрогнозувати, яким би чином розвивалися події далі, адже «дамоклів меч» десятиметрового продовжував висіти над головами господарів, якби у ці секунди, нарешті, не вдалося забити Михайлу Волянюку. Двадцять третій номер «фіолетових» до кінця поборовся із Євгеном Валенко, який виявився на останньому рубежі «Урагану» в самотності (Кіндратів у цей час здійснював черговий забіг у володіння МФК «Кардинал-Рівне»), відібрав м’яч і без перешкод провів шкіряну кулю в порожні ворота.

Важко сказати, чи було порушення правил у цьому епізоді, адже саме це Валенко довгий час намагався експресивно доводити невблаганним арбітрам матчу, окрім того, якби судді визнали порушення з боку рів нянина, то це був би 6-й фол, який звісно завершувався б пробиттям десятиметрового. Натомість, після третього голу господарів остаточно стало зрозуміло, що перемогу в цьому матчі здобуде «Кардинал-Рівне».

Розвівши м’яч з центра, гості за інерцією знову пішли вперед. Проте, як виявилося, тільки для того, щоб в черговий раз переконатися, що сьогодні не їхній день. За 18 секунд до фінального свистка арбітра, в черговій контратаці, Чеботарьов та Когут опинилися вдвох проти самотнього Кіндратіва та без проблем довели рахунок до 4:0.

Дебютний матч об’єднаної команди «Кардинал-Рівне» цього вересневого дня виявився доволі успішним. Проте, не варто почивати на лаврах, адже вже наступної суботи на МФК «Кардинал-Рівне» чекає не менш важке випробування в двобої з ще більш потужним колективом – бронзовим призером попереднього чемпіонату львівською «Енергією». Без сумніву, місцевий глядач чекає продовження переможного початку, отже святкувати не має часу, потрібно з усією серйозністю готуватися до наступного матчу, забувши про здавалося б розгромний рахунок сьогоднішньої гри.

Після матчу як головний тренер рівнян Юрій Баховський, так і президент клубу Володимир Валявка підкреслили загальнокомандний успіх всього колективу, разом з тим не забувши виокремити чудову гру голкіпера Віталія Дєнюжкіна, який у цьому матчі підтвердив футбольну істину: «Хороший воротар – це півкоманди». Окрім того, президент МФК «Кардинал-Рівне» зізнався, що після цього матчу у нього зникли сумніви стосовно правильності прийнятого рішення, мова йде про переїзд команди зі Львова до Рівного, адже такої палкої підтримки клуб у місті Лева не мав.

Василь ШТУНДЕР

«Кардинал-Ровно» - «Ураган» - 4:0

Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4.

«Кардинал-Ровно»: Денюжкин - Басич, Паршиков, Танский, Данилюк, Сондак, Волянюк, Чеботарев, Дармовис, Поддубный, Когут
«Ураган»: Ципун (Ижаковский, 26) - Симка, Цвелых, Валенко, Павлюк, Шотурма,  Киндратив, Ярый, Чепорнюк, Пылыпив
Арбитры: Воложенко (Харьков), Стрелецкий (Сумы)
  Басич (4), Сондак (25), Волянюк (39), Когут (40)
  Данилюк (24) - Симка (5). Чепорнюк (20)

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА


www.futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 8
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Vovasss
Одного разу в цьому матчі Дєнюжкін пішов на трьох, двох обіграв і віддав передачу. Але "Кардинал" вихід 2 в 1 не реалізував...
vanmaris1982
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
chief10
ну,Денюжкин у вас еще себя проявит. Он неплохой вратарь, но лучше сразу залепите ему рот пластырем.
Дмитрий Копий
Кто там возмущался по поводу прогноза?
LIR
Є!!! Рівне-е-е!!!
FAN-URAGAN
Ех... Ураган, Ураган...куди ти котишся? З такою грою місце у трійці не здобудеш. Що сталося? Де та гра, яку так чекають вболівальники? Нічого не розумію
shostka
Перший тур подарував декілька несподіваних результатів
woznyak
Молодці!
Чекаємо наступних перемог!